Š. m. balandžio 17 – 23 dienomis vyko tarptautinis projektas „Miestai-dvyniai“ (angl. „The Twin Cities“), kurio metu dalyviai sukūrė miestų-dvynių bendradarbiavimo deklaraciją. Šis projektas – tai tarptautinis jaunimo atstovų ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų susitikimas, kurį pagal Europos Sąjungos (ES) programą „Veiklus jaunimas“ kartu su 6 organizacijomis–partnerėmis iš Latvijos, Estijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Rumunijos organizavo Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS). Projekte iš viso dalyvavo 35 jaunimo politikos įgyvendintojai iš šių šalių.

Tarptautinio projekto metu netrūko ne tik įvairaus pobūdžio užsiėmimų tarp projekto dalyvių, bet ir viešų visuomenei pristatymų. Pastaroji buvo kviečiama apsilankyti dalyvaujančių organizacijų pristatymuose apie jaunimo situaciją jų šalyse, taip pat buvo suteikta galimybė aukciono metu pasiūlyti idėjas savo miestui. Pats paskutinis projekto metu vykęs renginys – projekto veiklų pristatymas Kauno miesto savivaldos nariams. Pristatyta „Miestų-dvynių“ partnerystės deklaracija bus siekiama:

• Didinti ir užtikrinti jaunimo mobilumą, kuris padidintų žinių ir naujų idėjų plitimą bei skatintų jaunimą tapti aktyviais Europos Sąjungos piliečiais.
• Pradėti bendradarbiavimą su savivaldybės atstovais, kurie atsako už tarptautinius ryšius tarp miestų-dvynių.
• Sukurti ir įgyvendinti priemones, būtinas sėkmingam jaunimo organizacijų įgyvendinimui tarp miestų-dvynių, ir siekti didinti jaunimo kompetencijas bei žinias, kurios yra reikalingos sėkmingam jaunimo atstovavimui.
• Siekti tęsti dalinamasi gerosiomis jaunimo politikos patirtimis, taip gerinant jaunimo atstovavimą tiek regioniniu, tiek nacionaliniu lygiu.

Kauno jaunimo organizacijų sąjungos “Apskritasis stalas” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: