Naujas spektaklio „Tėtis“ kūrėjų požiūris į jaunas šeimas: tėvams – spektaklis, vaikams – nemokama auklė.

Antrąjį sezoną po Lietuvą keliaujančios komedijos „Tėtis“ kūrybinė grupė gerai pažino savo žiūrovą. Ir įsitikino, kad viena dažniausių priežasčių, kodėl jaunos šeimos vis atideda apsilankymą teatre – neturi kam palikti mažylio. „Toks vakaras – nuostabi dovana jaunai šeimai, tačiau ne kartą teko girdėti, kad prie tokios dovanos jaunieji tėveliai pageidautų ir auklės,“ – sako „Tėtis“ – aktorius Ramūnas Rudokas.

„Tėčio“ organizatoriai žengė naują žingsnį, vadovaudamiesi moto: šeima gali pramogauti kartu. Nuo šiol spektaklis „Tėtis“ keliauja gastrolių su auklyte. Nuo balandžio 19 dienos jauni tėveliai į spektaklį galės atsivesti ir savo atžalas, o dviejų valandų spektaklio metu vaikučiai su auklyte žais šalia įrengtoje patalpoje. Ši paslauga įsigijusiems bilietus į spektaklį papildomai nekainuos.
Auklytė prižiūrės vaikus nuo 2 iki 12 metų.

„Vilniuje akcija jau pradėta, – pasakoja spektaklio koordinatorė Violeta Mastekienė, – kol tėveliai žiūrėjo spektaklį, vaikai smagiai leido laiką su auklyte, piešė, kūrė žvėrelius iš balionų , bendravo ir žaidė žaidimus.Vakar Vilniuje „Tėčio“ „darželyje“ linksminosi 8 vaikai nuo 2 iki 5 metų. Ir tėvai, ir vaikai šia paslauga liko labai patenkinti. Nežinojome ar pasiūlyta paslauga bus reikalinga, todėl maloniai nustebome, kad susirinko toks šaunus būrelis vaikų. Klubo, kuriame vyksta spektaklis, vadovai pažadėjo, kad ateityje, vaikų zonos įrengimui skirs dar didesnę erdvę, bei paruoš mažiesiems malonių staigmenų.“

Spektaklis „Tėtis“ – skirtas visiems besilaukiantiems, ketinantiems ir turintiems mažų vaikų, – sako vienas iš pagrindinio vaidmens atlikėjų aktorius Darius Petkevičius. – Tai puikus vakaras jaunai šeimai, kuri ketina susilaukti vaikų, pamatyti ir pasiruošti kas jų laukia. O kaip gera tiems, kurie gali galų gale atsipūsti smagiai pasijuokiant iš savo dabartinio gyvenimo.“

Spektaklio kūrėjai pabrėžia, kad „Tėtis“ – linksma komedija apie tėvus ir vaikus, bet tai nėra spektaklis šeimai. Juodojo humoro komedija skirta porai. Jame linksmai kalbama apie rimtus dalykus – vyro ir moters santykius, ir apie tokius dalykus, kurie skirti tik suaugusiųjų ausims, sako „Tėčio“ autoriai.

Islandijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse rodytą „Tėtį“ į Lietuvą atvežė režisierius Juris Rijniekas, pirmiausia žinomas kaip „Urvinio žmogaus“ režisierius ir vieno aktoriaus komedijos teatro žanro iniciatorius Latvijoje.

Spektaklis vyks Kaune – klube „Nautilus” balandžio 27 d. 19 val. vaidina Darius Petkevičius.

Bilietus į spektaklį galima įsigyti renginių vietoje arba per bilietai.lt sistemą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: