Shutterstock.com archyvo nuotr.

Sulaukėme to momento, kai žieminių padangų pirkimas yra vienas didžiausių galvos skausmų – gi būtent jos nulems jūsų saugumą šaltuoju metų laiku ir, negana to, tai yra ganėtinai brangus pirkinys. O ar žinote, kaip tinkamai išsirinkti žiemines padangas ir kurie aspektai yra svarbiausi? Ar pasirinktos padangos tiks visur? Ar žieminės padangos pigiau irgi atliks darbą tinkamai? Tuoj viską ir išsiaiškinsime.

Pradėkite nuo kelio dangos

Kur ir kaip dažniausiai vairuojate? Vos tik išsiaiškinsite, kokio dydžio padangas reikia rinktis – tai turėtų būti sekantis klausimas, kurio paklausite savęs prieš pirkdami žiemines padangas.

Čia padangas norėtume išskirti į du tipus – įprastu ir grubiu protektoriumi. Įprasto protektoriaus žieminės padangos yra panašios į vasarines – švelnūs raštai su linijomis, kurios yra labai svarbios važiuojant asfaltu, ypač šlapiu. Na, o grubus protektorius yra reikalingas norint įveikti atšiauresnes sąlygas – ledą bei sniegą. Pirkėjus dažnai žavi grubesnis protektorius, nes jis sudaro įspūdį, kad žiemai pasiruošite geriau. Neapsigaukite, nes jums sniego kabinimui skirtas protektorius gali būti visai nereikalingas!

Dygliuotos padangos nėra reikalingos

Nepirkite dygliuotų padangų, jei jos jums nėra būtinos – jos padės važiuojant ledu, bet vos išvažiuosite ant gryno asfalto, sukibimas su keliu bus ypatingai prastas. Savaime suprantama, kad guma su asfaltu „sulimpa“ daug geriau nei metaliniai dygliai padangose.

Pixabay.com archyvo nuotr.

Vis dėlto, gyvenantiems užmiestyje, kaime arba automobilį eksploatuojantiems tik miško keliais arba netgi bekele, dygliuotos žieminės padangos yra puikus pasirinkimas. Negana to, dygliuotos žieminės padangos pigiau gali būti padaromos jas „perdygliuojant“.

Tik vienodos padangos!

Šiuo atveju turime omeny ne vienodus padangų protektoriaus raštus, o jų kokybę. Nustebtumėte sužinoję, kiek daug vairuotojų, sugadinę vieną padangą, vietoje jos įsigyja naują tokią pačią padangą. Jeigu vienoje pusėje sumontuota metų senumo, o kitoje – nauja padanga, tai gali privesti prie didelės nelaimės. Automobilio valdymas visiškai pasikeičia ir galite lengvai prarasti kontrolę. Taigi, pasistenkite ant automobilio ašies montuoti vienodas padangas – ne tik protektoriaus, bet ir amžiaus bei kokybės atžvilgiu. Užeikite į internetinę parduotuvę Senukai.lt – čia žieminės padangos pigiau!

Užsakymo Nr. KMC190097

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: