(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tradiciniame Lietuvos studentų sąjungos (LSS) Metų padėkos vakare esamas Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA bpo) prezidentas ir  Kauno technologijos universiteto studijų prorektorius Pranas Žiliukas buvo įvertintas kaip metų improvizacijos aukštojo mokslo labui autorius.

Pastarasis įvertinimas LAMA bpo asociacijos prezidentui skirtas už 2009-ųjų metų pakoreguotą bendrąją stojimo tvarką į aukštąsias mokyklas. Remiantis nauja tvarka, bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas geriausiųjų eilės sudarymo procedūra, stojantiesiems į universitetus ir kolegijas buvo atliekama atskirai ir ne vienu metu. Be papildomo priėmimo etapo tik nepatekusieji į universitetus ar nepatenkinti pasiūlyta vieta abiturientai turėjo galimybę pretenduoti į neuniversitetines aukštąsias mokyklas. Tokiu būdu, skatinant stojimo prioritetus pateikti pirmiausia universitetams, kolegijos sulaukė kur kas mažiau stojančiųjų abiturientų nei buvo tam numatyta studijų krepšelių.

Taip pat į šią nominaciją pretendavo Švietimo viceministrė Nerija Putinaitė Kauno technologijos universiteto studentus rugsėjo 1-osios šventėje pasitikdama sveikinimo žodžiais: „Aš labai nuoširdžiai linkiu Jums visiems imti paskolas“. Taip pat Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – už tikėjimą, jog neįskaičius studentų stipendijų į pajamas, nuo kurių skaičiuojama, ar suteikti teisę į piniginę socialinę paramą, Lietuvos piniginės socialinės paramos sistema būtų sugriauta

LSS Padėkos šventėje paskelbtas metų studentų lyderis, Studentų savivalda, tarptautinis įvykis, metų projektas bei labiausiai atvira įvairovei studentų savivalda. Už lyderystę be grimo Lietuvos studentų sąjungos metų studentų lyderiu išrinktas Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybės (KTU SA) prezidentas Mindaugas Grajauskas.

Už artumą studentams, universitetui ir miestui Metų studentų savivalda tapo Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga (KU SS). Taip pat neliko nepastebėtas ir šios studentų atstovybės organizuotas renginys „Meno ratas“, kuris pelnė šiai savivaldai Metų atvirumo įvairovei vardą. Šiame renginyje apsilankyti buvo sudarytos visos sąlygos bei galimybės tiek neįgaliesiems, tiek kitataučiams, tiek kitokią socialinę atskirtį jaučiantiems asmenims.

Metu projektu buvo išrinktas, sėkmingai suvienytomis Vilniaus aukštųjų mokyklų studentų savivaldų pajėgomis surengtas, didžiausias studentiškas siautulys be alkoholio rugsėjo 1-osios šventėje sostinės Vingio parke. Ši padėka buvo skirta renginį iniciavusiems Vilniaus, Vilniaus Pedagoginio, Vilniaus Gedimino technikos, Mykolo Riomerio, ISM  Vadybos ir ekonomikos universitetų studentų savivaldų atstovams.

Vakarą užbaigė Metų tarptautiniam įvykiui skirta nominacija, kuriuo tapo Europos švietimo ministrų susitikimas Liuvene (Belgija). Už pozityvų iššūkį Bolonijos proceso valstybėms padidinti studentų mobilumą iki 20 proc. buvo apdovanotas Lietuvos švietimo ministerijos atstovai.

Šventinis Lietuvos studentų sąjungos Padėkos vakaras – tradicinis organizacijos renginys, skirtas įvertinti svarbiausius su studentų judėjimu ir aukštuoju mokslu susijusius įvykius bei žmones.  Šių metų renginyje taip pat dalyvavo ir studentus sveikino Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius,  Jaunimo reikalų departamento (JRD) direktorius Juras Požėla, Lietuvos rektorių konferencijos prezidentas ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius Romualdas Ginevičius, Švietimo ir mokslo ministerijos viceministrė Nerija Putinaitė, švietimo, šalies politikos lyderiai, kolegos iš jaunimo organizacijų.

LSS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: