(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį Kaune vykusio „Valio Cup“ teniso turnyro organizatoriai džiaugėsi beveik dvigubai išaugusiu dalyvių skaičiumi, o jaunųjų tenisininkų tėveliai – didėjančiu savo atžalų užimtumu.

„Kasmetinis teniso turnyras tikrai nuteikia optimistiškai – jame dalyvauti norinčių skaičius auga. Galime daryti prielaidą, kad tenisas Lietuvoje sparčiai populiarėja“, – pasakojo renginį organizuojančio klubo „Bim Bam“ direktorius Irmantas Lukštaraupis.

Ketvirtus metus iš eilės „Ažuolyno“ sporto ir sveikatingumo centre rengiamas teniso turnyras šiais metais pirmą kartą buvo organizuojamas remiantis visoje Europoje pripažintais ITF standartais. Pagal amžiaus grupes buvo specialiai parengtos atitinkamo dydžio teniso aikštelės, žaidžiama specialiais reikiamo svorio kamuoliukais.

„Šis turnyras labai reikalingas Lietuvai. Tai ne tik renginys žiūrovams, bet ir užimtumo skatinimas jauniesiems jo dalyviams. Labai džiaugiamės, kad galime prisidėti ne tik prie šios sporto šakos populiarinimo, bet ir prie vaikų ugdymo. Tikimės, kad bent vienas iš turnyro dalyvių ateityje gins Lietuvos garbę tarptautiniuose turnyruose“, – dalijosi mintimis sporto ir sveikatingumo centro „Ąžuolynas“, suteikusio turnyrui teniso kortus, atstovas Tauras Macijauskas.

Šiais metais „Valio Cup“ teniso turnyre visose amžiaus grupėse (iki 18 metų) dalyvavo 220 dalyvių. Jauniausiam jų – vos 6 metai. Renginys organizuojamas verslininkų iniciatyva.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: