(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

2010 metų lapkričio 12 dieną Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) erdvėse ir Kauno miesto centre vyko įnirtinga kova tarp visos Lietuvos gimnazijų ir mokyklų moksleivių dėl “VDU ralio taurės 2010” nugalėtojo titulo. VDU dėstytojų paskaitų ciklą savo mokyklai ir VDU ralio taurę laimėjo Kauno “Saulės” gimnazijos moksleiviai.

“Orientacinėse varžybose dalyvavo net 23 moksleivių komandos iš visos Lietuvos. Daugiausia komandų sudarė Kauno ir jo apylinkių mokyklų moksleiviai, tačiau taip pat sulaukėme moksleivių iš tolimesnių miestų bei miestelių – Priekulės (Klaipėdos raj.), Ukmergės, Šilalės ir Panevėžio. Susidomėjimas “VDU ralio taurės 2010″ varžybomis viršijo visus mūsų lūkesčius. Tai leidžia daryti išvadą, kad moksleiviai pageidauja ne tik informacinių, bet ir pramoginio pobūdžio renginių”, – renginio dieną moksleivius sveikino VDU Studijų marketingo tarnybos direktorė Miglė Šontaitė.

Su VDU erdvėmis moksleiviai turėjo galimybę susipažinti spręsdami įvairias šaradas, nukreipiančias vis į kitus VDU fakultetus, skaityklas, Studentų atstovybę ir kitas vietas. Į “VDU radijo” studiją užsukę moksleiviai turėjo galimybę pasijusti tikrais radijo laidų vedėjais. Moksleivių komandas palydėję mokytojai renginio metu taip pat nenuobodžiavo, jie dalyvavo VDU dėstytojos dr. Nijolės Liobikienės seminare “Paauglys tarp mokyklos, šeimos ir bendraamžių”.

“Moksleiviai pasirodė tikrai šauniai. Nors užduotys buvo nelengvos, dauguma išsprendė beveik visas: skaičiavo Soboro laiptelius, kūrė ketureilius apie savo mokyklą, šifravo VDU studentų “graffiti”, fotografavo labiausiai įsiminusias VDU erdves. Renginys tikrai pavyko, jį žadame pakartoti kovo mėnesį vyksiančios “VDU Moksleivių dienos” metu”, – įspūdžiais dalijosi renginio idėjos autorė VDU Studijų marketingo tarnybos darbuotoja Auksė Lapinskaitė.

Daugiau “VDU ralio taurės 2010” renginio akimirkų ieškokite socialinio tinklo Facebook grupėje “VDU moksleiviams”: http://www.facebook.com/VDU.moksleiviams

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: