© Agnės Sinkevičiūtės nuotr. KaunoZinios.lt

Restoranas „Drakonas“ viena iš daugybės Kauno maitinimo įstaigų, kuriose galima paragauti kiniškų patiekalų. Kinų virtuvėje tradiciškai naudojama daug skirtingų produktų: įvairių rūšių mėsa, žuvis, daug prieskonių, padažų, ryžių. Dažnas Kinijos gyventojas mėgsta aštrius patiekalus, tačiau Lietuvoje esančioms kinų virtuvėms itin aštrūs prieskoniiai ne itin būdingi.

Tradiciniai Kinų patiekalai dažnai susideda iš virtuoziškai supjaustytų produktų (grūdelių, šiaudelių pavidalu, chrizantemos lapelių forma). Lėkštėje kartais suformuojamos grakščios paukščių, žuvų, gėlių, vaisių, drakonų figūros, peizažai. Toks pateikimas turėtų tikrai gražiai atrodyti, tačiau Lietuvoje tai itin retas reiškinys.

Užsisakiau paprastai skambantį patiekalą su daug smulkių ingredientų – ryžiai su vištiena ir ananasais. Maistas buvo atneštas per penkias minutes, tačiau jau spėjęs pravėsti. Lėkštėje žinoma jokių figūrų, peizažų nebuvo. Patiekalas patiektas kaip košė, viskas sumaišyta, kas buvo būtina – perpjauta. Vištienos gabaliukai dideli, ananasų nedaug, riešutai skaniai apskrudinti ir traškūs, ryžiai minkštai išvirę, saldžiarūgštis padažas riebus. Įsidėjau į dailiai dekoruotą lėkštę šiek tiek košės ir pradėjau ragauti. Skonis visai nieko. Čia pavalgyti galėtų net labiausiai išalkęs europietis, porcija tikrai labai didelė, o kaina tik – 8,9 Lt.

Kinai troškulį dažnai numalšina sriuba arba vandeniu, kuriame buvo verdami ryžiai. Daržovių ir grybų sriuba dažnai yra patiekiama kaip paskutinis pietų patiekalas. Laikydamasi šios teorijos užsisakiau paragauti sriubos su xianggu grybais. Sriubą atnešė taip pat labai greitai. Skonis išties puikus, gurmanams tikrai verta paragauti. Grybai šiek tiek guminiai, juos reikia daug kramtyti, sriuboje buvo dviejų spalvų – tamsūs ir šviesūs. Sriuba labai skysta, su šiek tiek daržovių.

Patiekalai restorane „Drakonas“ pateikiami išties gražiuose induose, įvairiai dekoruoti, turi daug smulkių elementų. Verta valgyti po truputį, neskubant, mažais kąsneliais, mėgaujantis maistu. Taip valgymo metas gali virsti meditacijos laiku. Toks valgymo būdas ne tik pasotina organizmą, bet ir suteikia teigiamų emocijų.

Maistas: 3. Nors patiekalai turi Kinijos virtuvei būdingų ingredientų, tačiau jų paruošimas, naudojami prieskoniai ne visiškai įtikino, kad tai tikrai tradiciškas kinų maistas.

Aptarnavimas: 4. Tikrai buvo greitas kaip ir maisto pagaminimas, tačiau tuo metu iš šešių staliukų buvo užimti tik du. Įdomu, koks būtų aptarnavimas esant daugiau lankytojų?

Aplinka ir muzika: 2. Restorano interjeras turi stilingųkiniškų elementų, pakankamai jauku, man patiko. Tačiau foninė muzika neturi jokių sąsajų su kinų kultūra. Tuo metu grojamos buvo amerikiečių reperio – Eminem‘o dainos.

Verta aplankyti: 3. Porcijos drakoniško dydžio, pasotinti organizmą tikrai yra kuo. Tačiau kiniško maisto gurmanams patarčiau pasirinkti labiau tradicinį restoraną.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: