(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

VTB Vieningosios lygos B grupės šeštojo turo rungtynėse dramatišką nesėkmę paskutinėmis sekundėmis patyrė Kauno „Žalgiris“, rezultatu 76:78 nusileidęs Maskvos srities „Khimki“ komandai.

Pirmosiomis minutėmis sėkmingiau žaidė varžovai, kol tuo tarpu kauniečiai tik ieškojo savojo žaidimo (0:4; 2:8). Vis tik po truputį įsibegėjo ir svečiai iš Kauno: T.Klimavičius pelnė keturis taškus iš eilės, Marcusas Brownas smeigė tritaškį, o deficitas ištirpo iki minimumo – 9:10. Įpusėjus kėlinukui Rimantas Grigas sušaukė minutės pasitarimą, po kurio aikštelėje pasirodė Bobanas Marjanovičius ir Mindaugas Kuzminskas. Naujasis komandos centras jau pirmoje atakoje po savo krepšiu nusiemė kamuolį, o puolime sulaukęs M.Kuzminsko perdavimo išprovokavo pražangą bei realizavo vieną baudą (10:12). Ketvirčio paskutinę minutę pusiausvyrą, pataisydamas netaiklų komandos draugo metimą, atstatė M.Kuzminskas – 12:12. Pirmoji mačo atkarpa taip ir baigėsi.

Antrasis ketvirtis startavo sudėtingu Omaro Samhano metimu ir Marcuso Browno baudomis (16:17). Nors rusai atsakė keliais rezultatyviais išpuoliais, dar kartą pasižymėjo O.Samhanas, šį kartą pataikydamas su varžovo pražanga (19:22). Ir toliau aikštelėje vyravo greitas žaidimas – po Traviso Watsono dejimo ir aštraus Manto Kalniečio reido ekipas skyrė taškas (25:26). Šeimininkai netruko vėl kiek nutolti (30:25), tačiau į tai dvitaškiu atsakė P.Jankūnas, o šūviu iš toli – M.Kuzminskas (30:32). Ketvirčio pabaigoje dar spėjo pasižymėto B.Marjanovičius (34:34), bet nepaisant to, nedidelį pranašumą, dėka Benjamino Eze metimo, turėjo „Khimki“ – 36:34.

Antrąją rungtynių dalį rezultatyviai pradėjo rusai, tačiau D.Collinsas netrukus deficitą sumažino iki minimumo, o T.Watsonas ir persverė rezultatą – 41:40. Šeimininkai nesiruošė taikytis su tokia situacija ir Keitho Langfordo vedami surengė nedidelį spurtą, perimdami iniciatyvą – 47:41. Svarbiu momentu gražų derinuką du prieš du sužaidė „Žalgiris“, o atakos smaigalyje atsidūręs T.Watsonas įkrovė kamuolį į krepšį iš viršaus – 43:47. Įpusėjus ketvirčiui žalgiriečių žaidimas išsiderino. Tuo puikiai naudojosi „Khimki“ krepšininkai, padidinę pranašumą iki devynių taškų – 54:45. Nors M.Kalnietis iš karto pataikė iš toli, nepavyko apsiginti nuo Krešmiro Lončaro – 48:57. Laimei, puolime ir toliau rusai ne visada spėjo paskui kauniečius – du taškus su pražanga jau kitoje atakoje pelnė puolėjas T.Klimavičius, o iš aštuonių metrų neklydo Artūras Milaknis – 54:60. Tašką kėliniui padėjo P.Jankūnas – 56:62.

Svarbiausią dvikovos dalį sudėtingu prasiveržimu pradėjo M.Pocius (58:62). Po minutės varžovai užsidirbo nesportinę pražangą, kurią „Žalgiris“ pilnai išnaudojo – baudas sumetė D.Collinsas, o ataką metimu iš po krepšio užbaigė T.Watsonas. Penktąjį tašką kėlinuke tolimu šūviu pelnius M.Pociui pirmavo jau „Žalgiris“ – 65:64. Aikštelės šeimininkai po kelių minučių vėl pirmavo trimis taškais, tačiau T.Watsonas po M.Kalniečio perdavimo pataikė iš arti, o M.Kuzminskas neklydo iš tolimos distancijos, atstatydamas pusiausvyrą – 70:70. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus dviems minutėms rezultatu 74:70 priekyje buvo „Khimki“. Tada po M.Kalniečio perdavimo iš vidutinio nuotolio pataikė P.Jankūnas, o komandai apsigynus pražangą išprovokavo ir baudas realizavo M.Pocius – 74:74. Po minutės pertraukėlės rusai pelnė du taškus, tačiau tuo pačiu atsakė P.Jankūnas (76:76). Iki ketvirtojo ketvirčio pabaigos likus devynioms sekundėms savo progą išnaudojo B.Eze (78:76), o R.Grigas sušaukė minutės pasitarimą. Per likusį laiką kauniečiams nepavyko išprovokuoti pražangos ar sėkmingai užbaigti atakos. Aidint finalinei sirenai džiaugėsi rusai – 78:76.

„Žalgiris”: P.Jankūnas 12, T.Watsonas 10 (9 atk. kam.), M.Pocius 9, T.Klimavičius 9 (7 atk. kam.), M.Kuzminskas 8 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 7 (5 rez. perd.), M.Brownas 5, D.Collinsas 5, O.Samhanas 5, A.Milaknis 3, B.Marjanovičius 3.

„Khimki”: K.Langfordas 23 (4 rez. perd.), B.Eze 18 (6 atk. kam.), K.Lončaras 10, Z.Planiničius 10 (4 rez. perd.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: