(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tarptautinis nuotraukų konkursas „Zoom-in on Poverty“ („Skurdas iš arti“) – tai vieša pasaulinė kampanija, kurią inicijuoja agentūros „Xinhua News Agency“ prezidentas p. Li Congjun.

Kadangi šis konkursas yra su plėtra susijusio bendradarbiavimo dalis, jis simbolizuoja bendrą Jungtinių Tautų Vystymo Programos (JTVP) ir agentūros „Xinhua News Agency“ iniciatyvą.

Kampanijos tikslas – sutelkti visuomenės dėmesį į skurdą per fotografijas, vaizduojančias tam tikras priežastis, pasiekimus ir sprendimus, priimtus, siekiant sumažinti skurdo naštą. Jungtinių Tautų Tūkstantmečio vystymosi tikslai numato, kad pasaulinėmis pastangomis iki 2015 metų skurdas bus sumažintas perpus, lyginant su 1990 metais.

Konkurse kviečiami dalyvauti žiniasklaidos, organizacijų nariai, profesionalūs ir mėgėjai fotografai. Jis taip pat atviras visoms susijusioms institucijoms. Konkurso tema: parodykime skurdą iš arti ir skatinkime socialinę pažangą bei vystymąsi.

Darbus galima teikti iki 2011 m. rugsėjo 1 d.

Daugiau informacijos apie konkursą ir dalyvavimą jame rasti: http://news.xinhuanet.com/foto/gzpken/2011-06/13/c_121527006.htm.

Eurodesk Lietuva informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: