Vygaudas Ušackas, Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė / © KaunoZinios.lt nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atviruose pirminiuose rinkimuose mandatą siekti šalies Prezidento posto užtikrintai iškovojo Ingrida Šimonytė, aplenkusi savo varžovą Vygaudą Ušacką.

Iš viso rinkimuose balsavo 20859 rinkėjų. Už Ingridą Šimonytę balsavo 16418 (78.71%) rinkėjų, už Vygaudą Ušacką 4441 (21.29%) rinkėjų.

TS-LKD pirminiuose rinkimuose galėjo dalyvauti partijos nariai (jų yra 15000) ir iš anksto užsiregistravę, partijai nepriklausantys asmenys (jų buvo 18 259).

„Džiaugiamės, kad pavyko sklandžiai organizuoti šį gana sudėtingą pirminių partijos remiamo kandidato į Prezidentus rinkimų procesą, į kurį įsitraukė visa Lietuva. Tai buvo ir didžiulis iššūkis, ir didžiulė atsakomybė. Didžiuojamės partijos narių, visų Lietuvos žmonių pilietiškumu bei tikimės, kad mūsų tauta jo nestokos ir per nacionalinius Prezidento rinkimus,“ – teigė TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

Kauniečiai palaikė I. Šimonytę, už ją balsavo 2541, už V. Ušacką – 622. Klaipėdoje buvo atiduoti 609 balsai už I. Šimonytę ir 319 balsų už V. Ušacką. Vilniuje už I. Šimonytę balsavo 6649 asmenys, už V. Ušacką 736. Taip pat pasitaikė ir sugadintų biuletenių.

„Manau, kad nespėjau per tuos metus, kiek buvau, sustiprinti savo žinomumo tarp partijos narių. Buvo tam tikrų klišių, etikečių priklijuotų, taip pat ir negarbingos, žeminančios informacijos skleidžiama, matyt, laiko nebuvo, nes žmonės buvo suklaidinti ir tą labai sunku buvo atstatyti“, – žurnalistams sekmadienį po pralaimėjimo teigė V. Ušackas.

Taip pat skaitykite: Ingrida Šimonytė: „Susitarkime – vardan Lietuvos“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: