© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Saulius Štombergas prie Kauno „Žalgirio“ (1-2) ekipos vairo debiutavo pergale. Eurolygos ir Europos čempiono treniruojami žalgiriečiai namie 88:64 (19:16, 25:19, 26:16, 18:13) nepaliko vilčių Strasbūro IG (0-3) komandai.

Kelią į pergalę Štombergo auklėtiniams nutiesė taiklūs tritaškiai. Žalgiriečiai tarsi prisiminė geriausias savo naujojo trenerio savybes, kai šis dar buvo krepšininkas, ir į prancūzų krepšį įskraidino net 14 tritaškių iš 22 (63,6 proc.).

Nesulaikomai žaidė Martynas Pocius. Europos vicečempionas pelnė 23 taškus ir pataikė net 7 tolimus metimus iš 9.

„Treneris įdiegė pakeitimų, – naujo stratego indėlį akcentavo Pocius. – Gal daugiau buvo pakeista gynybos sistema, bet ir puolime buvo naujų derinių, kurie suteikė laisvės ir leido improvizuoti.“
Beveik visas rungtynes pirmavę žalgiriečiai atitrūko antrajame kėlinyje, kai aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius. Aikštės šeimininkai spurtavo 12:2 ir susikrovė dviženklį pranašumą (34:21), o 37 metų veteranas prie šio spurto prisidėjo per kelias minutes surinkdamas 10 taškų.

Netrukus Štombergas į aikštelę išleido Eurolygoje debiutavusį 22 metų 215 cm ūgio Mindaugą Kupšą, o šis išvedė iš kantrybės prancūzų lyderį Alexį Ajincą.

Kupšas per kelias minutes išprovokavo dvi Europos čempionato auksą šį rudenį iškovojusio Ajincos pražangas ir pagrindinis IG vidurio puolėjas ilgam sėdo ant suolo.

Tai leido žalgiriečiams išlaikyti dviženklį pranašumą, o trečiajame kėlinyje po dviejų iš eilės Justino Dentmono tritaškių susikrovė 17 taškų pranašumą (59:42).

Trečiajame ketvirtyje į aikštę pirmą kartą šį sezoną išbėgo ir rankos lūžį išsigydęs Kšištofas Lavrinovičius. Jam rungtyniaujant „Žalgirio“ pranašumas ketvirtajame kėlinyje siekė net 26 taškus (86:60).

Rungtynės su Prancūzijos klubu buvo ypatingos Jasikevičiui. Jis pelnė 13 taškų (3/3 tritaškių) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei įrašė savo pavardę į Eurolygos istoriją.

Jasikevičius tapo vos ketvirtuoju krepšininku Eurolygoje atlikusiu 700 rezultatyvių perdavimų. Dabar lietuvio sąskaitoje jau – 703 tikslūs perdavimai. Tris tritaškius pataikęs Jasikevičius per karjerą Eurolygoje jų yra įmetęs jau 302 ir pagal šį rodiklį tarp visų turnyro krepšininkų yra septintas.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 23, Justinas Dentmonas 15, Šarūnas Jasikevičius 13, Siimas Sanderis Vene 9, Vytenis Lipkevičius 8.

IG: Alexis Ajinca 21, Jeremy Leloupas 12, Louisas Campbellas 10, Ricardo Greeras 8.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ ekipa lapkričio 7 dieną žais išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Saulius Štombergas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Pirmiausia ačiū žiūrovams. Esant tokiai situacijai, jie mus gerai palaikė. Nelabai to tikėjausi, nes „Žalgiris“ buvo silpnas ir mažai kas tikėjosi pamatyti geras rungynes. Per trumpą laiką aišku nelabai spėjome kažką pataisyti, bet dar daug jo liko. Pavyko nuteikti vyrus, kad jie žaistų kaip komanda ir būtų kaip vienas kumštis. Gal labiau suveikė psichologija. Visi gerai dirbo, praleidome apie 60 taškų, o tokia gynyba leidžia laimėti rungtynes. Tai buvo gerų rungtynių pagrindas. Šiandien Pocius sužaidė nuostabias rungtynes, jaunimas išėjo ir atliko savo indėlį.
Šiandien pagreitinome žaidimą, ypač su Dentmonu, kuris gali greičiau bėgti. prie tokio puolimo sunkiau ir apsiginti. Jis taip žaidžia, todėl stengėmės išnaudoti tai, ką jis moka. Dėl to jis jautėsi laisviau.

Vyriausiojo trenerio darbe žymiai daugiau atsakomybės. Aišku,jaudinausi, kaip ir pirmą kartą pradėjęs žaisti. Bet nuo pirmų veiksmų, nurodymų viskas pasimiršta.“

Išsamesnis Sauliaus Štombergo komentaras:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: