–fbk-kaunas.lt archyvo nuotr.

Futbolo bendruomenės klubas (F.B.K.) „Kaunas“ tęsi anksčiau duotus pažadus – grįžti į pagrindinį laikinosios sostinės stadioną bei žingsniuoti A lygos link. Prieš 3 metus sirgalių įkurtas klubas šiemet jėgas išmėgins Lietuvos futbolo fedeacijos (LFF) I lygoje, o Kauno futbolo mėgėjai ir vėl bus kviečiami prisiminti kelią į S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadioną.

Tikslas – įsitvirtinti lyderių gretose

„Laikomės savo pažado – sugrąžinti „Kauną“ į A lygą. Žingsnis po žingsnio, pasiekėme I lygą. Džiugu, jog pagaliau grįžtame į profesionalių šalies ekipų būrį ir su dar didesniu entuziazmu žvelgiame į priekį. Šiemet sieksime įsitvirtinti pirmenybėse  ir būti tarp lyderių“, – pasakojo F.B.K. „Kauno“ vadovas Valdas Knyzelis.

Iki naujo sezono pradžios, kauniečiams dar liko laukti bemaž pusantro mėnesio, tačiau Geltonai Žali jau pradėjo pasiruošimą naujoms dvikovoms. Šiuo metu vyksta treniruotės, tačiau jau netrukus prasidės ir kontrolinių susitikimų maratonas. Pirmosios rungtynės laukia jau vasario 21 d. 14:30 val. Nacionalinės futbolo akademijos stadione (NFA), su kita miesto komanda – A lygos pirmenybėms besirengiančiu Kauno „Žalgiriu“ (buvusiu „Spyriu“)

Pirmenybių startas numatomas jau balandžio pradžioje. Geltonai Žalių klubo administracija  nudžiugino gerbėjus žinia, kad komanda grįžta į savo tikruosius namus – S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną. Iki šiol kauniečiai rungtyniavo NFA stadione.

Padėka žaidėjams už atsidavimą

„Dalis klubo žaidėjų, kurie galėjo būti profesionalai, tačiau tenkinosi mėgėjų statusu negaudami tinkamo atlyginimo. Tariame didelį Ačiū, manau kad jie tikrai nusipelno didesnės paramos bei dėmesio. Tuo pačiu tikiuosi, kad į šiuos žodžius atkreips dėmesį Kauno miesto verslininkai“, –  teigė F.B.K. „Kauno“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintautas Vaičiūnas

Pernai LFF II lygos Pietų zonoje pergalingai aukso žygiavę kauniečiai, komandos branduolį išlaikys ir šiemet. Jau aišku, jog ekipoje pasiliks ir pastarųjų kelių metų komandos lyderis – ispanas Juan Sevilla Sevilla. „Keletas žaidėjų komandą paliko, tačiau šiuo metu peržiūroje turime ir naujokų“, – pasakojo G. Vaičiūnas.

Klubas ragina prisidėti prie šlovingos istorijos tęsimo

Miesto savivaldybei priklausantis stadionas šiemet talpins ir kitas dvi Kauno futbolo komandas. Jos iš laikinosios sostinės politikų sulaukia ne tik finansinės paramos, tačiau ir nuolaidų besinuomojant stadioną, tuo tarpu Geltonai Žali, kurių šlovės spinduliuose kadaisę mėge pasišildyti politikai, pastaruoju metu, jų dėmesio visai nesulaukia. Tačiau net ir be miesto pagalbos, F.B.K. „Kaunas“ iriasi į priekį. Komandos vadovas teigia, jog džiugina ir pastaruoju metu besiplečiantis rėmėjų bei partnerių ratas.

„Per tuos keletą gyvavimo metų buvome ir vis dar esame priversti skaičiuoti kiekvieną eurą, tačiau pastebime, jog vis daugiau miesto bendruomenės narių mumis pasitiki ir mato, jog susibūrėme ne vienadieniam tikslui, kaip kartais nutinka Lietuvos futbolo padangėje. Nors ir lėtai, tačiau atsiranda vis daugiau rėmėjų, kurie supranta, jog F.B.K. „Kaunas“ yra neatsiejama miesto dalis“, – pasakojo komandos vadovas.

Kauniečiai, lyginant su kitomis LFF I lygos komandomis, šiemet tikisi surinkti vidutinio dydžio biudžetą. Neseniai pratęsta rėmimo sutartis ir su „Hegelmann Transporte“ įmone – ši bendrovė, kaip ir pernai, lieka vienais rimčiausių bendražygių. Nors pagrindinio rėmėjo vieta vis dar tuščia, tačiau šiuo metu vyksta derybos su keliomis įmonėmis.

Dar didesnis dėmesys sirgaliams

Malonių naujovių, anot ekipos administracijos, turėtų sulaukti ir sirgaliai. Jie galės mėgautis ne tik I lygos kovomis, tačiau ir patraukliai pateikiama informacija apie klubo gyvenimą.

„Matome, jog dažnai futbolo sirgaliai Lietuvoje lieka užmarštyje – kai kuriems klubams komunikacija su jais, nėra pats svarbiausias dalykas, tačiau mes manome priešingai. F.B.K. „Kaunas“ įkurtas sirgalių dėka, tad geriausiai jaučiame, ko trūksta žiūrovams. Jie yra svarbiausia mūsų bendruomenės dalis, be jų nebūtų ir mūsų“, – tikino V.Knyzelis.

Šiemet Geltonai Žali planuoja aktyviai bendradarbiauti su įvairiomis miesto jaunimo organizacijomis, mokyklomis, globos centrais, taip pat pradėti kurti video reportažai, specialioje rubrikoje FBK TV. Sezono metu planuojama sirgalius lepinti dovanomis bei prizais, o jau dabar, norintys gali įsigyti ir išskirtinio dizaino komandos marškinėlius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: