Mus įkvepia romantiniai filmai apie santykius ir mes svajojame apie tokią pat gyvybingą ir aistringą meilę. Tačiau kai kurioms populiariausioms ir mylimiausioms filmų poroms būdingi ir toksiški santykiai. Pasitaiko atvejų, kai apsimestinis rūpestis slepia agresyvų elgesį ir norą kontroliuoti.

10. Džekas ir Rouzė filmeTitanikas

© Titanic / Twentieth Century Fox and co-producers

Praėjus daugiau nei dvidešimčiai metų, Džeko ir Rouzės romanas ir toliau žavi gerbėjus visame pasaulyje. Tačiau labiau pagalvojus tampa aišku, kad jie yra prasta pora. Nuo tada, kai Džekas išgelbsti Rouzę nuo šuolio iš Titaniko, iki tada, kai jis mirtinai sušąla Atlanto vandenyne, praeina tik kiek daugiau nei 48 valandos. Dvi dienos – tai per mažai laiko, kad kam nors užgimtų meilės jausmai.

Tai leidžia daryti išvadą, kad juos suvedė geismas, o ne meilė. Tarp Džeko ir Rouzės yra chemija, bet daug bendro jie neturi. Jei Džekas būtų išgyvenęs laivo katastrofą ir jie kartu būtų pabėgę į Niujorką, jų skirtumai vėliau galėjo sukelti rimtų keblumų.

Kas negerai: aistra buvo supainiota su meile.

9. Nate ir Andy filme Ir velnias dėvi Prada

© The Devil Wears Prada / Fox 2000 Pictures and co-producers

Prireikė laiko, kad suprastume, jog Miranda Priestly nėra pagrindinė šio kultinio filmo blogiukė. Nate nėra tik nepalaikantis vaikinas. Jis – savanaudis, verkšlenantis nebrendyla, manantis, kad jo gimtadienis svarbesnis už Andy karjerą. Kai jai jo labiausiai reikėjo, jis ją paliko, nes ji pirmenybę teikė savo tikslams ir svajonėms.

Andy ką tik įsidarbino mados žurnale, o pirmasis jo klausimas jai: „Ar tai buvo pokalbis telefonu?“ Jo manymu, Andy tiesiog negali sėkmingai ten dirbti. Nate jos visiškai nenusipelnė.

Kas negerai: Nate’as yra nesubrendęs egoistas, trukdantis Andy išnaudoti savo tikrąjį potencialą.

8. Romeo ir Džiuljeta filme Romeo ir Džuljeta

© Romeo + Juliet / Bazmark Films and co-producers

Romeo ir Džuljetos pora vis dar laikoma auksiniu romantikos standartu, nors ši istorija yra toksiška. Būdami jauni ir nesubrendę paaugliai, jie supainioja įsimylėjimą su tikra meile ir susituokia per kelias dienas.

Kas negerai: tai dar vienas „meilės iš pirmo žvilgsnio“ atvejis, kuris galimai buvo geismas ar pasipriešinimo adrenalinas, o ne tikra meilė. Jų susižavėjimas vienas kitu greitai užgožia jų gyvenimą ir galiausiai jie paaukoja save dėl meilės, kuri netrunka nė savaitės.

7. Džonas ir Džeinė filme Ponas ir ponia Smitai

© Mr. & Mrs. Smith / New Regency Productions and co-producers

Jų santykiai paremti abipusiu melu. Nors iš pradžių jie buvo laimingi kartu, jie įstrigo santuokoje, kuri juos abu vargina ir netenkina.

Kas negerai: didžiąją filmo dalį jie praleidžia bandydami nužudyti vienas kitą.

6. Rosas ir Reičelė seriale Draugai

© Friends / Warner Bros. Television and co-producer

Reičelė ir Rosas yra viena populiariausių visų laikų ekrano porų. Jų santykiai buvo kupini emociijų. Rosas buvo prastas partneris Reičelei. Jis nuolat kišdavo kitus asmenis į jų santykius bei naudodavosi kitomis moterimis, kad galėtų pamiršti Reičelę.

Rosas elgėsi kaip kontroliuojantis vaikinas, meluodamas ir manipuliuodamas ja, per visus jų santykius. Jis atsisakė išsiskirti su Reičele po to, kai jie netyčia susituokė Las Vegase, nepaisant jos nuolatinių prašymų. Rosas dažnai leisdavo suprasti, kad, jo manymu, Reičelė priklauso jam, o tai nėra romantiška.

Kas negerai: toksiški santykiai, kuriuose vyrauja pavydas, neištikimybė ir manipuliacijos. Jie neleidžia vienas kitam judėti pirmyn.

5. Mr. Big ir Carrie seriale Seksas ir miestas

© Sex and the City / Darren Star Productions and co-producers

Jų toksiškuose, įkyriai besitęsiančiuose santykiuose nutiko daugiau blogų dalykų nei gerų. Carrie turi blogą įprotį manyti, kad jos partneriai supras, ko ji nori, nieko jiems nesakydama.

Kai jie pradėjo susitikinėti, Carrie pastebėjo, jog jis dažnai vesdavosi ją į restoranus, kuriuos sunku rasti, kad niekas iš pažįstamų jų nepamatytų. Jis ne kartą išsiskyrė su Carrie ir atsisakė jų santykių. Prisiminkime tą akimirką, kai jis paliko Carrie prie altoriaus.

Kas negerai: jų problemos panašios į Roso ir Reičelės, tačiau Mr. Big taip ilgai žaidžia su Carrie, kad jam daug geriau sekasi ją priversti jaustis blogai.

4. Edvardas ir Bela filme Saulėlydis

© The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 / Summit Entertainment and co-producers

Saulėlydžio saga, kurioje septyniolikmetė Bela įsimyli 104 metų vampyrą Edvardą Kuleną, sulaukė fenomenalios sėkmės. Amžiaus skirtumas, žinoma, yra tik sunkumų pradžia. Dėl savo jaunystės Bela nėra tikra, ko nusipelnė, o Edvardas mums rodo daugybę stereotipinių toksiško partnerio bruožų.

Jis stengiasi ją atkirsti nuo visų, įskaitant tėvą ir draugus. Edvardas nelabai paiso Belos asmeninės erdvės, jis ne kartą buvo įsibrovęs į jos namus ir stebėjo ją miegančią. Filme šios situacijos parodytos pozityvesnėje šviesoje.

Kas negerai: Edvardas visam laikui pakeitė Belą į tai, kuo ji nėra.

3. Kristianas ir Anastasija filme Penkiasdešimt pilkų atspalvių

© Fifty Shades of Grey / Focus Features and co-producers

Nors Penkiasdešimt pilkų atspalvių filmų serija buvo giriama už progresyvias temas, tai nėra sveiki santykiai. Nuo pat pradžių jėgų pusiausvyra yra neteisinga. Be to, Ana yra jauna, nepasitikinti savimi mergina, niekada anksčiau neturėjusi santykių, o Kristianas tuo naudojasi savo naudai.

Kristianas Grėjus yra valdingas ir pavydus vyras, kuris daro viską, kad kontroliuotų Anos gyvenimą. Jis yra apsėstas domėjimosi, kur ir su kuo ji yra, todėl ją seka. Dar baisiau, kad jis nusipirko įmonę, kurioje ji dirba.

Kas negerai: Kristianas yra toksiškas partneris, jų siaubingi santykiai grindžiami dominavimu ir psichologinėmis problemomis.

2. Chuckas ir Blair seriale Liežuvautoja

© Gossip Girl / 17th Street Productions and co-producers

Chuckas ir Blair turėjo mielų akimirkų, bet to nepakako, kad kompensuotų jų toksiškus santykius. Kai Blair pasirenka kitą vyrą, o ne jį, jis kreipiasi į liežuvautoją ir išplepa visas Blair gyvenimo paslaptis, taip sunaikindamas Blair reputaciją.

Chuckas netgi sakė, kad jam teikia didelį malonumą matyti, kaip ji kenčia, ir kad jis tai darys tol, kol Blair neturės nieko. Blair jau ir taip turėjo nepasitikėjimo savimi problemų, dėl santykių su motina, o draugystė su Serena ir Chuckas tai dar labiau sustiprino.

Kas negerai: meilės romanas buvo apgaulingas, emociškai ir fiziškai alinantis.

1. Nojus ir Elė filme Užrašų knygelė

© The Notebook / New Line Cinema and co-producers

Jų santykiai sudėtingi nuo pat pradžių. Kai jie susitinka mugėje, Elė atsisako Nojaus pasiūlymų. Todėl jis ima kaboti ant apžvalgos rato, kuriame sėdi Elė, ir grasina nušokti, jei ji nesutiks su juo nueiti į pasimatymą. Tai visai ne romantiška, tai manipuliacija.

Per jų vasaros romaną jie dažnai ginčijasi. Tai tik patvirtina, kad jie yra pamišę dėl vienas kito. Kai jie po 14 metų ir vėl susitinka, Nojus pasiūlo Elei užmegzti su juo romaną ir nutraukti sužadėtuves. Tai tik vienas iš daugelio filmų, kuriuose neištikimybę bandoma romantizuoti.

Kas negerai: Nojus yra manipuliatorius, kuris galiausiai priverčia Elę jį įsimylėti, o tai visiems laikams pakeičia jos gyvenimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: