instagram.com/ashleygraham archyvo nuotr.

Ashley Graham – JAV modelis, tapęs svarbiu veidu mados industrijoje. Ji iškilo kaip pirmoji ,,plius dydžio” modelis, kuri pakeitė standartinių grožio normų sąvokas ir įgalino moteris visame pasaulyje mylėti ir priimti savo kūno formas.

Gyvenimas ir karjera

Gimusi 1987 m. spalio 30 d., Ashley augo Lincolnne, Nebraskoje, JAV. Ji pradėjo savo modelio karjerą nuo jaunystės ir jau nuo pat pradžių susidūrė su stereotipais ir standartais dėl kūno grožio ir normų suvokimo, kurie vyravo mados pasaulyje. Nepaisant to, ji išliko stipri ir aplinkinių kalbos jos nesutrikdė siekti savo užsibrėžtų tikslų. Ashley sparčiai išpopuliarėjo kaip ,,plius dydžio” modelis ir pradėjo gauti daug pasiūlymų iš įvairių mados namų ir žurnalų. Vos 17 metų, būdama paauglė, Ashley debiutavo garbingame ,,Vogue” žurnale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Graham greitai įsitvirtino kaip viena iš lyderių ,,plius dydžio” modelių industrijoje. Ji tapo ,,Lane Bryant” ir ,,Levis” prekių ženklų veidu. Tačiau didžioji Ashley sėkmė atėjo, kai ji tapo pirmuoju ,,Plius dydžio” modeliu, papuošusiu ,,Sports Illustrated Swimsuit Edition” viršelį 2016 metais. Tai buvo istorinis momentas mados industrijoje, nes iki tol niekada joks ,,plius dydžio” modelis nepuošė garsaus viršelio. Ashley tapo kūno pozityvumo simboliu, parodydama, kad grožis neturi būti apribotas vien tik tam tikromis kūno proporcijomis ar dydžiu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Nuo to laiko Ashley dalyvavo įvairiuose projektuose, kuriuose siekė pakeisti nusistovėjusius stereotipus ir pripažinti moterų skirtingus dydžius. Ashley aktyviai naudoja socialinius tinklus, kurie tapo jos motyvuojančia platforma, kurioje dalinasi savo patirtimis ir skatina moteris jaustis savimi pasitikinčiomis. Mergina taip pat aktyviai keliauja po pasaulį ir kalba apie kūno nuotraukų retušavimą bei mados industrijos poreikius būnant išskirtiniu modeliu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Kūno pozityvumo ambasadorė

Po 2016 metais įvykusios didelio žurnalo viršelio sėkmės, Ashley Graham tapo svarbiu kūno pozityvumo judėjimo veidu. Ji aktyviai naudoja savo socialinius tinklus ir savo įtakos pagalba skatina ir kitas merginas nebijoti išsiskirti iš minios, mylėti save ir savo kūną. Socialiniame tinkle ,,Instagram” mergina, turi kiek daugiau nei 20 mln., sekėjų iš viso pasaulio. Jame ji nesigėdina parodyti savo kūno nekoreguotomis nuotraukomis, taip skatindama pozityvumą ir laužydama visus mados aukštuosius standartus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Ashley Graham taip pat viešai pasisako apie sveikos gyvensenos svarbą. ji skatina aktyvų gyvenimo būdą, subalansuotą mitybą bei sporto praktikavimą. Be mados industrijos mergina taip pat veikia kaip televizijos vedėja ir kalba apie kūno įvaizdžio sampratą įvairiuose renginiuose ir konferencijose. Ji yra pagarsėjusi ir savo treniruočių programa, kurioje ji skatina visuomenę ne tik rūpintis savo išvaizda, bet ir gerinti savo fizinę būklę. Ši programa yra skirta tiek pradedantiems, tiek patyrusiems ir jau sportuojantiems ir apima įvairias fizinės veiklos formas, tokias kaip, įvairios cardio treniruotės, jėgos treniruotės, lankstumo bei tempimo pratimai ir svarbiausia aktyvus gyvenimo būdas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

 

Svarbu paminėti, kad kiekvienas žmogus turi skirtingas galimybes bei ribas, todėl Ashley Graham sporto programa gali būti pritaikoma individualiems poreikiams ir galimybėms. Prieš pradedant bet kokį naują pratimų rėžimą, svarbu konsultuotis su tos srities specialistais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: