„Kino pavasario“ nuolaidos senjorams bei lietuviškai įgarsinti filmai

Kovo 21-ąją Vilniuje ir Kaune, o nuo kovo 22-osios visoje Lietuvoje prasidėsiantis festivalis „Kino pavasaris“ šiais metais parodys 170 kruopščiai atrinktų filmų. Festivalis ir toliau tęsia savo siekį būti kuo labiau prieinamas ir patogus įvairioms visuomenės grupėms.

Bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga ir Lietuvos kurčiųjų draugija bus organizuojami du kino seansai Vilniuje, pritaikyti klausos ir regos negalią turintiems žiūrovams. O senjorai 19-oje miestų galės įsigyti bilietus už žemesnę kainą, dalis filmų bus įgarsinta lietuviškai.

Ieškome įvairiausių būdų kaip mažinti atskirtį ir padaryti gerą kiną prieinamą Lietuvoje kuo plačiau. Pirmąkart pamėginome filmus pritaikyti klausos ir regos negalią turintiems asmenims. Taip pat rodysime nemažai filmų, įgarsintų lietuviškai“, – pasakoja festivalio direktorius Algirdas Ramaška.

Įgarsinta lietuviškai

Festivalio filmų platinimo Lietuvoje koordinatorius Rimantas Oičenka teigia, kad idėja įgarsinti filmus lietuvių kalba kilo per projektą „Kino karavanas“: „Pastebėjome, kad Lietuvos regionų gyventojai mieliau renkasi tokius filmus, nes nėra įpratę skaityti subtitrų. Tai aktualu ir senjorams, nes kai kuriems subtitrus įskaityti sekasi sunkiai, kiti jų tiesiog nespėja sekti.“

Iš viso įgarsinta 14 filmų, tarp jų ir vieni populiariausių festivalio filmų, Japonų režisieriaus Hirokazu Kore-eda vaidybinis filmas „Vagiliautojai“ („Shoplifters“), bei Nadine Labaki jausminga drama „Kafarnaumas“ („Capernaum“). Taip pat įgarsinti du animaciniai filmai visai šeimai – „Mano mažoji sesutė Mirai“ („Mirai“, rež. Mamoru Hosoda) ir švedų „Gordonas ir Padi“ („Gordon & Paddy“, rež. Linda Hambäck).

Specialios kainos senjorams

Į darbo dienomis dienos metu vykstančius „Dienos filmo“ seansus senjorai galės eiti už simbolinę kainą. Detalesnę informaciją apie kainas galima rasti kino teatrų interneto svetainėse arba festivalio svetainėje www.kinopavasaris.lt

Kaunui atrinkta daugiau kaip 60 filmų ir bus surengta per 130 seansų. Todėl Kauniečiai tikrai turės iš ko rinktis, o dar prieš prasidedant festivaliui, tik kovo 21 d. Akropolyje esančiame kino teatre „Forum Cinemas“ bus galima įsigyti du bilietus už vieno kainą, perkant bilietus į tą patį „Kino pavasario“ filmo seansą.

2019 metų festivalio programą savo mieste galite rasti čia: https://kinopavasaris.lt/lt/programa

Apie festivalį

24-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ vyks 2019 metų kovo 21–balandžio 4 dienomis 19-oje šalies miestų. Praėjusiais metais „Kino pavasaris“ sulaukė 116 551 žiūrovo, tad yra didžiausias kino renginys Lietuvoje ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Projektą remia Lietuvos kino centras, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa“ MEDIA, Kauno miesto savivaldybė ir privatūs rėmėjai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: