© Louie Travis

Garsus menininkas Louie Travis gimė Kvynse, Niujorke. Visą ankstyvą vaikystę jis praleido paišydamas arba žiūrėdamas mokslinės fantastikos ir siaubo filmus. Tai buvo laikai, kuomet suklestėjo įvairios komiksų knygutės, kuriose buvo vaizduojami pirmieji superherojai, todėl beveik kiekvieną šeštadienio popietę jaunasis Louie mėgdavo praleisti vietinėje komiksų parduotuvėje. Jo talentas piešti atsiskleidė darant tūkstančius garsių Ray Haryyhausen filmų personažų eskizus, kaip pavyzdžiui Gorila ir King Kongas.

Po vidurinės Louie Travis įstojo mokytis į Pratto institutą Brukline, Niujorke, kur gavo komunikacijų dizaino diplomą. Po ilgų metų dirbant iliustratoriaus darbą, jis pradėjo rodyti savo unikalius keistų būtybių paveikslus vienoje iš Niujorko meno galerijų. Naudodamas išradingiausius piešimo su akrilu būdus ir papraščiausias tekstūras, Louie sukuria nuostabius būtybių iš įsivaizduojamo pasaulio portretus, primenančius Viktorijos ir Edvardo laikus.

Louie Travis pasaulis sukurtas iš žmogaus keistenybių, mitinių būtybių ir dvasių personažų, kurie atsiranda turėdami savo portretus, tam kad pažymėtų savo egzistavimą ir vietą visuomenėje. Pagrindinė gija, kuri jungia visus šiuos personažus yra neįprastos aplinkybės, kurios formuoja, kas jie buvo ir kaip jie gyveno. Kai kurių iš jų kilmė yra visiškai neaiški, o apie kitų kilmę yra šiek tiek užsiminta, pavyzdžiui, žmogus prakeikiamas ožkos, keista kailinė būtybė rasta mieganti gyvatvorėje, žmogus, įveikęs vorų fobiją ir panašiai.

Louie paveikslai atsiranda iš mažyčių piešinukų ir daugybės užrašų jo sąsiuviniuose. Begalė dalykų daro įtaką jo darbams: įvairūs filmų žanrai, jo susižavėjimas žmogaus keistenybėms, cirko atrakcijonai, senieji magijos burtai, karalienės Viktorijos paveikslai ir dvasios; visa tai susijungia, kad jis galėtų paveiksluose sugražinti gyvenimą savo sukurtiems personažams.

Loie Travis darbai pasirodė Niujorke, Finikse, Las Vegase, Atlantoje, San Fransiske, Sietle, Berlyne ir Romoje.

1 2

4 6 710 11 12 16
19 20 21 22 23 24 26 27 30 31 98 99 miss-miniver-and-her-dragon-300dpi

travis12

travis-louie-12

© Louie Travis

Taip pat skaitykite: Laurie Lipton – „Psichiškai nesveikas būdas piešti“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: