Oponuojantys Vladimiro Putino režimui atlikėjai - Ala Pugačiiova, Borisas Grebenščekovas ir Andrėjus Makarevičius / Instagram archyvo nuotr.

Žinomiausia Rusijos popmuzikos dainininkė Ala Pugačiova savo „Instagram“ paskyroje paskelbė kreipimąsi į Rusijos teisingumo ministeriją, kuriame prašo solidarizuojantis su savo vyru, komiku Maksimu Galkinu, ją pavadinti „užsienio agentu“.

„Prašau įtraukti mane į mano mylimos šalies užsienio agentų gretas, – rašoma jos tekste, – nes esu solidari su savo vyru – sąžiningu, padoriu ir nuoširdžiu žmogumi, tikru ir nepaperkamu Rusijos patriotu, kuris nori, kad jo Tėvynė klestėtų taikoje, su žodžio laisve, ir nori, kad mūsų berniukai liautųsi žūti dėl iliuzinių tikslų, kurie pavertė mūsų šalį paribio valstybe, o mūsų piliečių gyvenimą – našta.“

Po Rusijos invazijos į Ukrainą A.Pugačiova, M.Galkinas ir jų vaikai išvyko į Izraelį. M.Galkinas vasarą praleido gastroliuodamas Izraelyje ir Europoje su stand-up komedijos pasirodymais, kuriuose labai kritikavo karą ir Rusijos vadovus. Jis surengė išparduotus pasirodymus Jūrmaloje, Latvijoje, kur šeima tradiciškai praleisdavo vasaras.

Rugpjūtį Pugačiova grįžo į Rusiją ir Rusijos valstybinėje spaudoje buvo cituojama sakanti, kad grįžo „padaryti tvarkos savo ir jūsų galvose“. Valstybinė žiniasklaida taip pat rašė, kad ji planavo rugsėjo 1 d. išleisti vaikus į mokyklą.

Taip pat Instagrame instagrame atlikėja pareiškė, kad rusų berniukai miršta dėl „iliuzinių tikslų“.

Rugsėjo 16 d. M. Galkinas buvo paskelbtas užsienio agentu.

A. Pugačiova prisijungė prie ilgo Rusijos roko ir popmuzikos muzikantų, pasisakančių prieš karą, sąrašo: DDT lyderis Jurijus Ševčiukas, Andrejus Makarevičius (Mashina vremeni), Borisas Grebenščikovas (Aquarium), Oxxxymiron (Mironas Fiodorovas), Svetlana Loboda ir Noize MC (Ivanas Aleksejevas).

Kremlius atsisakė komentuoti A. Pugačiovos pareiškimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: