SEL koncerto plakatas

Kaunas laukia užgniaužęs kvapą. Lietuvių tautos numylėtinis Egidijus Dragūnas savo šou organizuoja naujajame S. Dariaus ir S. Girėno stadione, koncertas vyks rugpjūčio 26 diena, šeštadienį. Koncertas susilaukė didelio dėmesio, nes gausiems atlikėjo gerbėjams žadamas dar neregėtas ir įspūdingas šou. Grupės „SEL“ dainos, nuo pat susikūrimo, nuolat patekdavo į geriausių Lietuvos dainų dešimtukus, tuo tarpu grupės lyderis Egidijus Dragūnas dar dažniau stebindavo publiką netikėtais poelgiais ir pasisakymais. Apžvelkime svarbiausius jo karjeros taškus.

Tėvystės nepripažinimas

2007 metais E. Dragūnas turėjo problemų su teisėsauga, nes nepripažino savo sūnaus tėvystės. Dėl to 2007 m. rudenį vaiko motina Simona V. kreipėsi į teismą ir paprašė E. Dragūną pripažinti vaiko tėvu. Atlikus tėvystės nustatymo testą, buvo pripažinta tėvystė, vaikui buvo suteikta atlikėjo pavardė. Rūpintis sūnumi E. Dragūnas pradėjo po siaubingo įvykio, kai 2008 metų gegužės mėnesį vaikas iškrito pro trečio aukšto langą. Tuo metu juo rūpintis turėjo mama Simona V. Nors ir nestipriai susižalojęs berniukas atsidūrė ligoninėje, iš kurios pasveikusį jį pasiėmė E. Dragūnas. Tuomet teisme jis nusprendė išsikovoti vaiko globą ir jam pavyko. E. Dragūno argumentas teisme buvo, kad jo sūnui su motina bus nesaugu.

Smurtas ir grasinimai

„Bike Show Millenium“ koncerto, vykusio 2011 metais metu E. Dragūnui nepavyko išlikti ramiu, nes jis nepanoro dainuoti susirinkusiems žiūrovams todėl rėžė necenzūrinę kalbą apie tai, kaip už pinigus padarytų bet ką, vėliau keikė savo šalį ir sudainavęs kelias dainos eilutes nusprendė, kad dainuoti nebenori, todėl iš žiūrovų sulaukė paniekos šūksnių ir švilpavimų. Atlikėjo reakcija į tai tikrai nustebino, nes jis sugalvojo į žiūrovus mesti mikrofoną.

2013 m. E. Dragūnas trenkė ir grasino kino teatro darbuotojai, nes ji neįleido jo sūnaus į N-13 pažymėta filmą, nors berniukui tuo metu buvo penkeri.

2022 m. liepos 15 d. tiesioginės transliacijos „Live“ instagrame metu Egidijus Dragūnas sekėjo paklaustas „Kada koncertas?“ atsakė, kad koncertą surengs tik tada, kai „užmušit Valinską ir atnešit man jo galvą“. Konfliktas šių vyrų įsiliepsnojo po E. Dragūno pasisakymų apie karą Ukrainoje, tada Arūnas Valinskas kreipėsi  į žiniasklaidą – kvietė reaguoti į E. Dragūno skandalingus pasisakymus ir iš viso nieko apie jį nebeskelbti, o po šio įvykio kreipėsi į teisininkus.

Mokesčių nemokėjimas

2014 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos skolininkų sąraše atsidūrė E. Dragūno įkurtas paramos fondas, padedantis sergantiems vaikams, ir valstybei buvo skolingas 81 tūkstantį litų. Atlikėjas į skolininkų sąrašą pateko dėl to, kad laiku nesumokėjo pelno mokesčio pagal metinę pelno mokesčio deklaraciją už 2013 metus. Į fondo registracijos vietą Zarasų rajone šeštadienio rytą atvyko policijos pareigūnai ir antstoliai, o iš Všį sąskaitos buvo išskaičiuota 81 tūkst. litų skola.

Vairavimas esant neblaiviam ir greičio viršijimas

Akivaizdu, kad E. Dragūnas nelabai mėgsta taisykles, todėl KET, taip pat, nebuvo išimtis. Jis ne vieną kartą sėdo už vairo išgėręs, yra susimokėjęs ne vieną baudą už greičio viršijimą ir kelis kartus praradęs teisę vairuoti.

2009 m. vasarį E. Dragūnui buvo nustatytas vidutinis girtumas ir netgi konfiskuotas jo automobilis. Už kelių eismo taisyklių pažeidimus atlikėjas buvo nubaustas 3 000 litų bauda ir 2,5 metų iš jo atimta teisė vairuoti.

2015 metais iš jo vėl buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas, šį karta trims mėnesiams ir 350 eurų bauda. Šį kartą už mažiau nei per mėnesį du kartus, tame pačiame kelyje Vilnius – Kaunas – Klaipėda drastiškai viršytą greitį.

Tais pačiais metais atgavęs teises E. Dragūnas važiuodamas su savo visureigiu „Mercedes“, buvo sustabdytas ir jam nustatytas 1,65 promilės girtumas. Vėl gi atimta vairavimo teisė, šį kartą dvejiems metams ir dvejiems mėnesiams bei 723 eurų bauda.

2018 m. rugpjūčio 5 d. sulaikytas Šilutės plente vairuojantis neblaivus (0,76 promilės girtumas). Vairuotojas kėlė sumaištį kelyje, avarines situacijas, pavojingai manevravo, aplenkęs kitą automobilį staigiai stabdė prieš jį. Metams atimtos vairavimo teisės ir skirta 300 eurų bauda.

2019 m. sausio 31 d. Vilniuje Antakalnyje sulaikytas prie vairo neturėdamas teisės vairuoti, bandė bėgti.

Pasipriešinimas pareigūnams

Atsidūrė komisariate, nes vairavo savo prabangią „Audi R8“ neprisisegęs diržo. Pareigūnų stabdomas sustojo ne iš karto, atsisakė pateikti dokumentus, neklausė jų nurodymų ir juos įžeidinėjo.

2019 m. rugsėjo 6 d. ką tik atgavęs vairuotojo pažymėjimą atlikėjas nesustojo stabdomas ir pasipriešino policijos pareigūnams. E. Dragūnui surašyti du administracinių nusižengimų protokolai: už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir įžeidinėjimą bei už nepaklusimą policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Pažymėtina, kad šį kartą atlikėjas buvo blaivus.

2020 m. rugpjūčio 31 d. policijos pareigūnų sustabdytas Vilniuje Upės gatvėje besinaudojantis mobiliuoju telefonu prie vairo. E. Dragūnas jėga priešinosi, dėl to buvo sulaikytas ir praleido naktį areštinėje.

2022 m. spalio 20 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas byloje dėl pasipriešinimo policininkams jį pripažino kaltu, skirta 5 tūkst. eurų bauda, priteistos kompensacijos nukentėjusiems policininkams, jiems darbovietė išmokėjo virš 20 tūkst. eurų. ir šią sumą prašė priteisti iš E. Dragūno.

Karas Ukrainoje

2022 m. vasario 27 d. grupę „SEL“ paliko visi septyni jos muzikantai dėl dviprasmiškų E. Dragūno komentarų savo „Instagram“ paskyroje apie Rusijos invazija į Ukrainą: „Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten bl… šaudosi, aš už taiką“. E. Dragūnas savo teiginius netrukus ištrynė, kaip ir profilio bei viršelio nuotraukas grupės paskyroje „Facebook“. Pasisakymas taip pat sulaukė plataus visuomenės pasipiktinimo, jam teko atšaukti. Taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vėliau E. Dragūnas teigė aukojantis Ukrainai, tačiau įrodymų nepateikė.

Neteisėtos statybos

2015 metų spalį E. Dragūnui buvo išduotas, o vėliau ir panaikintas leidimas Pavilnių regioniniame parke  Vilniuje statyti namą, nes jau pastatyto namo tūris buvo padidintas beveik 16 kartų. E. Dragūnas pripažino pažeidęs įstatymus, o teismas jį įpareigojo per 6 mėnesius nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos savo lėšomis nugriauti statinį ir sutvarkyti statybvietę. Teismo procesas dėl pastato, prasidėjęs 2017 metais iki šiol nėra pasibaigęs, o namas nėra nugriautas ar sumažintas.

Visgi pagal reakcijas į naujai paskelbtą „SEL“ koncertą panašu, kad žmonėms toks skandalingas E. Dragūno gyvenimo būdas visai netrukdo ir net gi patinka. Tik paskelbus apie vyksiantį renginį jis tapo sensacija ir sumušė bilietų pardavimo rekordus, per kelias dienas po paskelbimo, jau parduota apie 10 tūkst. bilietų. Panašu, kad šis atlikėjas negali padaryti nieko, kas atbaidytų nuo jo gerbėjus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: