t.me/MariaVladimirovnaZakharova nuotr.

Per pokalbį telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu diktatorius Vladimiras Putinas paminėjo Rusijos visuomeninio televizijos kanalo „Russia Today“, kurio prancūzų kalba transliuojamai versijai Prancūzijoje taikomi prieigos apribojimai, atvejį.

Diplomatija taip pat turi svarbų vaidmenį žiniasklaidoje. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad tikisi, jog Rusijos valstybinis 24 valandų per parą transliuojamas naujienų kanalas „Russia Today“ (RT) galės veikti be „diskriminacijos“ Prancūzijoje, kur jis kaltinamas esąs „propagandos organizacija“.

Per pokalbį telefonu su Prancūzijos kolega Emmanueliu Macronu Vladimiras Putinas „atkreipė dėmesį į apribojimus, kurie vis dar taikomi naujienų kanalui „Russia Today“ (RT) Prancūzijoje“, sakoma Kremliaus pranešime.

Jis išreiškė „viltį, kad kanalas turės tokias pačias galimybes dirbti be jokios diskriminacijos, kokias turi Prancūzijos žiniasklaida Rusijoje“, sakoma pareiškime.

2005 m. pradėjusi veikti pavadinimu „Russia Today“, valstybės finansuojama RT išsiplėtė ir dabar transliuoja laidas ir interneto svetaines keliomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų, ispanų, vokiečių ir arabų.

Sustabdymas Vokietijoje

Kanalas sukėlė ginčų daugelyje šalių, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas, kur jis turėjo užsiregistruoti kaip „užsienio agentas“, ir Jungtinę Karalystę, kur valdžios institucijos grasino atimti transliavimo licenciją. Jis buvo uždraustas keliose šalyse, įskaitant Lietuvą ir Latviją.

Prancūzijoje valdžios institucijos ir kelios viešosios žiniasklaidos priemonės jau seniai kaltina RT, kad jis yra Kremliaus „propagandos“ įrankis.

Praėjusią savaitę „YouTube“ sustabdė Vokietijos RT paskyrą, apkaltinusi kanalą pažeidus vaizdo įrašų prieglobos platformos naudojimo sąlygas. Rusija iš karto pasmerkė tai kaip „cenzūrą“.

Savo ruožtu „YouTube“ blokavimą pateisino tuo, kad Vokietijos kanalo paleidimas buvo bandymas apeiti ankstesnius nutraukimus praėjusį rugsėjį.

Rugsėjo pabaigoje amerikiečių vaizdo įrašų svetainė „Youtube“ užblokavo rusų propagandinio kanalo RT DE ir „Der Fehlende Part“ paskyras už tai, kad jos pažeidė bendruomenės vidaus taisykles, skleisdamos „melagingą informaciją“ apie koronavirusą ir bandydamos apeiti atsisiuntimo sustabdymą. Maskva pagrasino užblokuoti „YouTube“ Rusijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: