Tatuiruotės Didžiojoje Britanijoje turi ilgą istoriją. Dar karalienės Viktorijos laikų Anglijoje jos buvo mėgiamos tarp jūreivių ir kareivių, kurie jas pamažu ir išpopuliarino.

Daugiau nei tris metus rengęs foto projektą „Padengti“ (Covered), Alanas Paudrilas jį pristato kaip šiuolaikišką žvilgsnį į tatuiruočių kultūrą. Tatuiruotėms tampant vis labiau kasdienišku dalyku, posakis raginantis nespręsti apie knygą iš viršelio, kartu su šiuo projektu, įgauna naują prasmę. Fotografas iš Didžiosios Britanijos suteikia galimybę įvertinti žmones tiek su pridengtais, tiek su atidengtais meno kūriniais ant kūno.

Fotografuodamas ir imdamas interviu iš 40 fotomodelių visoje Anglijoje, Alanas verčia žiūrovą permąstyti ką kiekvienam iš jų gali reikšti tatuiruotės.

Kiekvienas „Padengti“ projekto dalyvis pozuoja prieš savo namus. Vienoje nuotraukoje jis apsirengęs, o štai kitoje – jau demonstruoja savo tatuiruotes.

Pats fotografas Alanas Paudrilas sako užaugęs konservatyvių pažiūrų šeimoje, todėl į tatuiruotes visad žiūrėjo kaip į kažką maištingo ir išskirtinio. Tapus ne tik fotografu, bet ir priklausomu nuo bet ko vizualiai estetiško, jo paties teigimu, tatuiruotėse jis pamatė tobulą kombinaciją – meną, kuris žmogų išlaisvina, suteikia jam prasmės.

42

Tatuiruotėms tampant kaip niekad populiariomis, fotografas tikisi greitu metu išleisti ir fotoknygą. Joje puikuotųsi tiek jo pasirinktų modelių projektui „Padengti“ nuotraukos, tiek ir pokalbiai su jais.

43

44

45

46

47

48

49

50

Taip pat skaitykite: 25 muziejaus vertos, meno istorijos įkvėptos tatuiruotės [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: