Tik Tok archyvo nuotr.

Sufalsifikuotos dainininkės nuotraukos buvo peržiūrėtos 11 milijonų kartų. Vėliau jos buvo pašalintos, nes pažeidė „TikTok“ naudojimo taisykles.

Labai erotiškos Billie Eilish nuotraukos išplito „TikTok“ tinkle, o programėlės algoritmas jas dar labiau išpopuliarino. Vaizdo įrašas buvo programėlės puslapyje, nors „TikTok“ taisyklėse teigiama, kad toks turinys neleidžiamas.

Per pastarąsias kelias savaites tokios programėlės kaip „Lensa“ ir „Midjourney“ tapo labai populiarios. Tačiau daugelis moterų teigė, kad šios programėlės įtvirtina mizoginiją, nes pašalina jų drabužius arba pateikia seksualizuotus kūnus. Megan Fox yra viena iš daugelio žinomų žmonių, kurie neseniai kritikavo „Lensa“ programėlę už tai, kad nuotraukos atrodo per daug suseksualintos.

B. Eilish kalbėjo apie skaudžią patirtį augant viešumoje. Neseniai duodama interviu „BBC“ ji sakė, kad viena iš jos dainų „Your Power“ yra ne tik apie vyrą, kuris būdamas su ja piktnaudžiavo savo galia, tačiau ir apie tai, kiek fizinių ir emocinių traumų jis sukėlė.

2019 m. B. Eilish sakė, kad viena iš priežasčių, kodėl ji visada dėvi laisvus drabužius yra ta, kad niekas negali turėti nuomonės apie jos figūrą. Žmonės negali sakyti, kad ji yra liesa ar stambi, nes paprasčiausiai to nežino.

Trang Lee, Australijos „Monašo“ universiteto mokslinių tyrimų tarybos centro daktarė sakė, kad „TikTok“ neabejotinai turi etinių, socialinių ir žmogaus teisių įsipareigojimų savo naudotojams. Tačiau, pasak jos, gali būti sunku pastebėti apgaules, o platformos vis dar nėra labai geros dirbtinio intelekto paieškos atžvilgiu. Ji teigė: „Kad apribotume melagienų plitimą, neabejotinai turime naudoti įvairias priemones bei parengti reglamentus, kurie didintų visuomenės švietimą.“

TikTok atstovas spaudai sakė: „Šis turinys prieštarauja mūsų bendruomenės taisyklėms, kuriose aiškiai nurodyta, kad mes draudžiame naudoti turinį, kuriame keičiamas ar modifikuojamas kito asmens atvaizdas, siekiant ką nors parodyti ar įteigti.“

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: