© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Vilniaus prekybos“ akcininkams priklausanti prekybos ir pramogų centrų „Akropolių“ didžiausia bendrasavininkė „Lemax“ pareiškė, kad centrų pardavimui sutrukdęs smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius akcininkų susirinkime gali blokuoti jų perspektyvos klausimą.

„Panašu, kad M. Marcinkevičius dar šiandien (pirmadienį – BNS) kreipsis į Maltos teismą, prašydamas pritaikyti laikinąją apsaugos priemonę – uždrausti nagrinėti šį klausimą spalio 13 dieną akcininkų susirinkime“, – pranešime spaudai sakė „Akropolius“ valdančios „Relvit“ pagrindinės akcininkės, įmonės „Lemax“ valdybos narė Diana Dominienė.

Pasak jos, finansinė „Relvit“ padėtis neleidžia užtikrinti „Akropolio“ grupės vystymosi Baltijos šalyse, todėl „Lemax“ pasiūlė, kad visi bendrovės akcininkai susėstų prie bendro stalo.

D.Dominienė teigė, kad M.Marcinkevičiaus atstovas „Relvit“ valdybai atsiuntė laišką, kuriame ultimatyviai nurodo per dvi dienas pašalinti pasiūlymą iš susirinkimo darbotvarkės ir klausimą aptarti „neformaliai“, priešingu atveju grasinama kreiptis į teismą.

M.Marcinkevičius neatmetė galimybės kreiptis į teismą – anot jo, „Relvit“ valdyba veikia ne savarankiškai, o kopijuoja pagrindinio akcininko nurodymus.

„Man kyla pagrįstų įtarimų, kad inicijuojama reorganizacija yra apsimestinė ir skirta buldozeriu prastumti „Akropolių“ pardavimo sandorį teismam jį draudžiant. Žinoma, kad kreipsiuosi į teismą jei manysiu, kad to reikės“, – BNS pranešė jis.

M.Marcinkevičius praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad bendrovės reorganizavimą inicijuoja „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus interesams atstovaujanti įmonė „Lemax“ , o tai gali būti susiję su bandymu įgyvendinti „Akropolių“ pardavimo sandorį.

Anto jo, „Akropolių“ grupė per metus uždirba per 40 mln. eurų pelno, todėl apie įmonės finansinius sunkumus ir reorganizavimą negali būti „jokių kalbų“. Jis remiasi finansinėmis ataskaitomis, kurios esą rodo, kad praėjusių metų grupės veiklos sąnaudos siekė 39 tūkst. eurų, o palūkanų įmokos – 4 mln. eurų, todėl įmonė turi vidinių resursų pati išspręsti problemas.

Skelbta, kad „Vilniaus prekyba“ siekė įsigyti prekybos centrų valdytojas iš „Relvit“ už preliminarią daugiau nei 300 mln. eurų sumą ir jų valdymą iš užsienio perkelti į Lietuvą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: