Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pernai startavęs Kauno rotušės patalpų remontas įgauna vis didesnį pagreitį: išbetonuotas rūsys, parengta šachta liftui, sumontuotos naujos konstrukcijos palėpėje. Netrukus – apdailos darbai. Jei viskas klostysis pagal planą, turistai ir jaunavedžiai į atnaujintas erdves sugrįš dar šią vasarą. 

Paskutinį kartą reprezentacinė miesto erdvė remontuota kone prieš 200 metų, o restauruota – prieš pusę amžiaus. Susidėvėjusios grindys, sienų paviršiai, laikančiosios konstrukcijos ir apdailos elementai jau ne vienerius metus prašėsi rimtesnio atnaujinimo.

Neretai „baltąja gulbe“ vadinamame statinyje tuo pačiu imtasi sanitarinių mazgų atnaujinimo. Baigiami kloti inžineriniai ir komunikacijų tinklai. Rangovai – bendrovės „Kaminta“ deleguoti specialistai – visus darbus atlieka su nepriklausomų paveldosaugininkų priežiūra.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Planuojama, kad dar šią vasarą į naujai atgijusias rotušės erdves sugrįš santuokų ceremonijos. Čia pat įsikurs moderni Kauno miesto muziejaus ekspozicija, leisianti lankytojams interaktyviai iš arčiau pažinti miestą bei jo istoriją.

Papildomu traukos objektu taps kavinė ir parodų paviljonas palėpėje. Rangovai jau įrengė didžiąją dalį inžinerinių sistemų, išbetonavo rūsį, paruošė šachtą liftui ir atliko konstrukcijų montavimo darbus palėpėje. Greitai bus imtasi vidaus apdailos.

„Rotušė neabejotinai išsaugos savo autentiką. Tuo pačiu ji taps kur kas įvairiapusiškesnė. Svarbu, kad į pastatą netrukdomai galės patekti ir judėjimo negalią turintys žmonės“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lifto įrengimo darbus planuojama pradėti jau kitą mėnesį. Judėjimui be kliūčių visame pastate panaikinti slenksčiai. Palėpėje montuojamas skaidraus stiklo, lengvų konstrukcijų paviljonas, pritaikytas parodoms bei pristatymams.

Pagal architektų studijos „Processoffice“ parengtą projektą rūsio patalpose numatoma įrengti modernias muziejaus ekspozicijas, o pirmajame aukšte įsikurs „Kaunas IN“ informacijos centras ir suvenyrų parduotuvė turistams, muziejaus kasos, kavinė, multifunkcinės erdvės.

Antrame aukšte atliekami darbai – minimalūs. Dėmesys bus skiriamas patalpų ir reprezentacinių salių renovacijai, detalių ir spalviškumo atkūrimui bei menkaverčių dekoro elementų pašalinimui.

Užbaigus vidaus patalpų remontą, tolesniuose planuose – fasado atnaujinimas ir visos Rotušės aikštės rekonstrukcija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: