Turkijos gynybos agentūros nuotr.

Birželio 1 d. Ankaroje krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška pasirašė susitarimą su Turkijos gynybos agentūros prezidentu prof. Ismail Demir dėl bendradarbiavimo gynybos pramonės srityje su Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Pasirašytas istorinis dokumentas – pagrindas glaudžiau abejoms šalims bendradarbiauti gynybos resursų įsigijimo ir gynybos pramonės srityse, perkant ir/ar modernizuojant karinę įrangą, tarp kurių – ir bepiločiai orlaiviai. Remiantis šiuo dokumentu bus perkamas ir kovinis dronas „Bayraktar TB2“.

„Tai istorinis įvykis, kai piliečiai, bendradarbiaudami su valdžios institucijomis, per tris dienas surinko beveik 6 mln. eurų „Bayraktar“ pirkimui Ukrainos kovotojams. Darome viską, kad įsigijimas ir perdavimas būtų tiek pat greitas ir efektyvus“, – teigia viceministras.

Stambule suderintos  galutinės kovinio drono „Bayraktar TB2“ įsigijimo ir perdavimo Ukrainai detalės.

„Aš to nesitikėjau, bet Bayraktaro istorija įgijo netikėtą posūkį. Turkija yra sužavėta Lietuvos žmonių noru padėti Ukrainai ir Turkija ir dronų gamintojas dovanoja Lietuvai moderniausios komplektacijos kovinį droną „Bayraktar TB2“ ir iki liepos mėn. mūsų Bayraktaras bus paruoštas. Dėkojame Turkijai! – pareiškė LR Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. – Tada Bairaktaras bus atgabentas (manau pagelbės Lietuvos kariuomenės oro pajėgos). Turkai taip pat pažadėjo papuošti Bayraktarą Lietuvos ir Ukrainos spalvomis ir jam suteiktu vardu. Laisvės TV taip pat perves 1.5 milijono eurų Krašto apsaugos ministerijai, už kuriuos Bayraktaras bus gerai apginkluotas.
O likę pinigai – 4.4 milijono – Turkijos atstovų pageidavimu galėtų būti skirti humanitarinei ir kitokiai pagalbai Ukrainai.”
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: