algirdasbutkevicius.lt archyvo nuotr.

Užimtumo didinimas, nedarbo, skurdo ir socialinės atskirties mažinimas, prielaidų realiam darbo užmokesčiui didėti kūrimas, euro įvedimas – šiuos ir kitus 16-osios Vyriausybės prioritetus nurodė paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius.

“Pagrindinis Vyriausybės veiklos efektyvumo matas – Lietuvos žmonių gerovė. (…) Darbas – pagrindinė vertybė ir gerovės šaltinis. Todėl Vyriausybės programoje didžiulis dėmesys yra skiriamas naujų darbo vietų kūrimui, senų išsaugojimui”, – antradienį Seime pristatydamas Vyriausybės programos projektą teigė A.Butkevičius.

Anot jo, pagrindiniai Vyriausybės veiklos prioritetai yra šie: užimtumo didinimas, nedarbo, skurdo ir socialinės atskirties mažinimas, prielaidų realiam darbo užmokesčiui didėti kūrimas, investicijų ir verslo sąlygų pagerinimas, pasirengimas įsivesti eurą, kai tai taps įmanoma.

Kaip savo vadovaujamo Ministrų kabineto prioritetą, A.Butkevičius taip pat nurodė laipsnišką viešųjų lėšų fondų pajamų didinimą, kontrabandos bei šešėlinės ekonomikos pažabojimą, kovos su korupcija sustiprinimą, efektyvų ES lėšų įsisavinimą.

Prioritetu įvardyta ir kompleksinė mokesčių sistemos peržiūra, “Sodros” įsiskolinimų mažinimas, o atsigavus ekonomikai žadama laipsniškas didinti pensijas ir kitas socialines išmokas.

Prioritetų sąraše įrašytas ir šildymo kainų mažinimas, aktyvi daugiabučių renovacija, šilumos ūkio pertvarka skiriant paramą savivaldybėms, platesnis biokuro naudojimas, suskystintųjų dujų terminalo statyba. Į jį įrašytas ir mokesčių už studijas mažinimas bei palaipsnis finansavimo krašto apsaugai didinimas.

Seimo statutas numato, kad Vyriausybės programą po pateikimo svarsto parlamento komitetai bei frakcijos, jie išvadas dėl Vyriausybės programos turi parengti ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo jos pateikimo. Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo pateikimo Seimas savo posėdyje turi apsvarstyti Vyriausybės programą ir priimti dėl jos sprendimą.

Valdančiąją daugumą po 2012 metų spalį vykusių Seimo rinkimų sudarė Lietuvos socialdemokratų, Darbo, “Tvarkos ir teisingumo” partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Šios partijos parlamente šiuo metu turi 85 atstovus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: