"Telegram" archyvo nuotr.

Telegram“ paskelbtame skelbime savanoris, atsidūręs Rusijos karo prieš Ukrainą fronte, sugalvojo kūrybiškai remti Ukrainos kariuomenę. Socialinio tinklo „Telegram“ vartotojams jis pasiūlė ant sviedinių, kuriais bus apšaudomi rusai, parašyti personalizuotas žinutes. Tiesa, už simbolinį mokestį, kuris bus skirtas Ukrainos karių apginklavimui.

Socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbta žaibiškai išpopuliarėjo paslauga, siūlanti parašyti personalizuotą žinutę ant artilerijos sviedinių, kuriais bus apšaudyti rusai. „Turite galimybę nužudyti orkus su savo tekstu, parašytu ant 152 mm artilerijos sviedinio“, – teigiama paskyros artilery_text pranešime.

Visos už šią kūrybišką paslaugą surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos karių įrangos pirkimui. Nors personalizuoto pranešimo ant sviedinio kaina yra 40 dolerių, ukrainiečiai – verslūs, pasiūlė vartotojams akciją. Jie pažadėjo, kad perkant dvi atskiras žinutes, užrašytas ant sviedinių, bus taikoma 10 dolerių nuolaida. „Fronte esantys kareiviai jūsų tekstą užrašys nenuplaunomu žymekliu ant 152 mm artilerijos sviedinio šono, šaudančiu į rusus. Galite paprašyti parašyti bet kokį tekstą – pasveikinti kažką su gimtadieniu, palinkėti mirti iš skausmo, pasipiršti, užrašyti savo vardą ar „Instagram“ bei „Telegram“ vartotojo vardą“, – artilery_text paskyroje aprašomas platus paslaugų spektras.

“Telegram” archyvo nuotr.

Telegram“ įraše nurodomos „PayPal“, „Venmo“ ir „Revolut“ mokėjimo paskyros bei banko sąskaitos numeris, skirtas pavedimams atlikti. Taip pat artilery_text prašo, kad klientai padarytų atlikto pavedimo ekrano kopiją ir atsiųstų ją „Telegram“ arba el. paštu. Kaip ir žadėta skelbime, po kelių dienų (arba kelių minučių) paskyra klientams atsakys pateikdama sviedinio fotografiją, ant kurios bus parašytas jų užsakytas personalizuotas tekstas.

Paskyroje taip pat pasidalinta keliomis jau užsakytų sviedinių nuotraukomis. Vienoje iš nuotraukų ant sviedinio matoma žinutė: „visos kiaulės turi mirti“, o kitoje – mažiau kūrybingų klientų prašymas užrašyti sveikinimą Tėvo dienos proga.

“Telegram” archyvo nuotr.

Šią unikalią paslaugą, padedančią remti karą Ukrainoje, sugalvojo 20-metis IT studentas iš Ukrainos. „Prasidėjus karui aš nieko nedariau ir tai mane nuolat trikdė“, – pasakojo studentas. „Radau savanorių centrą, kuriame padėjau gaminti Molotovo kokteilius. Tai buvo nenaudingas darbas, nes jų galiojimo laikas buvo viena ar dvi dienos, o mes jų pagamindavome daugiau nei 1600 per dieną“, – tikino vaikinas.

Vėliau jis nusprendė sukurti savo „Telegram“ kanalą, kuriame rinko paramą Ukrainos karui. Vaikinas rinko filmuotą kareivių medžiagą iš fronto, persiuntė ją į savo kanalą ir skatino vartotojus aukoti karių apginklavimui. Nors ši idėja kurį laiką veikė, bet galiausiai aukos išseko ir artilery_text paskyros įkūrėjas pradėjo ieškoti kito būdo kaip pritraukti pinigų. „Naršiau po Ukrainos kanalus ir pamačiau, kaip kariai rašinėja ant rusams skirtų sviedinių, keršydami už savo kolegas“, – sakė jis. Nors kiti savanoriai vaikinui sakė, kad jo idėja kvaila, jie savo nuomonę pakeitė tada, kai sužinojo, kad kažkas kitas fronte jau daro tą patį ir per 2 dienas uždirbo 3000 dolerių.

Paskyros artillery_text kūrėjas teigė, kad jo projektas iki šiol uždirbo apie 11 000 dolerių. Ši suma buvo panaudota perkant dvi „Starlink“ sistemas, šiluminį taikiklį ir automobilį, kurio labai reikia evakuojant sužeistus karius iš fronto.

Taip pat atskiroje „Telegram“ temoje artilery_text vartotojams pranešė apie dar vieną unikalų pasiūlymą. Paskyros kūrėjas siūlė užsisakyti personalizuotą pranešimą, parašytą ant „Buk“ raketų, už kurį prašoma 400 dolerių. „Jūsų personalizuota žinutė bus užrašyta nenuplaunomu žymekliu ant visos raketos šono“, – žadama skelbime. „Buk“ raketų personalizuotos žinutės paslauga jau pasinaudojo ir viešai pasigyrė vienas patenkintas klientas. „Mano vaikas manė, kad būtų juokinga raketą įvynioti į „McMuffin“ (greitojo maisto restorano „McDonald‘s“ sumuštinis) popierėlį“, – džiaugėsi klientas, prisegęs personalizuotos raketos fotografiją.

Paskyros artillery_text kūrėjas teigė, kad šiuo metu vis dar laukia apie 120 vartotojų pranešimų, kurie netrukus bus užrašyti ant sviedinių ir išsiųsti. „Rytoj ieškosime naujo karinio padalinio, kuris padėtų rašyti pranešimus ant sviedinių, nes šiuo metu turime per daug žmonių, norinčių prisidėti prie šios akcijos ir išsiųsti rusams personalizuotą žinutę“, – pasakoja savanoris.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: