Ar jums niekad nešauna į galvą mintis, kaip gerai būtų, jei nereikėtų kęsti tos nepakeliamos jausmų lengvybės? Niekas jums daugiau nedaužytų širdies ir gyventumėte ramus kaip belgas. O jeigu galėtumėte daryti viską, ką tik užsimanote? Būti laisvas priimti ne tokius sprendimus, kurių iš jūsų tikisi visuomenės, bet kuriuos nori priimti slapčiausia jūsų sielos dalis? Jei atsakymas “taip”, tuomet nejučiomis svajojote pabūti psichopatu. Ir kokie išties būna tie didžiausi žmmonijos blogiečiai? Ar jie išvis turi širdį?

10. Bręstantis blogis (Breaking Bad, Netflix, 2008-2013)

Tai vienas iš geriausių visų laikų televizijos šou, nenuspėjamas ir nenuobodus, pasakojantis apie gerą žmogų, kuriam reikėjo tapti tikru blogiuku, kad kaip nors išsikapanotų tame chaose, vadinamame gyvenimu.

Veiksmas prasideda nuo įtemptos scenos, kurioje pagrindinis veikėjas Valteris Vaitas (Bryan Cranston) stovi vienais apatiniais vidury dykynės ir bando apsispręsti, ar nusišauti, ar ne. Netrukus pasigirsta policijos sirenos – Valteris bėga nuo teisėsaugos. Vadinasi, jis patekęs į spąstus. Tačiau į kokius spąstus?

Vėliau sužinome, Kad Valteris Vaitas yra chemijos mokytojas, kurio kvalifikacija yra gerokai per aukšta tokiai darbo pozicijai. Mokytojo algos nepakanka padengti skolų, o Valteris dar turi ir šeimą, kurią reikia aprūpinti. Kritinis momentas ištinka tada, kai mūsų protagonistas sužino sergantis vėžiu. Gydymui jis neturi pinigų, taigi tik klimsta į skolas. Tuomet ir paaiškėja, kad norint suktis reikia imtis negarbingų priemonių, ir Valteris pradeda gaminti metamfetaminą. Jis susiranda savo buvusį chemijos mokinį, kuris kaip tik ir užsiėmė šiuo verslu, ir kartu jie pradėjo daryti didelius pinigus. Tačiau, žinoma, tokie veiksmai nelieka be pasekmių. Valteris susiranda daug draugų ir daug priešų. Tačiau nebūtų chemikas genijus, jei neišsisuktų iš situacijos, tuo labiau kad neturi ko prarasti. Ar būna įdomesnių veikėjų, kurie gyvena taip tartum neturėtų ko prarasti?

Šis serialas yra kriminalinė drama, turinti kitų žanrų, tokių kaip vesternas ir filmai noir, elementų, taip pat detalių iš Hičkoko ir Tarantino juostų, žodžiu, visa, ką šis serialas galėjo perimti iš kitų, jis perėmė ir geriausių savo srities profesionalų ir geriausių filmų. Kiekviena detalė yra nuodugniai apgalvota ir turi savo vietą serialo kontekste. Kartais net užsimirštate, kad tai vis dėlto fikcinė tikrovė, nes ji taip gerai sukonstruota, o veikėjai turi priimti sudėtingus sprendimus, kuriais mes, kaip žiūrovai, nuolat abejojame. Galų galų sunku atsitraukti nuo televizoriaus ekranų, kol nesužinome, kas toliau nutinka veikėjams.

Brajenas Kranstonas puikiai atliko pagrindinį vaidmenį ir už jį gavo ne vieną apdovanojimą. Apskritai Valterio Vaito personažas – šio serialo kabliukas, nes nėra nieko įdomiau stebėti į neviltį puolusio genijaus likimą.

9. Hannibal (Netflix, 2013-2015)

Serialas “Hannibal“ buvo sukurtas tais laikais, kai buvo populiarios tokios kriminalinės istorijos kaip „Avinėlių tylėjimas“, „Raudonasis drakonas“, filmas „Hanibalas“ su Entoniu Hopkinsu, taigi garsiojo Hanibalo vardas skambėjo visame pasaulyje. Šiame seriale šį personažą teko suvaidinti Madsui Mikelsenui, dar žinomam dėl tokių filmų kaip „Artėjanti Valhala“ ar „Medžioklė“. Ir šįkart jis nenusileido geriausiems aktoriams, tokiems kaip Hopkinsas ir Gasparas Ulielas. Vis dėlto Mikelsenui tenka suvaidinti ne atvirai besiafižuojantį serijinį žudiką, o medicinos ekspertu užsimaskavusi žmonių ėdiką, kuris į nagą suėmęs laiko visą FTB kolektyvą. Bet ar jam pavyks pergudrauti FTB agentą Vilą Grahamą (Hugh Dancy)?

Visiems serialo aktoriams teko sudėtinga užduotis perspjauti kitus tuos pačius personažus vaidinusius aktorius ar bent jau sukurti savitus, išskirtinius vaidmenis, kurie nebūtų kaip du vandens lašai panašūs į ankstesnius, ir kai kuriems aktoriams tai pavyko (kaip Mikelsenui), tačiau Danciui nelabai pasisekė. Vis dėlto jo personažas neabejotinai vertas dėmesio. Į Hanibalą Lekterį Vilas kreipiasi, kadangi jam ima sutrikti psichika – jo darbas yra įlįsti į serijinių žudikų kailį ir išaiškinti nusikaltimus. Jis tai sugeba taip gerai, kad, tiesą sakant, jam pasidaro sunku atsiriboti ir tik per plauką pats netampa serijiniu žudiku. Jis yra mūsų akys bei ausys ir per jį išgyvename visas žmogžudystės scenas. Lekteris turėtų jam padėti susitvarkyti su psichologinėmis problemomis, tačiau tik dar labiau priveda prie ribos, kadangi nėra pats nekalčiausias ir empatiškiausias žmogus šioje žemėje.

Serialas nagrinėja beprotybės temą, tačiau ji darosi dar įdomesnė, kadangi čia įsipina ir žmogiškieji ryšiai. Kiekviena gyva būtybė ieško ryšio su kitais, taigi tokia varomoji jėga neaplenkia ir labiausiai iškrypusių žmonių. Tačiau dėl šios priežasties, kad viskas yra taip perkreipta, serialas neabejotinai jus pamėtys psichologiškai į visas puses ir privers muistytis kėdeje. O scenos, kuriose Lekteris preciziškai puošia maisu apdėtą stalą, išvis išvers iš koto, kadangi žinome, kad tai – žmogiena, tačiau ji atrodo taip skaniai, kad nors imk ir pats kiškis į burną.

Hanibalas Lekteris – vienas iš piktybiškiausių, labiausiai iškrypusių, tačiau kartu ir sofistiškiausių ir subtiliausių asmenybių fikcijos pasaulyje. Apie jį įdomu skaityti, tačiau matyti jį ekrane prilygsta geriausiems kino potyriams.

8. Deksteris (Dexter, Hulu, 2006-2013)

Prieš daugiau nei trisdešimt metų pareigūnas Haris Morganas atvyksta į nusikaltimo vietą ir randa ten paliktą dvimetį vaiką, kuriam teko išvysti baisių dalykų. Morganas pagaili vaiko ir nuspredžia jį įsivaikinti. Po kurio laiko šiek tiek paaugęs berniukas pradeda elgtis keistai, pavyzdžiui, žudyti gyvūnus. Tuomet pareigūnas Morganas ir supranta, kad pasiėmė auginti būsimą serijinį žudiką. Tai ir bus mūsų pagrindinis veikėjas Deksteris (Michael C. Hall).

Jis skiriasi nuo kitų serijinių žudikų. Įtėvis išmoko vaiką ne tik kaip išvengti elektros kėdės, bet ir garbingo gyvenimo kodekso, tai yra žudyti tik blogus žmones. Nesupraskite klaidingai. Deksteris nežudo norėdamas išvalyti pasaulį nuo blogio. Visai ne. Jis žudo, kadangi jo instinktai jam taip liepia – Deksteris nori žudyti. Tačiau tuo pačiu metu jis ir bando įsilieti į visuomenę, juoktis, nors jam nejuokinga, megzti romantinius santykius, nors jam jie ir atrodo beprasmiai. O galiausiai išeina taip, kad mes sergame už šį veikėją, trokštame, kad jam pasisektų, nors jis ir yra visiškas psichopatas. Tai greičiausiai ir yra žaviausia serialo detalė.

Jei kada nors pasvajojote atsikratyti savo emocingų reakcijų į jums nutinkančius įvykius ir juos priimti racionaliai bei šaltai, tai štai toks yra Deksteris. Jis neturi emocijų, žmonių vidinės suirutės jam nerupi ir jis reaguoja į viską su šaltu apskaičiavimu. Netgi jo mergina yra tik priedanga, kadangi policija ieško vienišo trisdešimtmečio, o žudyti jis nusprendė tik nuo pirmadienio iki ketvirtadinio. Jokių impulsų ar perteklinių emocijų.

Serialas iš esmės nėra komedija, tai drama, tačiau jis turi komiškų elementų. Pavyzdžiui, galime girdėti Deksterio mintis, bet kai jis prasižioja, pasako visai ką kita, nei ką tik girdėjome jo mintyse, nes kitaip aplinkiniai tuoj pat išaiškintų jo gyvenimo aistrą. Jo dieninis darbas yra tirti kraujo mėginius išgalvotame Majamio policijos departamente, taigi ir dėl šių nesuderinamų aplinkybių, kad serijinis žudikas dirba policijoje, pasitaiko dar daugiau juokingų ir netikėtų situacijų.

7. Reklamos vilkai (Mad men, Prime Video, 2007-2015)

1960-ųjų pradžia, Niujorkas. Pasaulis kuria save iš naujo, įmonės dar tiki, kad sugebės parduoti, ir tai jų vienintelis siektinas rezultatas, o sekso ir erotikos kultą kaitina socialinės darganos ir naujojo pasaulio neapibrėžtumas. Esame įmetami į vieną ankstyvųjų reklamos agentūrų, kurioje pirmu smuiku griežia – mįslingas kūrybos direktorius donžuanas Donaldas Draperis.

Nuo pirmųjų scenų serialas puikiai balansuoja tarp profesionalizmo ir asmeninių santykių, tarp to, kas esi dabar, ir to, kas gali būti iškart po susirinkimo. Kūryba stimuliuojama alkoholiu, seksu, kartais – narkotikais. Kai šis žaismas pasiekia savo piką, režisierius nepiktnaudžiaudamas atskleidžia tam tikras paslaptis apie pagrindinį herojų – Donaldą, o gal vis dėlto Dicką? Gal vis dėlto kareivį, kilusį iš “raudonsprandžių“ (angl. rednecks) šeimynėlės? Tačiau, kaip minėjau, istorija atskleidžiama kur kas skoningiau nei, pavyzdžiui, „Lost“ ar nostalgiškame animaciniame filmuke „Family Guy“.

Daug laiko skiriu John‘o Hammo vaidmeniui, nes jis kaip saulė – aplink jį viskas sukasi. Ne mažiau saviti vaidmenys – copywriterė Pegė (Elisabeth Moss), kylanti įmonės žvaigždė Pitas (Vincent Kartheiser), charizmatiškasis širdžių daužytojas (ir savosios) – įmonės bendrasavininkas Rodžeris Sterlingas (John Slattery) ir kiti. Tai – toli gražu ne monoserialas, kuriame vienas du aktoriai tempia daugiamilijonines fanų rinktines. Nors čia stipriai išreikštas pagrindinis herojus, „Mad Men“ – kur kas labiau decentralizuotas serialas nei žymusis „Breaking Bad“.

Be įstabaus to meto mados, reklamos ir apskritai verslo pasaulio, stebime įvairius asmenybės sutrikimų kamuojamus veikėjus. Tai taikytina ne tik meistrui Donui, bet ir bent pusei kitų. Šie sutrikimai lyg gelbėjimo ratas serialo personažams, skęstantiems hedonizmo ir utilitarizmo liūne. Taip įgyjamas žiūrovų palankumas. Panašiai juk buvo destigmatizuotas ir demoniškasis Tonis Soprano (prisiminkime jo sesijas psichologės (amer. žargonu – shrink) kabinete. Jaukumo suteikia ir pinkfloydiškos postkarinės Dono traumos, į kurių pobūdį daugiau dėmesio galėtų atkreipti visi militarizacijos šalininkai. (aut. Marius Plečkaitis)

6. Begėdis (Shameless, 2011-2021)

Didžiosios Britanijos serialo tokiu pačiu pavadinimu adaptacija savyje talpina daug: kartais tikriausią nuoširdumą, kartais šokiruojančią realybę, dažnai tiesiog žiaurią kasdienybę, visada brolišką ištikimybę ir pasiaukojimą, bet svarbiausia – viską, kas turi sarkazmo ir ironijos prieskonį. Ji skirta ieškantiems nenupudruotos kasdienybės, pavargusiems nuo banalios tobulybės ir turintiems šiek tiek juodo atspalvio humoro jausmą.

Asociali šeimynėlė sudaryta iš alkoholiko tėvo Frenko (William H. Macey) ir jo šešių vaikų: protingo, bet visada į bėdą įsiveliančio sūnaus Filipo/ Lip’o (Jeremy Alen White), jo homoseksualaus brolio Iano (Cameron Monoghan), sadomazochistinių polinkių turinčio Karlo (Ethan Cuthosky), gudruolės, viską žinančios ir tikrai per brandžios savo amžiui Debės (Emma Kenny), mažiausiojo brolio, kurio depresija serganti, narkomanė mama susilaukė su juodaodžiu ­– Liamo, ir vyriausiosios dukters, kuri tėvui rūpinantis tik savimi laiko visus keturis namų kampus – Fionos (Emmy Rossum).

Ir čia tik paviršutiniškas reziume, galbūt išgąsdinantis tuos, kuriems, teisinantis bereikalingų neigiamų emocijų nereikiamybe, tokių dalykų, tiesiog paprasčiau nematyti. Seksas, narkotikai, smurtas nėra rodomi dėl pramogos ar auditorijai patenkinti, visi tie dalykai vietoje ir laiku iliustruoja istorijos veikėjų gyvenimus, emocijas ir charakterius aplinkybėse, kuriose jie atsiduria.

Seriale vaizduojamas kasdienis tokios disfunkcinės šeimos gyvenimas: nuo to kaip kiekvienas šeimos narys (žinoma, išskyrus Frenką) prisideda prie sąskaitų apmokėjimo, iki beprotiškų kuriozų, į kuriuos įsivelia vaikai, stegdamiesi išgyventi. Dažnai iki absurdo beviltiškose situacijose, veikdami kaip gerai treniruota komanda, Galageriai visada randa būdą išsisukti.

5. Baris (Barry, HBO, 2018-)

Šaltakraujis serijinis žudikas, vedamas savo vienintelio gyvenimo mentoriaus ir darbo vadovo, persikrausto į saulėtąją Holivudiškąją svajonę, arba Los Andželą, kur toliau sprendžia, ar verta puoselėti samdomo žudiko karjerą. Susipažinkite, tai – Baris (angl. Barry), ant vidutinio amžiaus krizės slenksčio laviruojanti, komiška asmenybė, švelniai tariant, klajojanti neaiškiais gyvenimo vingiais. Prieš penkerius metus „HBO“ televizijos ekranus pasiekęs aštuonių serijų pasakojimas tuo pačiu pavadinimu stebina žiūrovus gebėjimu prajuokinti net ir kruviniausiame epizode. Trumpa, neįpareigojanti kriminalinė komedija su rimtais draminiais elementais, turbūt geriausiai apibūdina Bario koncepciją.

Vos po pusvalandį trunkančių serijų autorius Alec Berg nėra naujokas plačiojoje kino industrijoje. Tiesa, prie šios serijos kūrimo dar daugiau prisidėjo pati tragikomedijos pagrindinė žvaigždė – Bill Hader. Jo teigimu, ankstesnė aktoriaus patirtis amerikiečių mėgstamame vakariniame televizijos šou „Saturday Night Live“ įkvėpė sukurti istoriją apie tam tikrais aspektais jam artimą veikėją Barį. Kad ir kaip būdavo juokinga žiūrovams už televizijos ekranų, pats Hader nesijautė laimingas juos linksmindamas: „Bet kuriuo metu, kuomet matydavote mane per „Saturday Night Live“, aš iš esmės išgyvendavau panikos priepolį“, – „Bario“ serialo pristatymo interviu metu atviravo šis.

Serialo bendraautorius Berg paantrino šiai Hader idėjai, emociją žiūrovams perteikdamas komplikuotame Bario personaže. Bario Berkman‘o arba vėliau dėl „geresnio“ holivudinio vardo skambesio pasivadinusio Bario Block‘o gyvenimas toli gražu nėra lengvas. Jo taikli ranka dar nė karto nesusimovė atliekant negailesntingą samdomo žudiko darbą, kurio dėka pastarasis uždirba krūvas šlamančių. Visgi, toks visas moralines normas peržengiantis pragyvenimo būdas pagrindinį veikėją varo į neviltį. Šis naktimis nebegali miegoti, mat mąsto apie savo gyvenimo tikslą, kuris jam kol kas tėra tik blanki ateities vizija. Todėl galima teigti, kad Baris kaip ir Hader yra savo paties talento belaisvis, įsisukęs į ne savą užburtą ratą.

4. Fleabag (Prime video, 2016-2019)

Šis televizijos šou pasakoja apie iki skausmo vidurinėje klasėje užstrigusią moterį, kuri patiria sunkumus šeimoje bei darbe. Darbas, jos nuomone, nepakankamai apmokamas, kad galėtų leisti jai laisvai gyventi.

Iš pirmo žvilgsnio turbūt net neturėtų kilti noras žiūrėti šio serialo, kadangi ši trumpa istorija yra apie tai, kaip nesiseka gyvenimas. Pagrindinei serialo veikėjai priklauso kavinė, kuri baigia bankrutuoti. Jos vaikinas ją vis palieka dėl jos keisto įpročio masturbuotis žiūrint Baracko Obamos kalbas, o savo seksualinę tuštumą ji papildo bereikšmiais lytiniais santykiais su baisiais žmonėmis.

Mirus jos mamai, tėvas išsikėlė gyventi su pikta pamote. Jos geriausia draugė ką tik mirė pusiau tyčinėje avarijoje. Pagrindinė veikėja vis prisimena šiuos įvykius, kurie ją žlugdo ir traumuoja iš vidaus.

Jeigu turėsite drąsos pradėti žiūrėti šį serialą, tai atsipirks su kaupu. Phoebe Waller Bridge, yra ne tik šio serialo pagrindinė aktorė, bet ir šio serialo pagrindinė kūrėja ir rašytoja, kuri sukūrė kažką tikrai nepamirštamo. Nė vieno iš veikėjų rimtai neįmanoma pamėgti. (aut. Alius Bingelis)

3. Santa Clarita Diet (Netflix, 2017-2019)

Ši komedija nėra įprastinis šou apie zombius, kuriame vyrauja vien kraujas ir pūvančios numirėlių galūnės. Režisierius Victor Fresco čia mums itin subtiliai pateikia tokias žmogiškąsias savybes kaip ryžtas ir aukos dėl mylimųjų gerovės.

Sheila (Drew Barrymore) ir Joel (Timothy Olyphant), iš šalies atrodo lyg tobula, tačiau kiek neįprasta pora. Porelė užsiima nekilnojamojo turto verslu, turi nuostabų namą ir neįprastai protingą dukrą, tačiau nesijaučia patenkinti savo gyvenimu. Joel nuolatos trūksta ryžto kažko imtis, o Sheila itin drovi ir jai trūksta drąsos įvairiose situacijose, tačiau netikėtas posūkis visą tai pakeičia, kai Sheila tampa zombiu. Be abejo, tapti zombiu nenorėtų niekas, bet tai kardinaliai pakeičia šeimynėlės gyvenimą. Sheila tampa drąsi, impulsyvi ir pasitikinti savimi moteris, tačiau jos dieta šiek tiek trikdo šeimos gyvenimą. Kiekvieno valgio meniu tik vienas pasirinkimas – žmogiena.

2. Killing Eve (Hulu, 2018-2022)

Serialo ,,Žudant Ievą“ žanrą vienu žodžiu nusakyti nepakanka. Jame persipina trilerio, juodojo humoro dramos ir nuotykių serialo žanrai. ,,Žudant Ievą“ buvo kuriamas, remiantis britų rašytojo ir žurnalisto Luke Jennings novelių rinkiniu ,,Vilanelė“. Pagrindinė serialo siužeto linija persipina tarp dviejų pagrindinių herojų.

Pirmoji – Didžiosios Britanijos žvalgybos tyrėja Ieva Polastri, kurios pagrindinė darbo užduotis – išaiškinti paslaptingas žmogžudystes. Ieva gyvena saugų ir laimingą šeimyninį gyvenimą, kuris, panašu, moteriai pradeda įgristi. Didžiausias Ievos domėjimosi objektas – serijinės žudikės moterys, jai įdomi jų psichologija, žudymo motyvai ir metodai. Vis daugiau laisvo laiko skirdama šiam domėjimuisi Ieva susiduria su moterimi, pasivadinusia Vilanelės vardu. Dėl savo įgaliojimų viršijimo Ieva yra atleidžiama iš savo pareigų, tačiau ją pasamdo slaptoji žvalgyba ir Vilanelė tampa svarbiausiu jos darbo objektu ir vis didesne obsesija.

Vilanelė atitinka visus psichopatams būdingus bruožus: ji narcisistiška, negailestinga žudikė. Žudymas jai kelia malonumą, tą ji daro išradingai ir itin entuziastingai. Ievos intensijos susekti Vilanelę tampa daugiau asmeninės nei darbinės, tarp jų pradeda megztis keistas ryšys. Tarpusavio ryšys tik auga ir abi moterys tampa vis labiau aplaidžios tiesioginiams savo darbams ir vis labiau domisi viena kita.

Šis serialas kelia itin daug klausimų: ar psichopatais gimstama, ar tampama? Ar psichopatas gali jausti empatiją? Ar normalu simpatizuoti psichopatui? Ar simpatizavimas psichopatui yra Stokholmo sindromas ar tai natūrali trauka? Ar blogis gali simpatizuoti gėriui ir ar gėris – blogiui? (aut. Povilas Krupavičius)

1. You (Netflix, 2018)

„Netflix“ serialas „You“ iš pirmo žvilgsnio vaizduoja įmanomą ir ganėtinai įprastą gyvenimišką situaciją, kuomet susižavima asmenimi, atsiranda domėjimąsis juo… Tačiau kada reikėtų sustoti ir susimąstyti? Kada prieinama kraštutinė riba pavydo bei kontrolės santykiuose?

2018 metų rudenį ekranuose pasirodęs serialas – prodiuserių ir kino režisierių Greg Berlandi ir Sera Gamble sukurtas psichologinis trileris, paremtas 2014 metais išleistu Caroline Kepnes romanu. „Netflix“ platformoje serialas susilaukė daugiau nei 43 milijonų peržiūrų. Tiesa, serialo plėtojimo pradžia nebuvo lengva – dar 2015 metais, kuomet buvo paskelbta, kad režisieriai kurs serialą pagal C. Kepnes knygą, šis buvo bandytas pristatyti „Netflix“ platformai, tačiau du kartus atmestas. G. Berlandi „Entertainment Weekly“ interviu metu pasakojo, jog serialas „Netflix“ atstovams iš pradžių atrodė kaip „besaikis šou“. Taigi, pradžioje juostą platino „Lifetime“ televizinis transliuotojas ir tik nuo 2018 metų serialą pradėjo transliuoti „Netflix“. „You“ jau dabar turi išleistus 2 sezonus, o 2021 metais planuojamas išleisti ir 3 sezonas. Juostos pagrindinį vaidmenį atlieka kino ekranuose gerai žinomas aktorius bei muzikantas Penn Badgley, vaidinęs ir kituose ne mažiau populiariuose juostose kaip „Gossip Girl“, „The Mountain“, „Adam Green‘s Aladin“ ir daug kitų.

Pirmojo sezono veiksmas sukasi aplink Joe Goldbergą – Niujorko miesto knygyno direktorių, pamilusį klientę. Štai čia ir atskleidžiama Joe nesveika, liguista manija – bijodamas užkalbinti merginą, jis pradeda ją sekti socialiniuose tinkluose, naudodamas žiniasklaidos priemones bei kitas technologijas Joe seka merginos buvimo vietą ir stengiasi panaikinti visas kliūtis, kurios gali trukdyti jiems būti kartu. Žinoma, Joe pasiekia merginos širdį, tačiau ši net nenumano, jog jų santykiai sukurti ant trapaus ir pavojingo maniakiško elgesio ir apsėdimo pamatų.

Antrojo sezono siužetas panašus į pirmojo, tik čia herojus su nauja tapatybe persikelia gyventi iš Niujorko į Los Andželą, tikėdamasis pabėgti nuo savo praeities. Naujame mieste Joe taip pat įsimyli merginą ir jausmai iš naujo sužadina jo maniakišką elgesį.

Serialas yra puikus visiško pasisavinimo, pavydo ir kontrolės pavyzdys, kur visi, netgi siaubingi, veiksmai pateisinami „meile“. Įdomu tai, jog dauguma serialo žiūrovų teisina pagrindinio veikėjo veiksmus vardan meilės, nors šis yra pateikiamas kaip serijinis žudikas, kuris dėl savo norų įgyvendinimo padarys viską. (aut. Agnė Lukaševičiūtė)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: