Filmo ,,Superpower'' kadras

Garsaus JAV aktoriaus ir režisieriaus Sean Penn sukurti filmai žinomi ne tik dėl jų kokybės, bet ir dėl ryžto atskleisti svarbias visuomenės problemas. Penno naujausias kūrinys, vadinamas ,,Supergalia” (,,Superpower”), yra dar vienas pavyzdys, kaip menas ir kinas gali būti naudojama kaip priemonė keisti žmonių suvokimą ir skatinti pokyčius.

Sean Penn, žinomas kaip talentingas aktorius ir režisierius, vėl sugrįžta į kino sceną su savo nauju filmu ,,Supergalia”. Šis filmas sukelia ne tik didelį susidomėjimą filmų gerbėjų tarpe, bet ir siekia praplėsti žiūrovų supratimą apie pasaulio politiką ir idealizmą. Filmas ,,Supergalia” stebina žiūrovus netikėtu veiksmo ir politikos deriniu. Jame vaizduojama šiuolaikinės geopolitikos veikla, pasitelkiant realistinį politinį trilerį ir dokumentinio stiliaus elementus. Tai filmas apie politinį veiksmo siužetą, į kurį įsiterpia žmogiškumas ir moraliniai sprendimai.

Šis filmas subtiliai atskleidžia politinio pasaulio gilumą ir manipuliacijas, kuriomis naudojasi tam tikri politikai siekdami išlaikyti savo valdžią arba įgyti dar daugiau galios. Filmas kelia klausimus apie moralinius spendimus, kurie turi būti priimti sunkioje karo aplinkoje.

,,Supergalia” nagrinėja ir žmoniškumo aspektą politinėje erdvėje. Tai akcentuoja veikėjų emocinę kelionę ir jų susidūrimus su moralinėmis dilemomis. Žmoniškumas ir empatija tampa svarbiais aspektais, nes veikėjai stengiasi išlikti tikri savo įsitikinimams nepaisant sunkumų.

Likus trims mėnesiams iki agresyvios Rusijos karinės invazijos Seanas Pennas ir jo filmų kūrimo komanda jau buvo Ukrainoje ir ruošė šį dokumentinį filmą, kuriame turėjo būti įamžinta netipinė Volodymyro Zelenskio karjeros trajektorija nuo aktoriaus, komiko, prodiuserio iki prezidento.

Tačiau ši istorija pasisuko netikėta linkme, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, todėl dar palyginti nepatyręs politikas tapo karo laikų lyderiu.

Filmo premjera įvyko 2023 m. vasario 17d. Berlinalėje, juostą kartu režiusavo Seanas Pennas bei Aronas Kaufmannas. Pati premjera įvyko kitą dieną po Penno pasirodymo scenoje kino festivalio atidarymo ceremonijoje, kur jis pristatė tiesioginį Ukrainos prezidento vaizdo kreipimąsi.

Po kelių mėnesių pasiruošimo dėl įvairių interviu su įvairių sluoksnių žmonėmis, su užsienio politikos ekspertais, žurnalistais, kariškiais ir politikais, tokiais kaip Kijevo meras Vitalijus Kličko, filmavimo grupė pagaliau susitiko su pačiu Ukrainos prezidentu.

Likus kelioms dienoms iki invazijos, daugelis ekspertų abejojo, kad tai iš tikrųjų įvyks, ir Pennas buvo tarp tų, kurie atmetė tokią galimybę. Interviu buvo numatytas 2022 metų vasario 24 dieną, tą dieną, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Nepaisant krizės, Zelenskiui vis tiek pavyko rasti vietą Pennui ir jo komandai slaptame bunkeryje. Pennas paliko interviu akivaizdžiai įsitikines Zelenskio supergalia: ,,Visa savo širdimi tikiu, kad tai meilės, sumanumo ir drąsos žmogus”.

Tačiau tiems, kurie per pastaruosius metus sekė karą, filmas nepateikia daug naujų įžvalgų apie dabartinius įvykius. Taip spaudos konferencijoje pabrėžė režisierius Aronas Kaufmanas.

Filmo ,,Superpower” užkulisiai:

Kiekvienas režisieriaus ir aktoriaus, Sean Penn filmas sukuria didelį susidomėjimą ir pritraukia dėmesį. ,,Supergalia” nebus išimtis ir kiekvienas turėtų būti pasirengęs pamatyti, kaip šis kūrybingas žmogus įkūnija savo idėjas ir įsitikinimus naujame, provokuojančiame filme.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: