A. Navalnas, . EPA-ELTA nuotr.

Dešimtys Rusijos gydytojų pasirašė atvirą laišką, kuriame prašoma Rusijos prezidento Vladimiro Putino liautis žiauriai elgtis su įkalintu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu, kuris Naujųjų metų išvakarėse buvo grąžintas į vienutę jau dešimtą kartą nuo praėjusių metų, kai jam buvo paskirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Nepriklausomoje naujienų svetainėje „Medūza“ paskelbtame laiške rašoma: „Mes neturime teisės ramiai stebėti, kaip tyčia žalojama Aleksejaus Navalno sveikata“.

Iki šiol peticiją, kurioje prašoma, kad opozicijos politikas būtų visapusiškai ištirtas ir gautų tinkamą medicininę pagalbą, pasirašė mažiausiai 100 gydytojų.

Pirmadienį A. Navalnas pareiškė, kad nuo Naujųjų metų išvakarėse prasidėjusio bausmės vykdymo, jis jau dešimtą kartą buvo išsiųstas atgal į vienutę. Šį kartą – dėl to, kad jis nusiprausė veidą pusvalandžiu anksčiau, nei turėjo. Politikas taip pat teigė, kad tyčia buvo patalpintas į kamerą su kaliniu, kurio higiena buvo prasta ir kuriam pasireiškė gripo simptomai.

Jo advokatas Vadimas Kobzevas teigia, kad šiuo metu A. Navalnas karščiuoja ir kosi.

Aleksejaus žmona Julija pranešė instagrame, kad Aleksejus dar sausio 2-ąją rašė, kad jam pakilusi temperatūra. Visą tą laiką jis karščiuoja, jis niekaip nėra gydomas, advokatui neleidžiama perduoti jam vaistų, o patys gydytojai jo nehospitalizuoja ir niekaip jam nepadeda.

„Akivaizdu, kad Aleksejus negauna pakankamai medicininės pagalbos, o laikyti jį vienutėje tokios būklės yra visiškai neteisinga“, – sakoma atvirame laiške.

A. Navalnas iš viso jau keturis mėnesius yra uždarytas vienas, o dėl sunkių sąlygų jam atsirado rimtų nugaros problemų.

2022 m. kovo mėn. teisėjas Kremliaus kritikui skyrė devynerius metus kalėjimo. Jis buvo suformavęs didžiulę socialinės žiniasklaidos kampaniją, kurios metu kūrė vaizdo įrašus, kuriuose rodė, kokie korumpuoti yra valdžios pareigūnai.

A. Navalnas buvo suimtas Rusijoje praėjusiais metais, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po bandymo jį nunuodyti, kurį, jo teigimu, užsakė V. Putinas. Kremlius šiuos kaltinimus paneigė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: