Rusijos karo nusikaltėlių apšaudytas Mariupolis EPA-ELTA nuotr.

Per žiaurų Rusijos antpuolį prieš Ukrainos miesto Mariupolio gimdymo namus buvo sužeista nėščia moteris, jos fotografija apskriejo pasaulį. Pranešama, kad moteris mirė kartu su dar negimusiu kūdikiu.

Rusų pajėgoms užpuolus, moteris buvo ligoninės gimdymo skyriuje. Internete yra plačiai paplitusi jos nuotrauka, kurioje laikydamasi už ištinusio pilvo ji skubiai nešama ant neštuvų į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Jos mirtį patvirtino vietinis chirurgas Timūras Marinas. Taip pat tai paskelbė „Voice of America“ žurnalistas ir nuotrauką padaręs fotografas.

Rusams subombordavus gimdymo namus, moterį, kurios vardas nebuvo atskleistas, nugabeno į kitą ligoninę. Marinas teigė, kad sprogimas sutrupino jos dubenį ir perplėšė šlaunį. Pasak jo, gydytojai atliko cezario pjūvį, tačiau kūdikis „nerodė jokių gyvybės ženklų“. Gydytojai bandė atgaivinti motiną, tačiau jiems nepavyko jos išgelbėti.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas šią gėdingą kruviną rusų nusikaltimą bandė teisinti esą rusai pradėjo oro ataką, nukreiptą į ligoninę, kadangi „ligoninę ilgai laikė užgrobęs Azovo batalionas ir kiti radikalai“.

Praėjus kelioms valandoms po Lavrovo komentaro, Rusijos gynybos ministras pareiškė, kad Rusijos armija neužpuolė ligoninės.

Ukraina ir Vakarai griežtai pasmerkė kovo 9-os dienos oro išpuolį, dėl kurio, pasak Mariupolio miesto tarybos, žuvo trys žmonės (įskaitant vieną vaiką) ir dar daugiau nei dvi dešimtys buvo sužeisti.

Kovo 14 d. Mariupolyje ir kituose šalies regionuose ir toliau tęsėsi mūšiai, šaudymai ir oro atakos.

Vietinė šiaurinio Kyjivo rajono vadovybė pranešė, kad buvo apšaudytas devynaukštis gyvenamasis pastatas. Per apšaudymą žuvo du žmonės.

Ukrainos valdžia paskelbė, kad virš Kyjivo buvo numušta raketa, o jos dalys nukrito ant gyvenamosios vietovės ir užmušė dar daugiau žmonių ant žemės.

Per oro ataką viename iš Zytomyro regiono kaimų buvo sunaikinti dar daugiau gyvenamųjų pastatų. Rovne per rusų oro ataką sutriko televizijos bokšto veikimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: