Elonas Muskas / Instagram archyvo nuotr.

Elonas Muskas pardavė dar 3,58 mlrd. dolerių vertės „Tesla“ akcijų, tačiau nebuvo aišku, kur gautos lėšos buvo išleistos.

Elektromobilių gamintojos akcijos smuko nuo tada, kai E. Muskas balandį pirmą kartą atskleidė, kad perka „Twitter“ akcijas.

Nuo balandžio mėn. „Tesla“ vadovas ir naujasis „Twitter“ savininkapardavė „Tesla“ akcijų už beveik 23 mlrd. dolerių, o didžioji dalis pinigų greičiausiai buvo skirta padėti finansuoti jo 44 mlrd. dolerių vertės „Twitter“ įsigijimą.

Pardavimas vyksta tuo metu, kai elektrinių transporto priemonių ir saulės baterijų gamintojo akcijos smuko ir prarado daugiau nei pusę savo vertės nuo tada, kai jis pirmą kart paskelbė apie „Twitter“ įsigyjimą balandžio mėn.

Dėl krintančių akcijų Muskas prarado turtingiausio pasaulyje žmogaus statusą, o jo grynoji vertė sumažėjo iki 174 mlrd. dolerių, skelbia „Forbes“. Tik ką turtingiausių planetos žmonių sąraše jį aplenkė prancūzų mados ir kosmetikos magnatas Bernardas Arnault.

Twitter perėmimas nebuvo sklandus, o kai kurios didelės bendrovės sustabdė reklamą socialinės žiniasklaidos platformoje. E. Muskas yra sakęs, kad dėl reklamuotojų praradimo „Twitter“ pajamos „smarkiai sumažėjo“.

Pastaruoju metu investuotojai baudžia „Tesla“ akcijas, nes E. Muskas daug laiko skyrė „Twitter“ valdymui, todėl kilo nuogąstavimų, kad jis atitrūkęs nuo automobilių bendrovės.

Wedbush analitikas Danas Ivesas sakė, kad dabar Muskas Tesla investuotojų akyse yra piktadarys. Jis sakė, kad „Tesla“ pagrindiniai rodikliai tebėra geri, tačiau jo elgesys su „Twitter“ kenkia bendrovės prekės ženklui. „ „Twitter“ pervargimas yra vis didėjantis košmaras, dėl kurio kaltas ne kas kitas, o Muskas“, – elektroniniame laiške rašė Ivesas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: