Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / © Mindaugo Mikulėno nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotoja ir Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ komentuodama neaiškumą dėl valdančios koalicijos ateities teigė, jog sunku prognozuoti ar koalicija išsilaikys, kai ją drebina nuolatiniai nesutarimai ir chaosas.

Pirmiausia, tai aišku, kad valstybinių miškų reformos pavyzdys parodė, kad nėra sutarimo valdančiųjų tarpe. Kaip mes dažnai sakydavom, tai kam tokie partneriai, jei negali į juos atsiremti ir jais pasikliauti? Mums iš opozicijos žiūrint, atrodo keista ir nesuprantama, kada valstybės interesas nurašomas kažkokiems tarpusavio nesutarimams ir galutinės pozicijos neišsigryninimams. Keistas ir valstiečių-žaliųjų partijos pasirinkimas dirbti su tokiais partneriais koalicijoje, kai nežinai koks bus rezultatas ir ar pavyks svarbiausiais Vyriausybei klausimais turėti palaikymą. Tačiau vis dėlto norėtųsi pabrėžti visišką chaosą valdančiųjų pusėje. Socialdemokratai visiškos bevaldystės stadijoje – vieni kitų nesiklauso ir panašu, neketina sudaryti sutarimo. Pirmininkas išvis liūdnoje situacijoje, kur jo balsas iki nomenklatūrinio darinio Seime nelabai nueina. Kyla klausimas, ar įvyko nuoširdus partijos atsinaujinimas ir ar juo patikėjo skyriai atiduodami vairą į Gintauto Palucko rankas, ar iš tikrųjų visi skyriai tik priedas prie Irenos Šiaulienės ir panašaus kirpimo politikų? Žiūrint į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją, vėlgi, nepanašu, kad būtų didelis sutarimas tarp jų pačių – visi skirtingai komentuoja, vieni su kitais nesitaria, ar tai būtų mokesčių politikos ar kiti klausimai, tie galios centriukai yra bent keli ir iš tikrųjų labai sunku suvokti, kokia ta frakcijos pozicija yra vienais ar kitais klausimais“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kalbėdama apie naujojo politinio sezono pradžią, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, jog Vyriausybė turėtų jausti nerimą, kadangi vis dar nesugebama aiškiai komunikuoti ir kurti diskusiją geriausių sprendimų priėmimui.

Nerimą turėtų jausti Vyriausybė dėl to, kaip jie sugeba bendrauti ir komunikuoti su visu Seimu. Mes esame liudininkai, kuomet tiesiog atnešami vieni ar kiti pasiūlymai ir liepiama balsuoti. Tiesa tų pasiūlymų nebuvo daug, todėl natūraliai kyla į viršų antakiai, kai sakoma, jog jau visi svarbiausi darbai nuveikti. Norėtųsi daugiau pokalbių ir tokio požiūrio atsisakymo, kad tik jų teisybė yra vienintelė, o atnešus dokumentus „jūs tik subalsuokite“. Visiškai ne taip veikia procesai, kadangi ir kitos frakcijos turi konstruktyvių pasiūlymų, ne tik valdantieji. Jei nuo pat pradžių dialogas būtų normaliai mezgęsis, gal neturėtume urėdijų reformos dramos ir iššūkių kilusių po jos. Dėl rudens, kalbant apie pasiūlymus iš Vyriausybės, jie kalba apie mokesčių, na, reforma, gal per skambus žodis. Pasiūlymai mokesčių srityje kol kas neapibrėžti ir nuostabą kelią tai, kad net viduje jie patys skirtingai kalba. Su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Stasiu Jakeliūnu, kaip suprantu, iš vis niekas nesikalba, nors jis rašė finansinę rinkiminės LVŽS programos dalį ir šiandieną iš jo paties gali girdėti bei suprasti, kad niekas tų pozicijų nesikoordinuoja. Chaoso esama ir gaila valstybės. Kyla klausimas, ar vėl neatsidursime prarastuose metuose, kai dėl negebėjimo bendrauti ir išgryninti pasiūlymus atsiduriam gana komplikuotoje situacijoje?“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: