"Ad Verum" archyvo nuotr.

Aktorius Leonardas Pobedonoscevas ir lengvosios atletikos trenerė Palmira Žukienė, artėjant aktyviam sporto renginių maratonui Lietuvoje, dalinasi 7-iais patarimais, kaip tinkamai pasiruošti ir ką daryti, kad sportas teiktų malonumą nepriklausomai nuo oro sąlygų, bei kviečia ruoštis „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratoniui“.

  1. Planuokite treniruotes. „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonio“ vedėjas, aktorius L. Pobedonoscevas rekomenduoja numatytą treniruočių laiką pasižymėti kalendoriuje. Anot jo, taip kyla kur kas mažiau pagundų ieškoti priežasčių nebėgti dėl nuovargio, laiko trūkumo ar netinkamų oro sąlygų.
  2. Turėkite tikslą. „Kiekvienais metais išsikeliu tikslą nubėgti maratoną, tad treniruojuosi 4-5 kartus per savaitę. Iš patirties žinau, kad jei reguliariai nesitreniruosiu, tokios distancijos niekaip neįveiksiu“, – teigia L. Pobedonoscevas.
  3. Mėgaukitės. Bėgimas, kaip ir bet kokia kita veikla mūsų gyvenime, turi teikti malonumą – atraskite, kaip bėgioti jums patinka labiau – su bendraminčiais, klausantis muzikos, o gal tyloje, tik su savo mintimis.
  4. Nepersitempkite. Tiek pradedantiems sportuoti, tiek jau pažengusiems bėgikams lengvosios atletikos trenerė P. Žukienė rekomenduoja nepersitempti – jei sunku bėgti, ramų bėgimą reiktų kaitalioti su sparčiu ėjimu, atrasti sau tinkamiausią tempą.
  5. Pasirinkite tinkamą aprangą. „Bėgimui netinkamo oro praktiškai nėra – pasirinkus tinkamą aprangą, vėsesnis oras yra net palankesnis maloniai treniruotei nei kaitra. Net ir šaltoką, vėjuotą pavasarį einant sportuoti į lauką itin šiltai rengtis nereikia – svarbu turėti nuo vėjo ir lietaus apsaugančią striukę“, – patarimais dalinasi P. Žukienė.
  6. Avėkite bėgimo batelius. L. Pobedonoscevas ir P. Žukienė sutaria – bėgimo treniruotėms visais metų laikais svarbūs kokybiški, apkrovas sąnariams mažinantys bėgimo bateliai. Bėgimo batelius galima vadinti pirma investicija norintiems pradėti bėgioti.
“Ad Verum” archyvo nuotr.

Išlaikykite motyvaciją. „Reguliariai sportuodami žmonės pastebi progresą – asmeniniai laimėjimai sukelia euforiją ir norą siekti tolesnių sporto pasiekimų – tada pradedama dalyvauti sporto renginiuose, varžybose, sportas tampa neatsiejama gyvenimo dalimi“, – teigia trenerė. Vis dėlto, jei jaučiate, kad motyvacija išblėso, padėti gali ir paprasčiausios lažybos su draugais – pavyzdžiui, kas geriau pasirodys varžybose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: