(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos valstybių studentai drauge su Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovais ieškos geriausio recepto spręsti skirtingų šalių diskriminacijos problemas aukštajame moksle. LSS pradėjo vykdyti tarptautinį projektą „Kova su diskriminacija: teorijoje lengva, įgyvendinti (praktikoje) sudėtinga“, kurio pirminis susitikimas vyks balandžio 8 dieną Vilniuje.

„Vis dažniau girdimi kitos lyties, jos orientacijos ar rasės studentų besimokančių Lietuvos aukštosiose mokyklose nusiskundimai verčia pažvelgti į šią problemą giliau ir nuosekliau. Šiuo tikslu skirtingų valstybių Studentų atstovai susitiks ne tik pasidalyti diskriminacijos problemomis savo šalies aukštajame moksle, bet ir pateikti realiai taikytus sprendimų būdus. LSS organizuojamas tarptautinio projekto pradinis partnerių susitikimas bus pirmasis žingsnis siekiant šių tikslų.

Susitikimo metu apžvelgtos diskriminacijos problemos padės toliau plėtoti tarptautinį projektą gegužės mėnesį. Tuo laiku Lietuvoje susirinks trys dešimtys dalyvių iš Europos ir drauge su profesionaliais lektoriais bei apžvelgs bendrąsias veikimo gaires globaliau spendžiant diskriminaciją aukštajame moksle“,- teigė Lietuvos studentų sąjungos projektų vadovas Vytautas Valentinavičius.

Pasak V. Valentinavičiaus, pagrindinis šio tarptautinio projekto tikslas – sukurti erdvę patirties sklaidai bei darbui su skirtingomis diskriminuojamomis grupėmis aukštajame moksle.

Projekto ašis – seminaras „Kova su diskriminacija aukštajame moksle“. Seminaro metu bus organizuojami mokymai lyčių lygybės, negalios ir etniškumo temomis. Šis seminaras taip pat bus „Baltic Pride Vilnius 2010“ savaitės renginių dalis.

Projekto eigoje planuojama didinti visuomenės supratimą diskriminacijos ir socialinės įtraukties aukštajame moksle tema, parengti antidiskriminacines strategijas ir galimas įgyvendinimo priemones valstybėje. Taip pat paskatinti aktyvius visuomeninių organizacijų narius imtis priemonių keičiant aplinką diskriminuojamų grupių atžvilgiu. Tarptautinio projekto dalyviai ir partneriai yra iš Jungtinės Karalystės, Gruzijos, Škotijos ir Slovėnijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: