(c) lff.lt archyvo nuotr.

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) pirmadienį įpareigojo Lietuvos futbolo federaciją (LFF) dėl neatsiskaitymo su buvusiu komandos žaidėju nubausti Futbolo ir beisbolo klubą (FBK) „Kaunas“ atimant iš pagrindinės komandos šešis taškus.

LFF adresuotame FIFA oficialiame rašte skelbiama, jog FBK „Kaunas“ neįvykdė balandžio 14 d. FIFA Drausmės komiteto nutarimo. Jame klubas ankstesniu FIFA Ginčų sprendimo komisijos sprendimu buvo įpareigotas įvykdyti 2005 m. sudarytos sutarties finansinius įsipareigojimus ir nedelsiant atsiskaityti su legionieriumi iš Moldovos Jurijumi Priganiuku.

Kadangi po papildomų įspėjimų „Kaunas“ iki paskutinio termino nepradėjo atsiskaitymų su žaidėju, FIFA Drausmės komitetas įpareigojo LFF atimti iš „Kauno“ šešis taškus tame čempionate, kuriame klubas kitą sezoną dalyvaus. Taškų nuobauda įsigalios prieš sezono pradžią.

Šis sprendimas yra privalomas. Jo nevykdymas reikštų sankcijas LFF, kuriai grėstų pašalinimas iš visų FIFA organizuojamų varžybų. Jei „Kaunas“ ir toliau neatsiskaitys su žaidėju, jam gresia tolimesnės FIFA sankcijos ir pašalinimas į žemesnę lygą.

FBK „Kaunas“ praėjusį sezoną rungtyniavo LFF I lygoje, o šiuo metu siekia A lygos licencijos. Sprendimai dėl A ir I lygos licencijų suteikimo klubams bus priimti LFF Licencijavimo komiteto posėdyje 2011 m. vasario 24 dieną bei Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje kovo 9 d.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: