„Karšti klausimai, ir dar karštesni vištienos sparneliai“ – taip laidą „Hot Ones“ jos pradžioje pristato vedėjas, sėdėdamas prie aštriais padažais ir vištiena nukrauto stalo. Tai netikėto, intriguojančio ir itin tikro bei smagaus formato laida, kurioje susipina ugningas iššūkis, autentiški interviu ir nesuvaidintos emocijos bei reakcijos, kuriančios patrauklų turinį tiek aštraus maisto gerbėjams, tiek interviu žanro mėgėjams.

Didžiausias šios laidos fokusas tam tikra prasme tenka karščiui. Kiekviename epizode, laidos vedėjas kartu su laidoje dalyvaujančiu svečiu kalbasi ir kartu ragauja 10 skirtinguose aštriuose padažuose paruoštų vištienos sparnelių (gali būti ir vegetariška ar veganiška alternatyva). Su kiekvienu sparneliu ir nauju padažu karštis didėja, išstumdamas laidos svečius iš jų komforto zonos, atskleisdamas tikras, nesuvaidintas ir nesurežisuotas reakcijas bei emocijas, priverčiantis net labiausiai patyrusias žvaigždes nusimesti kaukes.

Dauguma laidoje naudojamų padažų keičiasi kas sezoną, tačiau yra ir tokių, kurie visada lieka nekeičiami. Padažus laidai renka jos kūrėjas Krisas Šonbergeris (Chris Schonberger) ir aštrių padažų padažų parduotuvės „Heatonist“ savininkas, ekspertas ir gamintojas Nojus Čaimbergas (Noah Chaimberg). Pirmiausia Nojaus atrinktus padažus, kurių kiekis vyrauja nuo 20 iki 30, kartais sukeistomis gamintojų etiketėmis ar netgi šiek tiek pakeistais receptais, jie testuoja ragaudami šaukšteliais užsirašinėdami tol, kol pavyksta išskirti 10-15 labiausiai patikusių ir verčiausių naudoti laidoje, tada pereina prie finalinio testavimo etapo. Tai kruopštus ir varginantis procesas, nes kiekvienas susitikimas trunka apie 2-3 valandas, ir dažniausiai jų prireikia ne vieno ar dviejų, bet daugiau. Kai kurie naudojami padažai yra „Hot Ones“ prekinio ženklo, kurti būtent Čaimbergo ir jo kūrybinės komandos. Pagal aštrumą padažai skirstomi naudojant Scoville aštrumo skalę, ir eina nuo aštrių iki ekstremaliai deginančių, vienas tokių, būnantis kiekviename sezone – „Da Bomb Beyond Insanity“ – vienas aštriausių padažų pasaulyje.

Nors pradinį žavesį „Hot Ones“ kelia pikantiškas aštrių padažų ragavimo iššūkis, šią laidą iš daugelio kitų skiria būtent daromi interviu. Per visus savo gyvavimo metus laida sutraukė įspūdingą svečių ratą, į kurį patenka didžiausios Holivudo žvaigždės, įvairūs muzikantai, atlikėjai, sportininkai, interneto asmenybės. Šioje laidoje yra dalyvavę tokios žvaigždės, kaip Gordonas Ramsis (Gordon Ramsey), Kevinas Hartas (Kevin Hart), Tomas Holandas (Tom Holland), Skarlet Džohanson (Scarlett Johansson), Mila Kunis ir daugelis kitų.

Intensyvaus karščio ir nuoširdžių pokalbių derinys kuria intymią ir atpalaiduojančią atmosferą, dažnai privedančią prie nefiltruotų ir visiškai netikėtų laidos svečių atsakymų. Būtent šios nesurežisuotos akimirkos suteikia laidos žiūrovams galimybę šiek tiek geriau susipažinti su savo mėgstamomis garsenybėmis, kitokiu kampu pažvelgti tiek į juos pačius, tiek jų gyvenimus, karjeras, pomėgius, atskleidžiant tokią jų pusę, kurios dažnai nepavyksta parodyti tradicinio pobūdžio žiniasklaidos interviu metu. „Galbūt tai yra klišė, bet vyrauja prielaida, kad įžymybės ne itin mėgsta duoti interviu žiniasklaidai, o kiekvienas toks apmokėtas interviu yra šlamštas. Kai jie dalyvauja “Hot Ones”, tai ne tik padeda jiems gauti matomumo, bet tai ir beprotiška patirtis, apie kurią kalbėsite vakarienės metu <…> Tai garbės ženklas.” – interviu „Variety” kalbėjo laidos kūrėjas.

Dar vienas veiksnys, smarkiai lėmęs tokį „Hot Ones“ pasisekimą – šios laidos autentiškumas ir kruopštus pasiruošimas. Laidos vedėjas Šonas Evansas (Sean Evans) – itin atsidavęs pačiai idėjai ir jos galimybėms, charizmatiškas, užsidegęs ir puikiai išmano ne tik aštrų maistą, bet ir popkultūros elementus, tad jo gebėjimas užmegzti ryšį su savo svečiais – itin stiprus. Žinoma, tokį ryšį dar labiau sustiprina ir tai, kad ugniniame iššūkyje jis dalyvauja kartu su savo svečiais, tai patiems interviu suteikia dar daugiau papildomo draugiškumo ir linksmumo. Interviu metu užduodami klausimai vyrauja nuo asmeninio gyvenimo, iki karjeros, projektų, pomėgių, jiems itin kruopščiai ruošiamasi. Prieš kiekvieną epizodą laidos kūrėjas Šonbergeris (Schonberger) perklauso tinklalaides, kuriose dalyvavo jų būsimas svečias, Evansas (Evans) peržiūri kiekvieną vaizdo įrašą ir interviu, o jo brolis – perskaito kiekvieną straipsnį. Taip pat dėmesį atkreipti vertėtų ir į patį laidos montažo stilių, kuris, papildytas įvairių reakcijų kadrų ir šmaikščių antraščių, visai laidai suteikia dar daugiau humoristinių prieskonių.

Laida „Hot Ones“ „First We Feast“ YouTube kanale startavo 2015 m., ir šiuo metu filmuojama jau 21-ąjį sezoną. Bėgant metams „Hot Ones“ išplėtė savo prekinį ženklą ir už YouTube ribų, pradėjo tinklalaidę pavadinimu „Hot Ones, The Classic Interviews“, išleido savo aštrių padažų liniją, paskatino sukurti naujus „Hot Ones“ laida paremtas laidas, taip dar labiau užtvirtindami savo, kaip novatoriškos kulinarinės pramogų jėgos, poziciją. Didelis laidos populiarumas paskatino ir atsidavusios gerbėjų bazės, vadinamos „Spice Lords“, susikūrimą. Gerbėjai noriai diskutuoja ir aptaria kiekvieną epizodą, dalijasi savo patirtimis su aštriu maistu, rekomendacijomis ir reakcijomis. Štai toks bendruomeniškumas ir įsitraukimo jausmas paskatino kanalo populiarumą ir pavertė „Hot Ones“ kultūros reiškiniu. „First We Feast“ kanalas šiuo metu turi 12,5 mln. prenumeratorių, yra įkėlęs 1 tūkst. vaizdo įrašų, iš kurių populiariausi, žinoma, „Hot Ones“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: