Kauno Kultūros centras “Tautos namai” kviečia kauniečius bei Kauno miesto svečius į spalio mėnesį vyksiančius koncertus, spektaklius bei kitus renginius. Programa:

Spalio 1 d., 14 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) koncertas, skirtas Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai.

Koncerte dalyvauja: vaikų dainos ir šokio teatras “Vaidilutė“, vadovas E. Alseika ir Lietuvos pensininkų sąjungos Kauno bendrijos liaudiškos muzikos ansamblis “Bočiai”, vadovas V. Kursa.

Koncertas nemokamas.

Spalio 8 d., 18 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) mėgėjų meno kolektyvų kūrybinio sezono atidarymo koncertas ir dailės studijos “Vaivorykštė” kūrybos darbų parodos atidarymas.

Dalyvauja: mišrūs chorai “Gintaras” ir “Ainiai“, liaudiškų šokių kolektyvai “Suktinis”, “Ainiai” ir “Šėltinis”, sportinių šokių kolektyvas “Sūkurys”, vaikų dainos ir šokio teatras “Vaidilutė” ir neoklasikinio šokio teatras “Releve”.

Koncertas nemokamas.

Spalio 9 d., 18 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) asociacijos “Teatronas” premjera “BIM BAM” pagal Monikos Karpavičiūtės to paties pavadinimo pjesę. Režisierius – Gildas Aleksa.

„Teatronui“ jaunos kūrėjos Monikos Karpavičiūtės pjesė – labai aktuali ir artima. Pjesės epicentre – niekam tikusi teatro trupė, kurią aplinkybės priremia prie sienos ir po ištisų metų tinginystės priverčia ką nors sukurti.

Su ankstesniais spektakliais “Teatronas” dalyvavo įvairiuose festivaliuose, kur ne kartą kilo probleminis klausimas – koks žmogus turi teisę atsistoti ant scenos prieš kitus žmones?

“Man, asmeniškai, nepatinka nė vienas pjesės personažas. Jie mane net nervina – kam vadintis kūrėjais, jei kurti nenori? O pikta dėl to, kad ši pjesė nė per sprindį nenutolsta nuo realybės. Baisu, kad tokį “kūrybos neįgalumą” turėtų pripažinti apie 80% tariamų pasaulio menininkų. Nagrinėdami pjesę atradome skaudžias šios problemos priežastis: žmonės patenka į susidarytų įvaizdžių pinkles ir iš jų nebegali ištrūkti. Jie tiesiog bando išsaugoti bendrą “gerovę”.

Vis dėlto su aktoriais į šią temą pažvelgėme su humoru. Mūsiškai tariant – lietuviškai “užstūmėm”. Ir juokingiausia yra tai, kad supami tokios tematikos mes sukūrėme spektaklį apie įgimtą žmogaus trauką prie grožio.”, – sakė spektaklio režisierius.

Šis “Teatrono” spektaklis išsiskiria savo dinamiškumu, muzikalumu (spektaklyje skamba šiuolaikinių prancūzų kompozitorių – Yann Tiersen ir Rene Aubry – muzika) bei įdomiais ir spalvingais sprendimais, kurie padeda užsimiršti, kad spektaklis – be dekoracijų.

Režisierius – Gildas Aleksa
Dailininkė – Monika Butkutė
Choreografija –
Agnė Auželytė

Vaidina: Šarūnas Masalskis, Jokūbas Bateika, Agnė Jezerskaitė, Renida Baltrušaitytė, Gintautas Katulis, Dovilė Sapieškaitė, Olesia Kijanina, Julius Pauliukevičius, Gabrielė Damanskytė, Martynas Martinkevičius, Mažvydas Bivainis.

Bilieto kaina – 10 Lt. Moksleiviams, studentams, pensininkams – 5 Lt.

Spalio 13 d., 19 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) Kazio Binkio suaugusiųjų mėgėjų teatro trupės spektaklis “Žaidžiame katėmis”, pagal I. Erkenio pjesę „Katės ir pelės“. Režisierius – Rimantas Štaras.

„Žaidžiame katėmis“ – tai paliktų moterų gyvenimo vaizdai. Vienišos, bet vis dar nepraradę vilties, tikinčios mažais stebuklais, išsaugojusios humoro jausmą. Bet ar ne mūsų visų pabaiga vienoda? Ir tik nuo žmogaus priklauso, kaip jis pasitinka tą pabaigą. Lydimas artimųjų ir gražių prisiminimų ar…

Bilieto kaina – 5 Lt. Senjorams spektaklis nemokamas.

Spalio 16 d., 14 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) “Vilniaus Senjorų teatro” spektaklis “Skerdžius”, pagal to paties pavadinimo V. Krėvės apsakymą, režisierius Vytautas Mikalauskas.
Spektaklis nemokamas

Spalio 23 d., 18 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) asociacijos “Teatronas” monospektaklis “Lietuviai” pagal to paties pavadinimo G. Grajausko pjesę. Režisierė – Agnė Juškėnaitė, vaidina – Julius Reinikis.

“Lietuviai” – vienos dalies monospektaklis, pastatytas pagal žymaus lietuvių dramaturgo Gintaro Grajausko to paties pavadinimo pjesę. Šis sceninis monologas – nuoširdus pokalbis, tirpdantis nusistovėjusią sieną tarp aktoriaus ir žiūrovo. Gyvenimo prasmės ieškojimas, noras ką nors pakeisti, neidealus šeimyninis gyvenimas ir dar daugelis problemų priveda pagrindinį veikėją – įprastą aktorių Darių – prie viso to priežasčių ieškojimo. O ieškojimai prasideda būtent nuo tautos charakterio nagrinėjimo. Vis dėlto lietuviu būt gerai ar blogai?…

Neįprastas pjesės požiūris į lietuvybę ir idėjos pateikimas sužavėjo režisierę: “Pirmųjų repeticijų metu kartu su aktoriumi bandėme atsakyti į klausimą, koks yra tas eilinis lietuvis. Sunku patikėti, kad nesugebėjome to padaryti iš pirmo karto, tačiau tikrąjį atsakymą radome tik gerokai įsigilinę į kasdieninio lietuvių tarpusavio bendravimo niuansus bei pjesę”, – sako A. Juškėnaitė.

“O pradėti reiktų nuo to, kad mes, lietuviai, iš tiesų nė velnio nesuprantam, nei kas mes tokie iš tikrųjų, nei kur mes gyvenam. Net sunku patikėt, kaip nesuprantam.”

Bilieto kaina – 5 Lt.

Laima Praškevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: