Vasario 25 dieną, penktadienio vakarą „Palėpės muzika“ kvietė pasiklausyti į sielos gelmes gulančių Alinos Orlovos dainų bei jos užburiančio balso. Kauno ryšių istorijos muziejuje gausiai susirinkusi publika nekantriai laukė jaunosios atlikėjos, o kai kuriems žiūrovams netgi teko atnešti papildomų kėdžių.

Pagaliau plojimų lydima Alina įžengė į sceną, ir be ilgų įžangų pradėjo daryti tai, ko visi susirinkę ir laukė, – dainuoti. Pianino klavišais bėgiojo atlikėjos pirštai, o jai puikiai talkino muzikantai – Tomas Ramačiūnas, paėmęs į rankas violončelę bei Aurimas Driukas, meistriškai valdantis gitarą.. Įdomios improvizacijos ir netikėti muzikiniai sprendimai padarė neišdildomą įspūdį.

Alina Orlova dainavo lietuviškai, rusiškai bei angliškai, tad nė vienas negalėjo jaustis nuskriaustas. Kita vertus, klausant atlikėjos balso kartais sunku įsiklausyti į žodžius, nes jis verčia susimąstyti, likti tik su savimi ir savo mintimis ir savaip interpretuoti muziką. Jau ne pirmą kartą šios atlikėjos koncertuose pastebint gausybę žiūrovų, galėjo toptelti mintis, kad kitą kartą reikėtų dar didesnės salės, tačiau galbūt būtent tokios erdvės ir kurią tą taip stipriai jaučiamą jaukumą ir intymumą.

Po kiekvieno kūrinio salė ošė nuo plojimų, daugelio žmonių veiduose žibėjo šypsenos, o po koncerto kiekvienas turėjo ką pasakyti savo draugams, žmonai ar vaikams – visi išėjo kažko pasisėmę. Keista, kad Alina Orlova Lietuvoje nėra taip vertinama, kaip užsienyje, tačiau pamačius ją scenoje, išgirdus grojančią gyvai,kažkur tiesiog skrendančią ir pasiimančią kartu savo klausytojus, negali likti abejingu, negali to pamiršti.

Tokiu lengvumo jausmu širdyje baigėsi dar vienas šiemet kaip niekad gausios koncertais Palėpės muzikos vakaras. Neilgam. Jau kovo 11-ąją čia pat, Kauno ryšių istorijos muziejuje, koncertuos legendinė Lietuvos muzikos grupė „Antis“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: