O-Ren Ishii// Kill Bill: Volume I

Dažnas iš mūsų mėgsta stebėti kovą tarp gėrio ir blogio, ar tai bebūtų mene, realybėje ar kine. Kartais filmuose matomi veikėjai net gali pasirodyti patrauklūs. Šiame straipsnyje bus aptartos tikros blogio karalienės, nuo kurių nesinori atplėšti akių. Fatališkos moterys, tarnaujančios blogiui – kas gali būti labiau intriguojančio? O juk tikrų moterų piktadarių kino istorijoje nėra daug.

Pasaulis visada buvo, yra ir bus pilna piktadarių, kad ir kokie jie bebūtų. Žinoma, filmuose ir serialuose mums dažnai yra suteikiama galimybė viską stebėti iš blogiečių pusės. Užtenka tik prisiminti tokius legendinius vardus kaip Džokeris iš „Batman“, Voldemortas iš „Hario Poterio“, Ledo karalius iš „Sostų Karų“ bei visi kiti iš įvairiausių filmų frančizių arba serialų.

Gali pasirodyti, kad bene visi pasaulio niekšai – vyrai, tačiau tai toli gražu neprilygsta tiesai. Nors ir pasirodytų, kad apie piktadarius esate girdėję viską, KaunoZinios.lt pristato jums 10 moterų, su kuriomis tikrai niekas nenorėtų turėti nieko bendro. Jos ne tik tai, kad prilygsta piktiesiems vyriškiams, tačiau galbūt daugelį ir pralenkia.

O-Ren Ishii// Nužudyti Bilą: Vol. I

Kai filmą režisuoja tokių nepaprastų pažiūrų į kiną vyras kaip Kventinas Tarantino, tampa aišku, kad istorijoje bus gausu žiaurumo, taškymosi kraujais ir nebus vietos lėkštiems siužeto vingiams. Čia atsiskleidžia dar viena gyvatiška moteriška asmenybė – mergina vardu O-Ren Ishii.

Iš pirmo žvilgsnio rami Japonijos pilietė iš tiesų yra nieko nebijanti Jakudzos lyderė. Buvusi artima pagrindinės veikėjos draugė, panašu, kad Ishii nejaučia jokios simpatijos buvusiam artimumui ir yra pasiruošusi pribaigti kadaise buvusią draugę. Tai, atrodo, geriausias sociopatės pavyzdys.

Kadaise pati buvusi profesionali žudikė, mergina yra įvaldžiusi mirtinus ginklus ir kovos menus, dėl kurių jos ir kitos veikėjos kova tikrai tampa nepaprasta.

Šią moterį-žudikę įkūnija aktorė Lucy Liu.

„Nužudyti Bilą“ yra 2003 m. filmas, kurį parašė ir režisavo Kventinas Tarantino. Jame vaidina Uma Turman kaip nuotaka, kuri prisiekia keršyti grupei žudikų (Lucy Liu, Maiklas Madsenas, Daryl Hanah ir Vivika A. Fox) ir jų lyderiui Bilui (Davidas Karadinas), kai jie bandė nužudyti ją ir jos negimusį vaiką. Jos kelionė nuveda ją į Tokiją, kur ji kovoja su jakudza.

Tarantino sumanė „Kill Bill“ pagerbti „grindhouse“ kiną, įskaitant kovos menų filmus, samurajų kiną, blaxploitation ir spagečius vesternus.

Jame yra „Production I.G.“ anime seka. Tai pirmasis iš dviejų „Nužudyti Bilą“ filmų, sukurtų vieno gamybos proceso metu. Jie buvo suplanuoti kaip vienas kūrinys, tačiau filmas, kurio trukmė viršijo keturias valandas, buvo padalytas į dvi dalis. Antroji dalis buvo išleista kitais metais. Pirmas filmas uždirbo daugiau kaip 180 mln. JAV dolerių, kai jo biudžetas tuo tarpu buvo 30 mln.

Alex // Fatališkas potraukis

Moterys gali mylėti gali labai karštai. Taip karštai, kad, atrodo, pradeda nepaisyti nieko. Alex buvo eilinė, paprasta moteris, kuriai arti ketvirta dešimtis. Po persileidimo, atrodo, jog galimybė turėti normalią šeimą su svajonių vyriškiu išgaravo.

Būtent tuomet pasipainioja pagrindinis veikėjas. Jau tada pasirodo, kokia yra tikroji Alex. Žinodama, kad vyras yra vedęs, ši jį sugundo. Kai prasideda barniai – persipjauna venas, siekiant dėmesio.

Galbūt tai būtų jau viršūnė, bet čia tik pradžia. Ši moteris, paveikta meilės vyrui, pradeda jį persekioti. Skambinėti vėlai naktį, ateidinėti į darbą, o dar vėliau – net į namus.

Galima tik įsivaizduoti iki ko priveda meilė be atsako. Vyro šeimos teroras pradedamas mylimo augintinio nužudymu ir išvirimu puode, baigiasi bandymu nužudyti.

„Fatal Attraction“ 1987 m. Amerikiečių erotinio psichologinio trilerio filmas, kurį režisavo Adrianas Lyne iš Džeimso Deardeno parašyto scenarijaus, paremto 1980 m. Trumpametražiu filmu „Diversion“.

Clair Underwood // Kortų namelis

Kultinio serialo „Kortų namelis“ veikėja Kler yra tikras dinamitas. Seriale tai yra pirmoji moteris JAV prezidentė. Akivaizdu, kad tokio posto pareigoms gauti yra reikalingas šaltakraujiškas karjerizmas, o su tokie siekiai visada atneša aukų.

Moteris puikiai supranta, kad norint pasiekti galingą postą, būtina išlikti stipriai. Tai suteikia jai jėgų daryti tikrus blogio žygdarbius. Kiekviename sezone atrodo, kad Kler pasiekia naują tam tikros beprotybės lygį, kildama aukštyn politinės karjeros laiptais.

Viena iš labiausiai sukrečiančių scenų yra kai ši apnuodija savo meilužį, o tada įdėmiai jį stebi mirštant, kol pati su juo mylisi.

„Kortų namelis“ amerikiečių politinis trileris. Tai 1990 m. BBC serijos to paties pavadinimo adaptacija, paremta 1989 m. To paties pavadinimo Maiklo Dobso romanu.

Pirmasis 13 serijų sezonas buvo išleistas 2013 m. Vasario 1 d. „Netflix“ platformoje. Tai yra pirmasis televizijos serialas, kurį sukūrė „Netflix“ studija. Kortų namai yra Vašingtone, DC. Tai pasakojimas apie Kongreso narį Franką Undervodą (Kevinas Speicis), demokratą iš Pietų Karolinos 5-ojo kongreso rajono ir „House Majority Whip“, ir jo ne mažiau ambicingą žmoną Kler Undervod (Robin Vright). Frankas inicijuoja išsamų planą, kaip pasiekti valdžią, padedamas Kler. Serialas nagrinėja negailestingo pragmatizmo, manipuliavimo, išdavystės ir valdžios temas.

Eva Ernst // Raganos

Šiurpi istorija, kuri pasakoja apie tikrų raganų gyvenimo užkulisius. Sklandantys mitai ir legendos apie baisius padarus, kurie tik iš išvaizdos panašūs į moteris: jų ritualai yra iš tiesų atstumiantys. Pasirodo, kad legendos apie raganas yra tikros, ir o siaube, ko tik jos nedaro, siekdamos išlaikyti savo jauną išvaizdą, grožį ir nuslėpti nuo kitų savo bjaurią prigimtį.

Raganos jau ir taip skamba kaip piktos veikėjos, tokios šios iš tiesų ir yra, tačiau tikras blogio įsikūnijimas yra visų raganų ragana, lyderė Eva Ernst, tiesiogine to žodžio prasme neapkenčianti vaikų. Negana to, ši vadovauja raganų sąskrydžiui, į kurį visai netyčiomis papuola pagrindinis veikėjas, kuris yra vaikas.

Galima tik spėlioti, kokias baisybes vykdo moterys, kurioms švarūs vaikai dvokia šunų išmatomis. Tyra neapykanta, varanti Evą iš proto, priverčia imtis veiksmų prieš visus, kurie gali bandyti atskleisti raganų tikrąją prigimtį ir žlugdyti jų kėslus prieš viso pasaulio vaikus.

„Raganos“  1990 m. Amerikiečių fantastinis komedijos filmas, kurį režisavo Nikolas Roeg, sukūrė Džimas Hensonas ir kuriame vaidina Andželika Huston, Mai Zeterling, Rovan Atkinson ir Džasen Fišer. Jis sukurtas pagal 1983 m. To paties pavadinimo Roaldo Dahlio knygą.

Kaip ir originaliame romane, istorijoje yra piktosios raganos, kurios maskuojasi kaip paprastos moterys ir žudo vaikus, o berniukas ir jo močiutė turi rasti būdą sugadinti jų piktus planus. Filmą sukūrė „Jim Henson Productions“, skirtas „Lorimar Film Entertainment“ kaip paskutinis teatrinis filmas, kurį sukūrė Lorimaras, kol bendrovė nebuvo sujungta į „Warner Bros.“

Amy Elliott Dunne // Dingusi

Bene pats baisiausias dalykas, apie kurį vyras gali pagalvoti – įsiutusi žmona. O jei dar ši yra ir psichopatė, kuri yra pasiryžusi sugriauti gyvenimą visiškai, vien tam, kad atkeršytų už paslydimą santuokoje?

Būtent tokia, beprotiškai geniali ir tiesiogine to žodžio prasme – kelianti baimę, yra šiame filme vaizduojama mergina.

Sužinojusi apie vyro neištikimybę, suvokusi, kad jų santuoka niekur nebeveda, pajautusi skyrybų grėsmę bet kuri normali moteris tiesiog priimtų realybę kaip skaudų, bet neišvengiamą faktą.

Tik ne Amy.

Ji nusprendė, kad geriausia yra inscenizuoti žmogžudystę, kad sutuoktinis kentėtų ir net būtų nubaustas mirties bausme. Negana to, vyrui besiblaškant ir ieškant logiškų paaiškinimų savo gynybai, pasirodo, kad ši patologinė melagė jau yra panašiai elgusis su buvusiais partneriais.

„Dingusi mergina“ yra 2014 m. Amerikiečių psichologinis trileris, kurį režisavo Davidas Finčeris ir parašė Džilian Flyn, remiantis jos 2012 m. To paties pavadinimo romanu.

Istorija, kurios veiksmas vyksta Misūryje, pasakoja įvykius, susijusius su Niku Dune (Benas Aflekas), kuris tampa pagrindiniu įtariamuoju staiga dingus žmonai Amy (Rosamund Pike). Filme taip pat vaidina Neilas Patrikas Harisas ir Tyleris Pery. Filmo pasaulinė premjera įvyko 52-ojo Niujorko kino festivalio atidarymo vakare, 2014 m. Rugsėjo 26 d.

Filmas sulaukė kritinės ir komercinės sėkmės, uždirbęs 369 mln. USD tapdamas daugiausiai pinigų uždirbusiu Finčerio filmu.

Karalienė Ravenna // Snieguolė ir medžiotojas

Visiems puikiai žinoma pasaka apie Snieguolę buvo ekranizuota net kelis kartus. Vienas iš kelių panašumų visuose filmuose yra piktoji pamotė, kuri kėsinasi į vargšės mergaitės gyvybę dėl įvairių priežasčių: grožio, galios ir pan.Vien pati idėja, kad norint išlaikyti savo jėgas yra būtina nužudyti nekaltą vaiką, yra gąsdinanti. O čia tokių minčių apsėstą yra mergaitės pamotė, kuri pagal viską juk turėtų būti globėja. Vietoj globos – mirties nuosprendis.

Žinoma, valdžią moterys kaip Ravena gauna vedinos piktų kėslų, o kad gautų ko nori, griebtis gali visko ir yra neprognozuojamos. Juodosios magijos burtai, pikti ir tamsūs kerai, žmogžudžiai ir kiti tamsiosios pusės tarnai – visi paklūsta raganai su iškrypusiu moralės kompasu.

Šis filmas yra režisieriaus Rupert Sanderso darbas, pasakojantis apie Snieguolę, kuri auga įkalinta blogosios pamotės karalienės Ravenos, galingos burtininkės. Snieguolei pabėgus į mišką, Ravena įsako medžiotojui Erikui, kad ji sugrąžins šio mirusią žmoną, jei jis ras Snieguolę. „Snieguolę ir medžiotoją“ išleido Jungtinėje Karalystėje 2012 m. Gegužės 30 d.

Tai buvo finansiškai sėkmingas filmas – visame pasaulyje uždirbo 401,3 mln. Dolerių, o biudžetas – 170 mln. Nors kritikai gyrė pastatymo dizainą ir vizualinius efektus, Terono ir Hemsvorto pasirodymus, muzikinę partitūrą ir veiksmų sekas, Stevarto ir Klaflino pasirodymai sulaukė prieštaringų vertinimų, o scenarijus buvo stipriai kritikuojamas.

85-ajame akademijos apdovanojime filmas gavo dvi „Oskaro“ nominacijas kaip geriausi vizualiniai efektai ir geriausias kostiumų dizainas.

T-X // Terminatorius 3

Filme apie galingas žudymo mašinas aišku, kad privalo būti niekšas. Na, čia yra tikrų tikriausia niekšė, o jos užduotis yra šiurpinanti.

Robotai nusprendžia, kad būtina nukeliauti į praeitį ir nužudyti žmonių-partizanų kovotojus vienas po vieno, kad ateityje žmonių rasė patirtų triuškinantį pralaimėjimą. Tarp nelaimėlių, kurie atsidūrė šiame sąraše yra ir pagrindinis veikėjas bei jo žmona, su kuria šie dar net nesusipažinę.

T-X robotė savo misija stengiasi įvykdyti visomis išgalėmis, visiškai nepaisant savo pačios gerovės. Panašu, kad mirtis neišvengiama, mat mašina persekioja žmones, nesvarbu kas benutiktų – įklimpimas, aktyvus pasipriešinimas ar net savo galūnių netekimas.

Tokios neapykantos varoma T-X iš tiesų yra itin pikta robotė, su kuria niekas nenorėtų susidurti. Laimei, tai tik filmas.

„Terminatorius 3“ 2003 m. Mokslinės fantastikos veiksmo filmas, trečioji „Terminatoriaus“ franšizės dalis ir „Terminatorius 2: nuosprendžio diena“ tęsinys, kurį režisavo Džonatanas Mostovas ir kuriame vaidino Arnoldas Schwarzeneggeris, Nikas Stalas, Kler Danes ir Kristana Loken.

Filme „Skynet“ siunčia „T-X“ atgal į praeitį, kad užtikrintų mašinų iškilimą, nužudant aukščiausius būsimo žmonių pasipriešinimo narius, kuriems vadovaus Džonas Konoras.

Pasipriešinimas taip pat laiku atsiunčia savo „Terminatorių“ (A. Schwarzeneggeris), kad apsaugotų Džoną ir jo žmoną Kate.

„Carolco Pictures“, kuriai priklausė pusė teisių į būsimus „Terminator“ tęsinius, bankrutavo 1995 m. Lapkričio mėn. Andrev G. Vajna ir Mario Kasar įgijo visas teises 1998 m., ir jie sukūrė filmą. 1999 m. Tedi Sarafianas buvo pasamdytas parašyti pirmąjį scenarijaus juodraštį.

Mostovas prisijungė prie projekto kaip režisierius 2001 m., Ir jis paskatino Džoną Brankato ir Maiklą Ferisą perrašyti Sarafiano scenarijų.

Turėdamas galutinį 187,3 mln. USD biudžetą, tai buvo brangiausias iki šiol sukurtas filmas. Į biudžetą buvo įtrauktas 5 milijonų dolerių atlyginimas Mostovui ir rekordinis 30 milijonų dolerių atlyginimas Schwarzeneggeriui. Filmavimas vyko Kalifornijoje nuo 2002 m. Balandžio iki rugsėjo. „Industrial Light & Magic“ (ILM) ir Stanis Vinstonas sukūrė specialiuosius efektus, kaip ir ankstesniame filme.

Hela // Toras. Pasaulių pabaiga

Įpykusi ar susierzinusi moteris visada yra tikra grėsmė, o jei tai būtų dar ir senovės deivė, kuri kadaise kovojo petys į petį kartu su Odinu?

Hela yra deivė, kurią Odinas buvo įkalinęs. Galima tik įsivaizduoti, kokia įniršusi buvo ši, kai pagaliau buvo išlaisvinta.

Ji yra tokia stipri, kad be jokio vargu sunaikina legendinį Toro kūjį. Klastingai patekusi į dievišką Asgardo pasaulį moteris nugali gynėjų armiją, o tada griebiasi piktų burtų, su kurių pagalba iš numirusiųjų prikelia savo buvusius bendražygius.

Vedina savo ambicijų, ši deivė yra pasiryžusi dar labiau išplėsti Asgardo teritorijas bet kokia kaina.

„Thor: Ragnarok“ 2017 m. Amerikos superherojų filmas, sukurtas pagal „Marvel Comics“ personažą Torą, kurį sukūrė „Marvel Studios“ ir platino „Walt Disney Studios Motion Pictures“.

Tai „Thor“ (2011) ir „Thor: The Dark World“ (2013) tęsinys bei 17-asis filmas „Marvel Cinematic Universe“. Filmą režisavo Taika Vaititi iš EriKo Pearsono ir Kraigo Kylo bei Kristoferio Yosto scenarijaus.

Toras turi laiku pabėgti nuo ateivių Sakaar planetos, kad išgelbėtų Asgardą nuo Helos ir artėjančio Ragnaröko. Trečiasis „Thor“ filmas buvo patvirtintas 2014 m. Sausio mėn., Kai Kylas ir Yostas pradėjo dirbti prie scenarijaus. Apie Hemsvorto ir Hidlestono dalyvavimą buvo paskelbta spalį.

Taika Vaititi prisijungė prie filmo kaip režisierius po metų, kai „Thor: Tamsiojo pasaulio“ režisierius Alanas Tayloras nusprendė nebegrįžti. Rufalo prisijungė prie to, kad replikavo ankstesnių MCU filmų Hulko vaidmenį, o tai leido pritaikyti Ragnarokui 2006 metų komiško siužeto „Planeta Hulk“ elementus.

Sersėja Lanister // Sostų Karai

„Sostų Karai“ tai yra be galo populiarus HBO serialas, kurios yra grįstas pagal amerikiečių autoriais Džordžo R.R. Martino knygas. Veikėjų ten tikrai yra pakankamai, visi turi savo specifines charakterių savybes ir bruožus, natūralu, kad dalis veikėjų yra blogio įsikūnijimai.

Sersėja Lanister sutelkia karalystės valdžią po to, kai pati nužudo nemylimąą vyrą, tuo pat metu palaikydama incestinius santykius su savo broliu. Žinoma, viskas daroma per jos sūnų, kuris, beje, taip pat miršta. Moteris taip pat prisideda prie berniuko suluošinimo, jo tėvo nukirsdinimo.

Ko galima tikėtis iš tokios pagiežingos veikėjos kaip Lanister? Absoliučiai visko, tačiau bene svariausias jos ginklas – intrigų rezgimas, varomas asmeninių ambicijų. Serialo metu visos šios fikcinės geležinės ledi savybės ir bruožai yra puikiai atskleidžiami, mat yra pilna įvairių žmonių, kurie tik ir taikosi atimti beribę valdžią iš tironės, žmonių atžvilgiu, Sersėjos.

„Sostų karai“ yra amerikiečių fantastinės dramos serialas, kurį HBO sukūrė Davidas Beniofas ir D. B. Veisas. Tai yra „Ledo ir ugnies dainos“ adaptacija, Džeordžo R. R. Martino fantastinių romanų serija, iš kurių pirmasis – „Sostų žaidimas“. Serialas buvo nufilmuotas Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Kroatijoje, Islandijoje, Maltoje, Maroke ir Ispanijoje.

Jo premjera HBO televizijoje Jungtinėse Amerikos Valstijose įvyko 2011 m. Balandžio 17 d. Veiksmas vyksta išgalvotuose Vestero ir Essos žemynuose, „Sostų žaidimas“ turi didelį veikėjų ansamblį ir pasakoja kelias istorijas tuo pačiu metu. Pirmasis svarbus istorijos lankas yra susijęs su septynių Vesteroso karalysčių geležiniu sostu per kilmingų šeimų politinių konfliktų tinklą, besivaržantį pretenduoti į sostą arba kovojantį už nepriklausomybę nuo to, kas jame sėdi. Antroje dalyje dėmesys sutelktas į paskutinį sunaikintos valdančiosios dinastijos palikuonį, kuris buvo ištremtas į Essą ir ketina grįžti ir susigrąžinti sostą. Trečiasis yra „Nakties sargyba“ – karinis vienuolių ordinas, ginantis karalystę nuo grėsmių už šiaurinės Vesteroso sienos.

Sesėlė Ratched // Skrydis virš gegutės lizdo

Šis istorija yra plačiai žinoma visiems, o jos siužeto posūkiai – neeiliniai. Tad nenuostabu, kad ją buvo būtina ekranizuoti, taip ir buvo padaryta. Kiekvienai gerai istorijai juk būtinas ir blogietis, tiesa? Šiame filme puikiausiai šią rolę atlieka veikėja vardu Mildred Ratched, vyriausiąją daktarę psichinių ligonių namuose.

Kaip ir galima nuspėti, tokiai įstaigai vadovauti, kurioje yra susirinkę įvairiausio plauko paliegieliai, reikalinga tvirta ranka ir šaltas protas. Na, moteris pasižymi ir abejingumu bei apatija ligonių paprastiems poreikiams.

Ši pasyvi agresorė gąsdina visus ligoninės pacientus, vienintelis, kuris drįsta mesti šiai veikėjai iššūkį yra pagrindinis veikėjas ir dėl to labai pasigaili. Nuspėjama, kad tokia tironė kaip Mildred iš tiesų gali kažką sužaloti, naudodama kur kas daugiau nei psichologinį smurtą. Tikėtina, kad būtent dėl šios veikėjos visiško nepaisymo sergančio žmogaus gerovei ar net gyvybei ir padaro šią istoriją tokia nepaprasta, kuri yra užbaigiama su sukrečiančia pabaiga.

Skrydis virš gegutės lizdo – tai 1975 m. Amerikiečių psichologinės komedijos-dramos filmas, režisierius Milošas Formanas, sukurtas pagal 1962 m. Keno Kesey to paties pavadinimo romaną.

Filme vaidina Džekas Nikolsonas kaip naujas psichikos įstaigos pacientas Randlas MakMurfis, o debiutuojančiame filme vaidina Louise Fletcher, Vilas Sampsonas, Dany DeVito, Sydney Lasikas, Wiliamas Redfieldas, taip pat Kristoferis Loidas ir Bradas Dourifas. . Filmavimas prasidėjo 1975 m. Sausio mėn. Ir truko tris mėnesius. Tai vyko Saleme, Oregone ir jo apylinkėse, taip pat Oregono pakrantėje.

Prodiuseriai nusprendė filmuoti Oregono valstybinėje ligoninėje, tikroje psichikos ligoninėje, nes tai buvo ir romano užmojis. Ligoninė veikia dar ir šiandien. Daugelio laikomas vienu geriausių kada nors sukurtų filmų, „Skrydis virš gegutės lizdo“ yra 33-as Amerikos kino instituto „100 metų … 100 filmų“ sąraše.

Taip pat skaitykite: TOP 10 filmų su įspūdingai kietomis herojėmis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: