Kino filmo "Edge of Tommorow" kadras

Turbūt daugumai yra nepaprastai gerai pažįstamas įtampa ir veiksmu pasižyminčio filmo scenarijus su geruoju ir bloguoju vyrukais pagrindiniuose vaidmenyse. Vis tik, Holivudas laikas nuo laiko pateikia ir kitokių filmų, kuriuose herojės – moterys. Atrinkome kūrinius su pačiomis įdomiausiomis bei stipriausiomis herojėmis, kurios neabejotinai pavergs ne vieną.

10.Ties riba į rytojų (Edge of Tommorow, 2014) 

Filmas pasakoja apie Tomo Kruzo įkūnijamą Viljamą Keidžą, JAV armijos viešųjų ryšių pareigūną, kuris mieliau bus kariuomenės veidu televizijoje nei kovos prieš Žemę puolančius ateivius fronto linijoje. Tačiau susiklosčius nenumatytoms aplinkybėms, jis yra paskiriamas į karinį būrį, kuris stos į kovą prieš ateivius priekinėse linijose. Būtent tada jis susiduria su kita pagrindine šio filmo veikėja – Rita Vrataski, kurios vaidmenį atlieka Emile Blunt. Rita Vrataski yra tikra karo didvyrė. Ji didvyre tapo didžiajame Verdeno mūšyje nužudžiusi šimtus ateivių. Rita, visuomenėje dar kitaip žinoma kaip Verdeno angelas, yra naudojama kariuomenės plėtros skatinimui ir kur ji bekeliautų, ją seka nuostaba. Filme Rita Vratavski yra vaizduojama kaip labai stipri moteris. Ji stipri ne tik fizinėmis savybėmis, bet ir savo charakteriu.

Karo metu, Viljamas Keidžas įgauna unikalų sugebėjimą. Kas kart jam mirus, jis pradeda dieną iš naujo. Abu pagrindiniai veikėjai yra išsiunčiami į tą patį mūšį, kuriame ir atsiskleidžia Viljamo ‘’talentas’’. Jis bando aplinkiniams paaiškinti, kas jam darosi, tačiau lieka nesuprastas. Pasirodo, kad šį sugebėjimą anksčiau turėjo ir Rita, todėl ji vienintele jį suprato. Rita Vrataski imasi mokyti Keidžą karo meno ir kartu jie siekia žmonijos pergalės prieš ateivius.

 

Kino filmo “Terminator 2: judgment day” kadras

9.Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena (Terminator: Judgment day, 1991) 

Sara Konor – kyborgų–žudikų taikinys. Šie buvo atsiųsti iš ateities, tam  kad ją nužudytų prieš pagimdant sūnų Džoną Konorą, kuris ateityje taps Pasipriešinimo lyderiu. Pasipriešinimas ateityje taps paskutine žmonijos viltimi, siekiant išgyventi karą su mašinomis. Sara išvengė pirmojo pasiųsto žudiko, nes jai į pagalbą atėjo karys Kailas Rysas, kuris taip pat buvo atsiųstas iš ateities.

Tada Sara yra uždaroma į psichiatrinę ligoninę, vien dėl to, kad ji tiki kyborgais ir kelionėmis laiku. Jos sūnus Džonas gyvena globėjų šeimoje iki tol kol jo nužudyti atvyksta antrasis Terminatorius T-1000. Tačiau šis terminatorius yra labiau pažengęs ir dar pavojingesnis, kadangi naudoja skystą metalą.

Tuomet Sarai Konor prieš akis išdygsta naujas iššūkis – apsaugoti savo sūnų nuo šios naujosios mašinos. Tačiau šioje kovoje ji ne viena. Ir vėl pasitelkus laiko mašiną, kažkas yra atsiunčiamas jai į pagalbą. Šį kartą tai kitas terminatorius, kuris yra labai panašus į pirmąjį. Džonas ir Terminatorius padeda Sarai ištrūkti iš ligonės ir pradeda bėgti nuo T-1000. Bėgant jie bando sunaikinti visus galimus ryšius, kurie gali daryti į taką modernios Skynet‘o programos sukūrimui, nes ši ateityje nukreips visas mašinas prieš žmones.

 

Kino filmo “Terminator 3: Rise of the Machines” kadras

8.Teriminatorius 3: Mašinų prisikėlimas (Terminator 3: Rise of the Machines, 2003)

Katerina Briuster kartu lankė mokyklą su pagrindiniu Terminatoriaus filmų serijos herojumi Džonu Konoru. Šiame filme veiksmas vyksta 2004 kuomet tiek Keitė, tiek Džonas jau yra suaugę. Jos normalus gyvenimas pasikeitė kai ji sureagavo į signalą iš gyvūnų ligoninės kurioje dirbo. Ten ji sutiko ilgai nematytą Džoną Konorą. Tačiau ne ši mergina mūsų TOP 10 herojė, o jų susitikimą sutrukdęs iš ateities atsiųstas kyborgas T-X, ko gero įspūdingiausias blogį įkūnijantis veiksmo filmo personažas moters pavidale. Norx herojams pabėgti padeda perprogramuotas 850 serijos terminatorius (aktorius Arnoldas Švarcnegeris) vis tik jis blanksta prieš įspūdingąją T-X (aktorė Kristanna Loken). Praktiškai pagrobta Džono ir T-850, Keitė sužino tiesą apie ateityje įvyksiančius dalykus: apie Skynet‘ą ir Paskutiniojo Teismo Dieną. Jie patraukia į CRS, kad sustabdytų jos tėvą, kuris norėjo įjungti Skynetą. Keitei nepavyksta, o jos tėvas nužudomas T-X.

Gaila, bet filmas baigiasi T-X sunaikinimu, herojai nukeliauja į slaptą bunkerį Sieros Nevados kalnuose skirtą apsisaugoti, išgyventi Paskutiniojo Teismo Dieną, kuomet pradės kristi atominės bombos. Pasinaudoję komunikacine įrangą jie susisiekia su išgyvenusiais ir duoda nurodymus tolimesnei Pasipriešinimo veiklai.

Kino filmo “Resident Evil” kadras

7.Absoliutus blogis (Resident Evil Saga) 

Šios filmų serijos pagrindinė veikėja yra Alisa (Mila Jovovič). Alisa „Umbrella“ korporacijos apsaugos darbuotoja. Jos užduotis buvo saugoti įėjimą į slaptą korporacijos laboratoriją vadinama „Aviliu“. Alisa planavo pavogti laboratorijoje pagamintą virusą, tačiau jos partnerė paskleidė virusą Avilyje. Virusas infekuotuosius pavertė zombiais.  Jai pavyko išgyventi, tačiau po šio incidento su ja buvo atliekami eksperimentai. Virusas Alisos nepaveikė taip kaip kitų, tačiau suteikė nežmonišką fizinę jėgą.

Alisa išgyveno penkerius metus kovodama su zombiais, maniakiškais mokslininkais ir „Umbrella“ korporacija. Alisa įgudusi kovotoja ir šaulė, po viruso sukeltos transformacijos, jos natūralios jėgos išaugo ir ji įgavo telekinetinių galių. Suvokdama savo naujas galias ir tai, kad negali jų sukontroliuoti, Alisa atsiskiria nuo kitų išsigelbėjusių ir išmoksta savo galias kontroliuoti. Nors ir infekuota biologiniu virusu, kuris daugumą paverčia vaikščiojančiu numirėliu, herojė vis tiek išsaugoja žmogiškumą, jai rūpi kiti žmonės ir visos žmonijos išlikimas.

Kino filmo “Mad Max: Fury Road” kadras

6.Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias (Mad Max: Fury Road, 2015) 

Ką tik iš kino teatrų pasitraukusiame filme vaizduojama labai stiprus žmogus – Imperatorė Furioza (Šarlizė Theron). Furioza gimė vietovėje vadinama Žaliąja vieta, kur žemė yra derlinga ir šviežios daržovės auginamos maistui. Dar jos vaikystėje, ją ir jos mamą užpuola Imortanas Džo ir jas pagrobia. Netrukus miršta Furiozos mama ir ji lieka viena. Užaugus Citadelėje, nedidelėje išgyvenusiųjų tvirtovėje, ji užsitarnauja imperatorės rangą Imortano Džo vadovaujamoje armijoje.

Furiozai buvo paskirta užduotis saugoti Penkias Imortano žmonas. Iš pradžių nekreipusi dėmesio į nuolatinių žmonų prievartavimų ir joms atliekamų medicininių procedūrų vieną naktį ji užklupmpa vieną iš žmonų besidarančią abortą ir ją sustabdo. Furiozą įsiutina tai, kad Penkios Žmonos nevertino prabangaus gyvenimo, kuris joms yra suteiktas. Ji nutaria pabėgti į savo gimtinę ir išgelbėti žmonas. Bebėgama ji sutinka Maksą su kuriuo suvienija jėgas siekiant nukeliauti į Žaliąją vietą. Imperatorė Furioza yra gera taktikė, mechanikė ir įgudusi karė. Ji puikiai pavaizduoja moters kaip svarbaus veikėjo vaidmenį, kuris yra gan retas reiškinys tokio žanro filmuose.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių XXI amžiaus aktorių

 

Kino filmo “Lara Croft: Tomb Raider” kadras

5. Lara Kroft: Kapų Plėšikė (Lara Croft: Tomb Raider,2001) 

Lara Kroft – kapų plėšikė, tėvo pėdomis sekanti herojė, pasirinkusi sunkų kelią, ieškoti archeologinių relikvijų bei dėl jų kovoti su stipriais priešais.  Tokį likimą Lara Kroft pasirenka vedama prisiminimų apie taip mylimą tėtį bei tarsi savotiškai įprasmindama jo atminimą.

Lara pateikiama kaip itin tvirta moteris. Nors ji ir pristatoma kaip kilmingųjų atstovė, tačiau  elgsena visiškai neatspindi aristokratų elgsenos, išvaizdos bei manierų. Atvirkščiai, mergina yra susitelkus tik į savo užduotį, surasti dvi trikampio puses, kurios kaip pasakoja istorija, leidžia dviems skirtingiems laikams susijungti į vieną, o tai reiškia, kad ji pagaliau galės pasimatyti su taip anksti išėjusiu tėčiu ir susigrąžinti prarastą laiką. Bet iki tol Laros Kroft laukia daug išbandymų ir netikėtumų.

Filmo siužetas yra gana nenuspėjamas, leidžiantis žiūrovui mėgautis įvykių gausa bei įvairių istorinių reliktų vaizdais. Nelieka nepastėbėti ne tik gražūs, istoriniai vaizdai bei jų pateikimas, bet ir aktorių vaidyba. Istorija įdomia daro geras aktorių darbas, kiekvienas aktorius savo vaidmenį suvaidina tikroviškai ir įtikinamai. Nereikėtų nurašyti ir techninės pusės: efektai tik dar labiau mums leidžia prisiliesti prie istorijos, vietomis ji patampa labai tikroviška, garso takelis taip pat sukuria atitinkamą nuotaiką.

Kino filmo “Underworld” kadras

4.Kitas pasaulis (Underworld 2003) 

Amžina kova arba dviejų nesutaikomų priešų istorija – karas tarp vilkolakių ir vampyrų. Kiek kitaip nei esame įpratę matyti, šioje kino juostoje iškyla herojė moteris. Selina – vampyrė nekenčianti vilkolakių, tačiau sužinojusi tikrąsias karo priežastis ir supratusi, kad ją visą laiką maustė jos numylėtas ir labai gerbiamas vadas Viktoras, pereina į kitą barikados pusę. Šį sprendimą heroją paskatina priimti ne tik tiesos išaiškėjimas, kiek anksčiau ji pastebi, kad „vilkolakiai“ yra nusitaikę į žmogų ir ne kaip į vakarienę, o kažką daugiau. Todėl Selinos pagrindiniu tikslu tampa ne vilkolakių medžioklė, bet siekis išsiaiškinti, kodėl vilkolakiai persekioja žmogų.

Selina visiška bebaimė herojė, ji pasiryžta viena pati atskleisti tiesą. Juostoje labai daug efektų, stiprus techninės pusės išpildymas, daug veiksmo, todėl žiūrovai nebus kada nuobodžiauti. Tad tiems, kas domisi mitinėmis būtybėmis, fantastika bei konkrečiai vilkolakiais ir vampyrais ši juosta suteiks didžiulį malonumą.

Kino filmo “Alien” kadras

3.Svetimas (Alien saga) 

Ganėtinai senas filmas, bet ne per senas žiūrėti ir šiandien. Labai įdomus momentas, tai trijų žanrų samplaika viename filme. Šis filmas atstovauja moksliniam, fantastiniam bei siaubo filmų žanrams ir visi trys žanrai puikiai atspindi šioje kino juostoje.  JAV komercinis erdvėlaivis „Nostromo“ skrenda į žemę ir netikėtai iš žemės gauna SOS pranešimą, kad netoliese esančioje planetoje, kažkam reikia pagalbos. Įgula sureaguoja į pranešimą ir netrukus nusileidžia ištirti vietovės. Įgulai išsilaipinus juos pasitinka nežinomų padarų lizdavietė su tūkstančiais neaiškios kilmės kiaušinių. Vienas komandos narys nepaklauso perspėjimo ir yra netikėtai užpuolamas vieno iš tų neatpažintų padarų. Laivo narys pargabenamas į erdvėlaivį, kuriame jis atgauna sąmonę, o jį užpuolęs gyvis miršta. Atrodo viskas susitvarkė ir jie netrukus galės tęsti kelionę į žemę, tačiau įvyksta visai kitaip. Pasirodo, kad erdvėlaivyje apsigyvena  neaiškios kilmės monstras, kuris vieną po kito naikina įgula. Ir čia iškyla viena iš įgulos narių – Elen Ripli.  Ji puikiai elektronikos, kompiuterių bei mechaninių dalykų specialistė. Be kita ko puiki lyderė, kadangi kritinėse situacijose sugeba išlaikyti šaltą protą ir veikti strategiškai, nepasiduodant emocijoms. Ypatingą, šios herojės savybė, tai jos vidinė stiprybė padedanti siekti išlikimo, kai atrodo, kad mirtis jai kvėpuoja į nugarą. Ji netgi susidūrusi akis į akį su siaubinga būtybę, sugeba atrasti būdų, kaip ją pergudrauti bei ją nugalėti, todėl Elen vienintelė iš įgulos išlieka gyva ir sugrįžta į žemę. Šioje juostoje herojės vaidmuo nėra itin ryškus, tačiau kitose trejose juostose ji atskleidžiama kur kas ryškiau ir labiau. Aktorė suvaidinusi Elen Ripli vaidmenį yra apdovanota Oskaru. Tad tiems, ką „užkabino“ ši juosta rekomenduočiau peržvelgti ir kitas tris dalis, kur galima išvysti sustiprėjusią, įgavusią patirties ir dar sunkiau įveikiamą Elen Ripli.

Kino filmo “Girl whit dragon tatoo” kadras

2.Mergina su drakono tatuiruote (Girl with dragon tatoo (trilogy))

Filmų trilogija pastatyta pagal vieną populiariausių bestselerių visoje istorijoje. Ši knygos ekranizacija sulaukia atgarsių ir Holivude, kur pirmą kartą istorijoje buvo padarytas europietiškos juostos perdirbinys, bandant pelnyti tokią pat sėkmę, deja, ganėtinai nesėkmingai.  Ir kas gi šiai trilogijai atnešė tokią didelę sėkmę? Tai turbūt režisieriaus mokėjimas sukurti visų filmų metu neblėstančią įtampą, kuri išlaikoma iki pat pabaigos. Be kita ko puiki aktorių vaidyba, garso takelis, techniniai sprendimai.

Šioje filmų trilogijoje iškyla herojė mergina – Lisbeth Salander, kuri vaizduojama kaip itin stipri, kovojanti už tiesą asmenybė. Nors iš pažiūros stebinanti aplinkinius savo ekscentriška, iššaukiančia išvaizda. Be kita ko, ši mergina išsiskiria savo protiniais gabumais, ji yra profesionali programišė, kuri sugeba įsilaužti į bet kokią sistemą ir gauti, bet kokius jai reikalingus duomenis. Merginai dėl jos manomo psichinio nestabilumo yra paskiriamas globėjas, kuris kaip vėliau pamatome ją  šantažuoja, o vėlesnėse scenose ir seksualiai išnaudoja. Tačiau Lisbeth taip lengvai nepasiduoda ir randa būdų kaip atkeršyti visiems tiems, kurie skaudina ją ir silpnesnius už save. Tuo ši herojė ir išsiskiria, jai labai svarbu, kad tie, kurie pasielgė su kitais blogai gautų to, ko nusipelnė, todėl ir ji pati, kai kuriuose filmų epizoduose pasižymi žiaurumu.  Trilerių ir įtempto siužeto gerbėjams šis filmas puikus pasirinkimas.

 

Kino filmo “Kill Bill Vol. 1” kadras

1.Nužudyti Bilą (Kill Bill Vol. 1, 2002, Vol 2., 2003) 

Betričė Mišėlė Kido, dar kitaip žinoma kaip nuotaka, kažkada priklausiusi mirtinų gyvačių žudikų būriui, kuriame jos kodinis vardas buvo Juodoji Mamba. Betričę siejo romantiški ryšiai su vienu iš gaujos lyderių – Bilu. Pasibaigus karjerai būryje ji nusprendžia susikurti ramų, šeimyninį gyvenimą su muzikos krautuvėlės savininku, kol visiškai netikėtai vestuvių repeticijos metu pasirodo Bilas ir išžudo visus ten buvusius žmones bei  stipriai sužeidžia besilaukiančią Betričę. Herojė atsiduria gilioje komoje, kurios eigoje ji pagimdo, kaip vėliau paaiškės – Bilo kūdikį.

Šis, kaip ir dauguma kitų Qeuntino Tarantino filmų, garsėja savo keistumu, originalumu bei ne visiems įkandamu painumu.Nematę pirmosios filmo dalies nesuprasime antrosios ir atvirkščiai. Didžiąją filmo dalį galime stebėti nuožmios ir atkaklios moters vaizdą. Betričei likimas pasiunčia ne vieną sunkų išbandymą, kuri juos sugeba išlaikyti dėka keršto už artimų žmonių mirtis ir beatodairiško noro nužudyti visus, kurie ją įskaudino. Uma Turmam tiesiog tobulai sugeba įkūnyti kerštingos, stiprios moters atvaizdą.

Todėl filmui nereikia nei ypatingų specialiųjų efektų, nei įspūdingų vaizdų ar tobulo garso takelio, visa tai atperka puiki aktorių vaidyba ir nepriekaištingai parašytas scenarijus. Beatričė filme susikauna su begale priešų, netgi atsiduria gyva karste, iš kurio jai pavyksta išsilaisvinti, tik savo nepalenkiamos valios ir ryžto bei atsidavimo dėka.  Tad tiems, kas pasiilgo kokybiško bei „kitokio‘‘ kino, šis filmas bus tarsi tyro oro pliūpsnis dulkių pilname mieste.

Taip pat skaitykite: TOP 10 filmų, kuriuose laimi blogiukai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: