Filmo "Back to the Future 3" kadras

Yra tokių filmų bei serialų, kuriuos prisimename net ir praėjus daugybei metų po to, kai pirmą kartą juos pamatėme. Jų siužetai, veikėjai ir vaizdai taip puikiai dera tarpusavyje, jog vos pamačius, jie tampa mėgstamiausiais mūsų filmais. Būtent dėl to tokie filmai tampa klasika, kultinėmis serijomis ir tokiais filmais, kurie sukelia ne tik susidomėjimą, bet ir besąlygišką žiūrovų palaikymą ir atsidėjimą. Ir ši publika mėgsta ne tik žiūrėti šiuos filmus, bet ir ieškoti juose užuominų, paslapčių bei užslėptų žinučių. Ir, žinoma, jie visa tai randa.

Mes dieviname užslėptas žinutes bei po kamufliažine kauke slypinčias reikšmes. Todėl išsiruošę į jų paieškas ir nustebome, jog dar yra tiek daug neatskleistų paslapčių. Perskaitykite straipsnį iki galo ir pasakykite mums, kuriuo metu pagalvojote „Kaip aš anksčiau to nepastebėjau?“

1. Nesufokusuota mokytoja Klara filme „Atgal į ateitį 2“.

Scenoje, kurioje Dokas ir Martis stotyje analizuoja žemėlapį, jie supranta, kad Kleitono tarpeklis (angl. Clayton Revine) taip pat vadinamas ir Šonašo tarpekliu (angl. Shonash Ravine). Jiems už nugarų neryškiai matomas žmogus, kuris nenutuokia, kad žmonės, greitu metu išgelbėsiantys jos gyvybę, yra čia pat. Matome mokytoją Klarą Kleiton. Jos pasirodymas antrame plane iš tikrųjų pažymi būtent tą laiko tašką, nuo kurio kiekvieno veikėjo veiksmai pradeda sinchronizuotis.

2. Priklausomybės santykis animaciniame filme „Iš vabalų gyvenimo“.

Afis, karalienės augintinis filme „Iš vabalų gyvenimo“, yra tikrų tikriausias amaras, su kuriuo skruzdės iš tikrųjų palaiko abipusės priklausomybės santykius. Skruzdės apsaugo juos nuo galimų plėšrūnų, galinčių jiems pakenkti, o mainais amarai atneša į skruzdžių koloniją maisto.

Šie amarai oficialiai vadinami Sifoniniais amarais ir jie išskiria cukringą skystį, dar vadinamą „melionu“, kuris laikomas tiek skruzdėms, tiek bitėms tinkamu nektaru. Todėl jei kur nors matome amarus, kažkur šalia bus ir skruzdžių, ir būtent todėl animaciniame filme tarp jų vaizduojamas artimas ryšys.

3. „Monstrų biuras“ ir sukčiaujantis monstras.

Tikriausiai prisimenate tą sceną iš filmo „Monstrų biuras“, kuomet baisiajam monstrui Džordžui Sandersonui vis nesiseka darbe ir į jo vešlų kailį įsivelia įvairūs vaikų daiktai. Šiuos objektus Vaikų aptikimo agentūros (VAA) agentai laiko itin pavojingais. Tiesą sakant, norėdama kuo geriau dezinfekuoti, VAA jį nuskuta plikai. Po to jis nuprausiamas, o ant galvos užmaunama kūgio pavidalo apykaklė, jog išvengtų problemų. Turbūt prisimenate ir tai, kad viso filmo metu tai nutinka ne veną kartą.

Na, pasirodo, nerūpestingo monstro elgesio šaknys siekia dar studentų laikus, tačiau tai atskleidžiama tik filmo priešistorėje „Monstrų universitetas“. Šioje žymiosios „Pixar“ franšizės dalyje, pirmosiose Gąsdinimo varžybose jis diskvalifikuojamas dėl to, kad vietoj to, jog išmoktų nepritraukit prie savęs įvairių vaikų daiktų, jis panaudoja nelegalius gelius. Ir vienas dalykas, kurio galima iš to pasimokyti, tai kad sukčiavimas gali privesti prie labai nemalonių pasekmių, net ir praėjus daugeliui metų po sukčiavimo, todėl verčiau laikykitės taisyklių.

4. Užslėptos mintys „Pixar“ gerbėjams filme „Žaislų istorija“.

Žmonės, kurie mėgsta „Pixar“ filmus žino, kad vienas skiriamųjų šią studiją garsinančių ženklų yra tai, kad visuose šios studijos filmuose yra nuorodų į ankstesnius jos filmus. Veikėjai, tam tikri objektai, kitų trumpų filmų pavadinimai arba paprasčiausiai vidiniai linkėjimai „Pixar“ darbuotojams iš tinklo, kurio gijos matomos tik tikrų gerbėjų akims. Pavyzdžiui, pagalvokime apie žymiąją „Žaislų istoriją“. Tarp visų kitų franšizėje matomų nuorodų į kitus „Pixar“ filmus, yra du, kurie nėra tokie populiarūs ar visų pastebėti.

Antrojoje „Žaislų istorijos“ dalyje galima pastebėti užslėptas mažiausiai dviejų kitų filmų detales. Ponia Bulviagalvė skaito istoriją pavadinimu „Iš vabalų gyvenimo“, kai Ponas Bulviagalvis pasirodo su auskaru. Piešiniai, matomi knygoje, yra aiški nuoroda į to paties pavadinimo animacinį filmą. Ir kitas, dar labiau susiliejęs ir užslėptas linksmas faktas gali būti pastebėtas vėlesniuose filmuose. Kai Bonė darželyje kažką intensyviai užsiėmusi dirba, toli nuo jos, susiliejusi ir nuo kito stalo ją stebi nepamirštamoj Bu iš „Monstrų biuro“.

5. Didvyriai ir piktadariai filmuose „Drąsiaširdis“ ir „Žmgus voras“ dalinasi slapta vieta.

Tiek „Drąsiaširdis“, tiek „Žmogus voras“ yra franšizės priklausančios „Marvel“, todėl praktiškai jos yra iš to paties kino pasaulio. Pasirodo, „Marvel“ irgi mėgsta susieti savo filmus tokiais pačiais subtiliais būdais, kaip kad daro „Pixar“. Tačiau „Pixar“ palieka užslėptas nuorodas į ankstesnius darbus, o tuo tarpu „Marvel“ užuominas rasti ne taip ir lengva. Tai privilegija, kuria mėgaujasi tik patys pastabiausi ir labiausiai užkietėję gerbėjai. Gali būti, kad iki šiol, tik tikri gerbėjai pastebėjo, kad „Žmogus voras“ ir „Drąsiaširdis“ naudoja tą pačią filmavimo vietą.

Jei nieko apie tai nežinojote, mes kalbame apie slaptus ant Rokfelerio centro, dangoraižio Niujorke, stogo esančius sodus. Būtent ten vyksta privatus Fisko ir Madam Gao pokalbis scenoje iš pirmosios „Drąsiaširdžio“ dalies. Tačiau tikriausiai prisimenate, kad tokioje pačioje vietoje Žmogus voras palieka Meri Džeinę po to, kai išgelbėja ją nuo Žaliojo goblino.

Taip pat vertėtų žinoti, kad ši vieta iš tiesų nematoma daugumai žmonių ir atskleidžiama tik tų akims, kurie linkę atskleisti paslaptis – kaip kad žiūrovai, pastebintys šią menką detalę.

6. Rožinis dreifuojantis meškiukas seriale „Bręstantis blogis“.

Po dukters mirties Džeinės tėvas įeina į jos kambarį, jog surastų laidotuvėms tinkamus drabužius. Scenos pradžioje ir toliau seriale galite pamatyti merginos nutapytą freską. Joje matosi moteris labai panaši į Džeinę, o dešiniajame viršutiniame sienos kampe rožinis dreifuojantis meškiukas. Valteris, po lėktuvo katastrofos, už kurią atsakingas jos tėvas, savo baseine randa neįtikėtinai panašų pliušinį meškiuką.

7. Tomas Henksas filme „Forestas Gampas“ mokosi iš vaiko.

Per pokalbį su „The Graham Norton Show“, Tomas Henksas kalba apie tai, kaip atsirado pietietiškasis žymiojo jo veikėjo akcentas. Pasirodo, berniukas, įkūnijantis mažąjį Forestą, jo, kaip suaugusiojo vaidmeniui padarė daugiau įtakos, nei manėme. Henksas sako, kad Maiklui Koneriuiui Hampriui, aktoriui, vaidinančiam vaikiškąją pagrindinio veikėjo versiją, buvo sunku atsikratyti savo įprastinio pietietiško akcento ir kalbėti labiau neutraliu tonu. Todėl Henksas nusprendė, jog jis nevers berniuko nukrypti nuo ypatingos savo kalbos manieros, o geriau nukopijuos jo akcentą įkūnydamas savo veikėją. Ir štai taip Forestas Gampas išmoko savo žymiojo pietietiškojo akcento.

Tame pačiame interviu aktorius prisipažino, kad praleido valandų valandas kalbėdamas su berniuku, kuris tuo metu tebuvo aštuonerių. Pasirodo, Henksas iki šiol turi keletą įrašų su jų pokalbiais, kuriuos naudojo savo akcento tobulinimui.

8. Eleven iš „Keistų dalykų“ apranga beveik tokia pati kaip vieno itin ypatingo veikėjo.

Broliai Daferiai, žymaus serialo kūrėjai, pripažino savo susižavėjimą Stivenu Spilbergu ir apskritai kai kurių populiariausių 1980-ųjų filmų estetika bei temoms. Turbūt būtent todėl tarp serialo „Keisti dalykai“ ir kitų filmų, kurie didžiuosiuose ekranuose pasirodė daugiau kaip prieš tris dešimtmečius, yra tiek daug nuorodų ir tam tikrų ryšių.

Tiems iš mūsų, kurie „Ateivį“ matė ne vieną ir ne du kartus, visai nesunku pastebėti, kad seriale slaptai išreiškiama pagarba klasikiniams Spilbergo filmams. Tačiau suprantama, kad jaunesnieji gerbėjai tikriausiai praleido keletą detalių. Pavyzdžiui, paimkime Ateivio ir Eleven panašumus. Jie abu turi telekinetinių gebėjimų, jiems abiem gresia pavojus, o likęs pasaulis jų nesupranta. Tiek Eleven, tiek ateivį slepia krūvelė dviračiais važinėjančių vaikų, kurie rūpinasi dar ir jų saugumu. Ir jie abu maskuojasi, kaip kad matome viršuje pateiktame koliaže.

Gertė, maža mergaitė iš filmo „Ateivis“, kurią pačioje savo aktorystės karjeros pradžioje įkūnijo Driu Berimor, užmaskuoja sumišusį ateivį suknele ir šviesių plaukų peruku. Vaikai, slepiantys Eleven, ją taip pat užmaskuoja, kad galėtų vestis į mokyklą. Nors mergaitei šis kostiumas tinka šiek tiek geriau, jie abu jaučiasi nepatogiai ir svetimai kostiume, kuris aiškiai neatspindi kokie jie yra iš tiesų.

9. Ypatingas laidotuvių svečias filme „Vyrai juodais drabužiais 3“.

Ateivis, kuris Z laidotuvėse pasirodo su atvirai matomomis smegenimis, iš tiesų yra Rikas Beikeris, specialiųjų efektų ir grimo meistras, žinomas už vienų žymiausių pasaulio kino veikėjų kūrybą. Su filmu „Vyrai juodais drabužiais“ jis pelnė Oskarą už Geriausią grimą.

10. „Lego Betmenas. Filmas“ ir pirmasis Betmobilis ant galinio žurnalo puslapio.

Gordono išėjimo į pensiją vakarėlyje Betmenas, kuris pasirodo kaip Briusas Veinas, o ne kaip super didvyris, paima žurnalą su savo nuotrauka ant viršelio. Ant žurnalo galinio lapo matosi Bario automobilių reklama. Bario kompanija, kuri priklauso Džordžui Bariui, suprojektavo ir sukūrė Betmobilį išskirtinai „Betmeno“ serialui 1960 metais.

11. Animaciniame filme „Luka“ mes matome, kad nuo smūgio į galvą ne visada pasirodo žvaigždutės.

„Pixar“ filme „Lukas“, kai pagrindinis veikėjas tokiu pačiu vardu nukrenta nuo savo dviračio ir susitrenkia galvą, vietoj klasikinių geltonų žvaigždelių jam virš galvos sukasi ančiuviai. Taip yra todėl, kad Albertas, neatskiriamas jo jūrų draugas, jam sakė, kad žvaigždės iš tiesų yra maži, žybsintys ančiuviai.

12. Filme „Trumeno šou“ visa esmė slypi veikėjų varduose.

Jei dar nesate matę šio filmo tai pranešame, kad gali būti atskleistos tam tikros siužeto detalės. Išgalvotas Trumeno gyvenimas pilnas įvairių detalių, užslėptų minčių ir užuominų, kurios tuo pačiu metu atskleidžiamos ir jam, ir žiūrovams. Galbūt kartais mes jas pastebime kiek greičiau nei tai padaro veikėjas, arba atvirkščiai, jo akys atsiveria pirmosios. Vieną šių užuominų galima pastebėti miesto, kuriame jis gyvena, gatvių pavadinimuose ir jo gyventojuose.

Visos Syheiveno gatvės remiasi aktoriais, o miesto gyventojai pavadinti kino žvaigždžių vardais, pavyzdžiui Meril (kaip Meril Stryp), Marlonas (kaip Marlonas Brando), Loren (kaip Loren Bekol), Kerkas (kaip Kerkas Daglasas) ir t.t. Tokia sistema taikoma visiems veikėjams, išskyrus Trumaną, kurio vardas susideda iš žodžių „tikras“ (angl. true) ir „žmogus“ (angl. man). Jis yra vienintelis veikėjas, kurio vardas neturi jokių nuorodų į kokį nors aktorių; tai reiškia, kad jis vienintelis neatlieka jokio vaidmens.

Taip pat skaitykite: 17 įdomių serialo „Draugai“ detalių, kurių greičiausiai nepastebėjote

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: