Pexels.com archyvo nuotr/

Paprastomis dienomis 29-erių metų lenkas Bartosz Bruski dirba prie kompiuterio ekspertizės srityje, o savo laisvu laiku užsiėminėja LARP‘ing (liet. – žaidimas vaidmenimis) ir keliauja į namelių ant ratų parką už Varšuvos, kur vadovauja maždaug 60-ties lenkų grupei, kurie tiesiog apsimetinėja amerikiečiais iš Ohajo valstijos.

Dažniausiai yra įprasta įsivaizduoti, kad LARP‘ingas reiškia būrį žmonių, kurie persirengę viduramžių aprangomis ir vaidina to meto gyvenimo, istorinių kovų scenas. Vietoj to, lenkas Bartosz Bruski ir jo kolegos LARP entuziastai paverčia ramų atostogų kurortą Lenkijos miške į amerikietišką namelių ant ratų parką, kuriame dešimtys dalyvių gyvena su savo paskirta šeima, net 28 valandas gyvendami jiems skirtuose nameliuose ant ratų.

Bartosz Bruski ir jo komanda išgarsėjo gegužės pabaigoje, kai suvaidino liepos 4-tosios šventę, ypatingai švenčiamą amerikiečių, kadangi tai Jungtinių Valstijų nepriklausomybės diena. Internete žmonės stebėjosi, o patys amerikiečiai negalėjo patikėti, kad kažkas Lenkijoje bando juos įkūnyti. Vieni žmonės teigė, kad tai tiesiog paimtos tikrų amerikiečių nuotraukos ir visa tai yra tik apgaulė, kiti sako, kad yra susižavėję tokiu puikiu tikrovės perteikimu.

Ši idėja atsirado prieš 5-kerius metus, kai Bruski su draugais, įkvėpti serialo ,,Stranger Things“ (liet. – Keisti dalykai) ir ,,The X- files“ (liet. – X failai) sugalvojo patys atkurti mažą Amerikos miestelį, kuriame vyksta keisti dalykai, ko pasėkoje atvyksta ,,vyrai juodais drabužiais“. Ieškodami šiam scenarijui vietos, draugų kompanija atrado vietą, kurią šiek tiek aptvarkius ir pakeitus pavyktų išgauti amerikietišką namelių ant ratų parką. Taip liko pamesta pirmoji idėja ir atsirado nauja, kurią puikiai pavyko įgyvendinti.

Ruošdamiesi ir rašydami net 700-tų puslapių apimties scenarijų, lenkai pripažino, kad vaikystėje ne taip įsivaizdavo didingą Ameriką. Kuo daugiau laiko praleido internete ieškodami informacijos ir skaitydami knygas apie Ameriką – suprato, kad nėra viskas taip gražu ir saldu, kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo. Taip atsirado scenarijaus idėja – pavaizduoti sužlugusią amerikietišką svajonę. Tam atvaizduoti pasitelkė nedarbo, skurdo temas, taip pat labai brangų sveikatos draudimą ir beprotiškai lengvą prieigą prie šaunamųjų ginklų. Todėl žaidime vaizduojami nusikaltimai, netgi narkotikų gaminimas.

Kiti Bruski tautiečiai šį užsiėmimą asocijuoja su fantazijos žaidimais, kur gali persirengti bet kuo ir daryti bet ką. Taip labai lengvai ir greitai galima sumenkinti šį užsiėmimą ir prilyginti jį nerimtiems vaikų žaidimams, tačiau Bruski kviečia į tai pažiūrėti kiek kitaip ir nenuvertinti šio pomėgio. Visgi nuo vaikystės kiekvienas iš mūsų esame užsiėminėję LARP, kai kieme vaidindavome plėšikus ir policininkus, bet augant šį savo pomėgį užmirštame ir jo nebeugdome. Taigi, patariama atsipalaiduoti ir nepabijoti įsikūnyti į kažką, kuo nesi ir taip patapti tikrų tikriausiu aktoriumi.

4th of July LARP: Facebook

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: