Dokumentinio filmo "Swinger Wives" filmavimas © Scott Gries nuotr.

„Svingeris“ – daugumai šis žodis vis dar asocijuojasi su itin laisvu gyvenimo būdu ar netgi ištvirkimu. Iš tiesų, nors plačiau apie svingo fenomeną buvo prabilta jau 1960-aisiais, ši tema plačiajai visuomenei net ir šiandien – tabu.

Svingeriai – poros, į vieną vietą susiburiančios tam, kad apsikeistų sekso partneriais. Ribos nubrėžiamos iš karto – apsikeitimas vyksta laisvanorišku susitarimu, o kartu praleistos akimirkos neturi palikti rimtų pasekmių. Vadinasi jokio prisirišimo, meilės, neplanuoto nėštumo ar venerinių ligų – tik malonumas, nauji įspūdžiai ir abipusis pasitenkinimas.

Teorija

Kas paskatina žmones ryžtis tokiam eksperimentui? Smalsumas, siekis suprasti savo seksualumą ar noras tiesiog paįvairinti intymų gyvenimą? Ar seksas su svetimu žmogumi gali sustiprinti santykius šeimoje? Ar apsikeitimas partneriais – tai vienas iš būdų kaip nepaskęsti kasdienybės rutinoje? Iš dalies – taip: svingą rekomenduoja net kai kurie sekso terapeutai. Kaip tai gali padėti? Ilgai kartu pragyvenusios poros ilgainiui pradeda bodėtis vienas kitu – rūpesčiai darbe, vaikų auginimo sunkumai ir buities darbai namuose norom nenorom peržengią ir miegamojo slenkstį. Prarandamas potraukis ir susidomėjimas antrąją puse – atsiranda santuokinis liūdesys. Kai kurie, siekdami jo išvengti, nustoja būti ištikimi. Tačiau taip elgdamiesi jie ne tik nepatiria to išsvajotojo malonumo, bet ir pradeda jausti gėdą bei kaltę. Tokiu atveju kartais seksologai pataria abiems partneriams susitikti su kitomis poromis – tai turėtų į atsibodusius santykius įnešti šviežumo ir įvairovės bei išspręsti visas santuokines problemas. Ar tikrai?

Praktika

Viskas atrodo paprasta tik teoriškai. Praktikoje svingerių žaidimai neretai virsta šeimyninėmis dramomis ar net psichologinėmis traumomis. Iškyla „meilės trikampio“ tema – nuoskauda ir pyktis matant, kad kitas tuo mėgaujasi, pažeminimo jausmas. O dar jei vienam keitimasis partneriais patinka labiau, nei kitam… Be to ir išlaikyti anksčiau minėtąją sąlygą „jokio prisirišimo“ nėra taip paprasta. Žmogaus prigimtis – siekti vienovės, todėl ilgai glamonėjantis su kitu asmeniu atsiranda ne tik malonumas, bet ir prisirišimas prie to žmogaus – šį veiksmą norisi kartoti, o tai veda į norą susitikti su tuo žmogumi vis dažniau. Taigi pora, kurioje vienas prisirišo ne tik prie kito, bet ir prie trečio, išgyvena krizę. Taip pat, neretai „jokių pasekmių“ susitarimas neišsipildo ir dėl venerinių ligų: remiantis Londono mokslininkų pateiktais duomenimis, svingerių lytiniu keliu plintančių ligų koeficientas aukštesnis, nei prostitučių.

Svingas, arba partnerių apsikeitimas, gali išspręsti kai kurias poros santykiuose įsisenėjusias problemas… arba jas komplikuoti. Ar toks gyvenimo būdas toleruotinas ar ne – spręsti Jums.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: