Organizatorių archyvo nuotr.

Gražūs, sveiki, žvilgantys plaukai neabejotinai džiugina – juk tai viena labiausiai pastebimų mūsų išvaizdos detalių. Tačiau plaukus ištinkančios problemos paprastai taip pat nelieka nepastebėtos, o tai tikrai neprideda nei geros nuotaikos, nei pasitikėjimo savimi. Viena rimčiausiai ir labiausiai iš vėžių išmušančių plaukų problemų yra vis intensyvėjantis jų retėjimas ir netekimas, kitaip tariant – plikimas.

Susidūrus su šia problema, dažniausiai išbandomos pačios įvairiausios priemonės – nuo papildų, injekcinių procedūrų iki medikamentinio gydymo. Jei nepadeda ir pastarasis, gali atrodyti, kad situacija jau beviltiška. Tačiau net ir tokiu atveju panikuoti ir nuleisti rankų nereikia, nes egzistuoja dar vienas problemos sprendimo būdas, veiksmingas tada, kai nebeefektyvus ir medikamentinis gydymas. Susipažinkite, tai – plaukų persodinimas. Plačiau apie plaukų persodinimą, arba kitaip translpantaciją, atsako Sugihara klinikos gydytojas dermatologas – trichologas Tadas Raudonis.

Kas yra plaukų persodinimas (transplantacija)?

Plaukų persodinimas – tai procedūra, kurios metu iš paties paciento donorinės zonos (paprastai plaukuotos pakaušio dalies) paimama plaukų svogūnėlių (folikulų), kurie genetiškai nesunyksta. Šie folikulai persodinami į išplikusias galvos sritis. Kadangi persodinant plaukus naudojami paties paciento plaukai, gaunamas itin natūraliai atrodantis vaizdas. Tad ši procedūra yra užtikrintas būdas ir vėl džiaugtis vešliais plaukais bei užmiršti nuplikimo keliamą diskomfortą.

Plaukų persodinimas Vilniuje tampa vis prieinamesne procedūra, grąžinančia džiuginančią išvaizdą ir gerą savijautą. Tai iš esmės yra vienintelis medicininiu atžvilgiu patvirtintas būdas atstatyti plaukus ten, kur jie išpliko ar smarkiai išretėjo.

Kaip vyksta plaukų transplantacija?

Pasiryžus plaukų persodinimui, svarbu susipažinti su šios procedūros niuansais. Pats pirmas žingsnis yra registracija pas kvalifikuotą gydytoją trichologą Vilniuje. Konsultacijos metu aptariama visa procedūros eiga, taip pat atliekami būtini kraujo tyrimai. Jei konsultacijos metu nusprendžiama, kad plaukų persodinimas yra tinkamiausias ir veiksmingiausias problemos sprendimo būdas, toliau jau seka pati procedūra. Specialiai pacientui jai pasiruošti nereikia.

Plaukų persodinimo procedūrą galima suskaidyti į keturis pagrindinius etapus:

  1. Visų pirma pažymimos ir su pacientu aptariamos vietos, į kurias bus persodinami plaukai. Toliau atliekama vietinė nejautra – pacientas būna visiškai sąmoningas.
  2. Tose zonose, į kurias bus persodinami plaukai, padaromos naujiems plaukams įsodinti skirtos skylutės. Skylutės suskaičiuojamos – tokiu būdu žinoma, kiek tiksliai reikės folikulų.
  3. Tada seka donorinių svogūnėlių išgavimas iš donorinės zonos. Aplink svogūnėlius mažu grąžteliu padaromi pjūviai, jie ištraukiami ir išrūšiuojami.
  4. Galiausiai, pacientui pailsėjus, pradedamas paskutinis etapas – implantacija. Prieš sodinant folikulus atliekama PRP procedūra, padėsianti greičiau gyti, ir svogūnėliai po vieną įsodinami.

Kaip žinoti, kad jau reikia plaukų persodinimo?

Pagrindinė indikacija, kad jau reikalingas plaukų persodinimas, kai medikamentinio ir injekcinio gydymo nebepakanka norint atstatyti sumažėjusį plaukų tankį ar yra pakilusi plaukų augimo linija. Dažnu atveju tokį plikimą nulemia androgeninė alopecija – liga, išsivysčiusi dėl genetiškai nulemtos plauko folikulo savybės padidintai reaguoti į normalų kraujyje esančių androgenų kiekį. Tad plaukų persodinimo paprastai prisireikia tada, kai plikimas jau būna ganėtinai pažengęs, o jokios kitos priemonės problemos įveikti nebepadeda.

Kokia plaukų persodinimo kaina ir trukmė?

Plaukų persodinimo procedūra, priklausomai nuo konkrečios situacijos, trunka nuo penkių iki aštuonių valandų. Paprastai jau kitą dieną po procedūros pacientas jaučiasi gerai, vaistų nuo skausmo prisireikia irgi tik itin retais atvejais. Nors rekomenduojama bent savaitę pailsėti namuose, pacientas jau kitą dieną po operacijos būna darbingas, tad gali dirbti ir iš namų.

Galutinė plaukų persodinimo kaina priklausys nuo konkrečios zonos, į kurią bus persodinami plaukai ir paties persodinamų folikulų skaičiaus. Vienam pacientui į tą patį plotą galima implantuoti 1000, kitam 1500 folikulų, priklausomai nuo plaukų spalvos, storio ir lokalizacijos kurioje bus atliekama transplantacija. Vieno folikulo įsodinimo kaina yra 3 eurai. Na, o galutinė procedūros trukmė ir kaina būna įvertinamos konsultacijos metu.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: