Sujungdama žavėjimąsi aukštąja mada ir pagarbą Prancūzijos Hauts-de-France regionui prancūzų mados dizainerė Sylvie Facon sukūrė išskirtinę vakarinę suknelę pavadinimu „Pagarba Arasui“ (pranc. Hommage à Arras), skirtą šiam istoriniam miestui. Suknelėje matoma viskas – nuo sudėtingų iliustracijų iki mirguliuojančių nėrinių ir perlų – kūrėja perkėlė pasakų knygą į prancūzų madą.

Iš pirmo žvilgsnio išradinga suknelė atrodo kaip fantastinis kūrinys, tačiau atidžiau įsižiūrėjus galima pastebėti, kad joje pavaizduotos tikros Araso meno ir architektūros vertybės.

Biusto srityje rasite Flamandų stiliaus fasadus, esančius barokinėje miesto aikštėje. Paauksuotų viduramžių statulų serija „Saudemonto angelai“ nutūpė ant klubų, o ant miesto varpinės esanti simbolinė „Araso Liūto“ skulptūra – ant peties. Be šių konkrečių orientyrų ir atpažįstamų vietų suknelėje yra mažų detalių – nuo grindinio iki augalų – dėl kurių Arasas yra toks ypatingas.

Siekdama išmanyti visus etapus – nuo eskizų rengimo iki paskutinio dygsnio, Sylvie Facon kuria sukneles, kuriose vaizduojamasis menas dera su individualiu siuvimo stiliumi. Kitos jos suknelės, kaip ir suknelė „Pagarba Arasui“, yra lyg pasakotojos, atskleidžiančios didžiulį paprastų daiktų ir kasdienių vaizdų grožį.

2

1

3

Įkvėpta žavios Prancūzijoje esančio Araso miesto architektūros Sylvie Facon sukūrė sudėtingą suknelę, kuri atrodo kaip pasakų knyga.

4

5

6

Be savo garsios Araso suknelės dizainerė taip pat galvoja ir apie kitas unikalias vakarines sukneles.

7

8

9

10

21

22

23

24

25

Taip pat skaitykite: Menininkas išreiškia savo gyvybingą asmenybę kurdamas drabužius – skulptūras [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: