© Lauros Matkutės / KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno kino centras „Romuva“ ir VŠĮ „Tartumberibu“ kviečia visuomenę bendradarbiauti ruošiantis „Romuvos“ atidarymui po rekonstrukcijos.

Kauno kino centras „Romuva“ – verslininkų Antano ir Petro Steikūnų pastangomis pastatytas ir įrengtas moderniausias ir didžiausias kino teatras to meto Lietuvoje, duris atvėręs paskutiniais Pirmosios Lietuvos Respublikos metais. Nors „Romuvos“ istoriją žymėjo daug radikalių pokyčių – autoritarinės ir totalitarinės valdžios įsigalėjimą, turinio kontrolę, privatizacijos iššūkius, išnykimo grėsmę – šiandien „Romuva“ verčia naują istorijos puslapį.

Tapk turtingos „Romuvos“  istorijos įamžinimo dalimi! Laukiame istorijų, atsiminimų, nuotraukų ar kitos vaizdinės medžiagos, susijusios su „Romuvos“ kino teatro įvykiais. Kauno širdyje – Laisvės alėjoje – įsikūrusi „Romuva“ dažnam kauniečiui ar miesto svečiui yra tapusi prasmingų atsiminimų vieta. Šio ,,kinematografo“ sienos galėtų papasakoti begales istorijų, nutikusių ne tik ekrane, bet ir kino salėje. Čia virė produktyvus tiek kultūros, tiek asmeninis gyvenimas – susitikimai, pažintys, meilės patirtys… Metų tėkmėje čia rinktasi išgyventi dramų, džiaugsmo, liūdesio, siaubo, meilės ir gyvenimo grožio.

  • Galbūt Jūs turite prisiminimų iš šio kino teatro?
  • Galbūt girdėjote senelių ar savo tėvų, pažįstamų istorijas?
  • Gal čia pamatėte filmą, po kurio užsimanėte mokytis užsienio kalbos?
  • O galbūt turėjote nepamirštamą pasimatymą?
  • Netikėtą bučinį?
  • Galbūt matytas kino filmas Jus įkvėpė kurti?
  • Gal dalyvavote poezijos skaitymuose ar koncerte?
  • Gal prisimenate „Romuvos“ kvapą?
  • O galbūt „Romuva“ turėjo savo skonį?

Sutinkate pasidalinti savo istorija? Kviečiame užpildyti specialią projektui skirtą formą https://forms.gle/QAaZaKzoRj8Q195B6

Jei turite išsaugoję su „Romuva“ susijusių daiktų  (kino teatro bilietai, filmo afišos ir kt.), nuotraukų ar kitos vaizdinės medžiagos, mielai kviečiame susisiekti el.paštu – romuvosprisiminimai@gmail.com ir prisidėti prie istorijos išsaugojimo. Jūsų pasidalintos istorijos, daiktai, vaizdinė medžiaga bus įamžinti atgimstančio kino teatro erdvėse ir be Jūsų sutikimo niekur kitur viešinamos nebus. Instaliaciją planuojama pristatyti 2021 m. Ją pamatyti galės visi, neabejingi kino, meno ir kultūros istorijai.

Prisidėkite ir papasakokite savo atsiminimus, o pasauliui vėl pamažu mokantis grįžti į buvimą drauge – sukurkime naujus!

Prisiminimų lauksime iki balandžio 7 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: