O. Bričkutės nuotr. / Kaunas.lt

2022 m. gegužės 14 d. Kauno miesto muziejus po dviejų metų pertraukos Europos muziejų naktį kviečia ir vėl susitikti bei kartu įžvelgti šviesą tamsos akivaizdoje – pamatyti jos atvaizdus Kauno istorijoje, kultūroje ir pasakojimuose apie asmenybes, nuo miesto susikūrimo iki šių dienų bei jo santykio su kitais miestais renginyje.

Kauno miesto muziejaus skyriuose Europos muziejų nakties metu kviečiama lankytis nemokamai nuo 18 iki 24 val., o taip pat įsitraukti į juose vyksiančias nemokamas edukacines veiklas, teatralizuotame vyksme ar koncerte.

O. Bričkutės nuotr. / Kaunas.lt

Pažinti muziejus – orientavimosi žaidime dviračiais

Nuo 18 val. iki vidurnakčio susipažinti su šiandien veikiančiais muziejaus skyriais lankytojai kviečiami orientavimosi žaidime dviračiais „Mink pedalus: maršrutu per muziejus“ (pasiekiama per nemokamą „Actionbound“ programėlę mobiliajame įrenginyje).

Žaidimo dalyviai, vadovaudamiesi orientavimosi žaidimo nuorodomis, apsilankys ne tik visuose veikiančiuose muziejaus skyriuose, bet ir aplankys vietas, kuriose veikia arba praeityje buvo muziejaus ekspozicijos. Dalyviai, spręsdami interaktyvias užduotis, susipažins su muziejaus istorija, ekspozicijomis, asmenybėmis ir kitomis istorijomis, kurios neatsiejamos nuo Kauno miesto ir muziejaus gyvenimo.

Maršruto ilgis – beveik 8 km, o dešimties visas užduotis greičiausiai įveikusių komandų laukia Kauno miesto muziejaus prizai.

Susitikimas su kunigaikščiu Vaidotu ir miestus apjungianti paroda

Kauno pilyje (Pilies g. 17) esančiame muziejaus skyriuje vyks užsiėmimas „Kauno pilies lankininkai“, kurio metu bus galima susipažinti su pilies istorija, viduramžių medžioklės ir karybos principais, o taip pat išbandyti šaudymą iš lanko ir arbaleto. Pilies bokšte vyks ir teatralizuotas susitikimas su kunigaikščiu Vaidotu, žadančiu papasakoti daug įdomių istorijų apie Kauno pilies gynybą.

Visus besidominčius tradicine kultūra muziejus kviečia į Tautinės muzikos skyriuje (L. Zamenhofo g. 12) vyksiantį koncertą „Kai Kaunas buvo Lietuvos sostinė“, o edukacinės veiklos „Kaip gimsta skudutis“ metu iš natūralaus augalo, augančio upių pakrantėse, tikrais staliaus įrankiais susikurti muzikos instrumentą – iš pradžių skudutį, švilpą, o galiausiai ir fleitą, bei išmokti jais groti.

Europos muziejų nakties metu taip pat kviečiama sužinoti, kaip sąveikauja du didžiausi Lietuvos miestai – Kaunas ir Vilnius – apsilankius bendroje Kauno miesto muziejaus ir MO muziejaus parodoje „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ (A. Mackevičiaus g. 27). Parodą, atveriančią pamatinę dviejų miestų priklausomybę, bus galima apžiūrėti ir dalyvaujant ekskursijoje.

O. Bričkutės nuotr. / Kaunas.lt

Unikali galimybė – pasivaikščiojimas po atvirą muziejaus saugyklą
Miko ir Kipro Petrauskų namuose (K. Petrausko g. 31) lankytojai turės unikalią galimybę ne tik išvysti įdomiausius eksponatus bei išgirsti jų istorijas, bet ir pažinti jų saugojimo sąlygas. Lankytojams šiame skyriuje vyks ekskursijos po M. ir K. Petrauskų rinkinio saugyklą. Lankytojai, norintys sudalyvauti dirbtuvėlėse, taip pat galės pasigaminti K. Petrausko muilo repliką su dėžute. Gaminant kvapnų muilą, bus galima sužinoti tarpukario moterų grožio paslaptis, susipažinti su K. Petrausko asmenybe, jo kūrybine veikla ir pomėgiais, išgirsti, kokiomis aplinkybėmis atsirado ir išpopuliarėjo jo vardinis muilas.

Žaliakalnio pakraštyje esančiuose Juozo Gruodžio namuose (Salako g. 18) Kauno miesto muziejus kviečia įsitraukti į teatralizuotą vyksmą „Arbatėlė pas tetą Stasę“. Atvykus į Gruodžių namus svetingoji kompozitoriaus žmona Stasė Petrauskaitė-Gruodienė pakvies puodeliui kvapnios arbatos, kurią ruošia iš savo pačios užaugintų vaistažolių. Aplankę svetingąją namų šeimininkę, susipažinsite su J. Gruodžio gyvenimu ir kūryba, pamatysite, kur dirbo ir ilsėjosi kompozitorius.

Daugiau informacijos: https://kaunomuziejus.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: