Organizatorių archyvo nuotr.

Labdaros akcijos „Maltiečių sriuba 2012“ metu trumpaisiais numeriais iš viso jau suaukota 311 514 Lt. Daugiau kaip 170 tūkst. Lt buvo suaukota nuo akcijos pradžios, likusi dalis – Kalėdų vakarą, gruodžio 25 d., vykusio finalinio koncerto metu.

Šios lėšos bus skirtos vienišiems senoliams lankyti, ruošti jiems maistą, dažnai būnantį vieninteliu karštu maistu, bei reikalingiausioms slaugos priemonėms. Akcijos iniciatoriai – Maltos ordino ambasada, Maltos ordino pagalbos tarnyba ir Lietuvos nacionalinis radijas  ir televizija (LRT).

„Suaukota suma rodo, kad Lietuvos žmonės neabejingi kitų, greta jų esančių žmonių sunkumams, jų vienatvei. Džiugu, kad kasmet visuomenės supratingumas ir noras padėti senoliams tik auga. Juk visi kažkada būsime senjorai“, – sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje baronas Christianas von Bechtolsheimas.

Finaliniame „Maltiečių sriuba 2012“ koncerte nelikti abejingais vienišiems senjorams kvietė garsūs Lietuvos atlikėjai: Vaidas Vyšniauskas ir Ovidijus Vyšniauskas, Rytis Cicinas, Stano, Vaida Genytė, Neda Malūnavičiūtė, Atlanta, Girmantė Vaitkutė, Juozapaičių ir Seilių šeimos, grupės „Thundertale“, „ŠarkA“, „Čilinam“, Evelina Sašenko. Iš Kauno „Žalgirio arenos“ nuo liepsnojančio ledo linkėjimus siuntė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, o renginį vedė LRT laidų vedėjai Aistė Stonytė ir Marijus Žiedas. Skaidrų aukojimą užtikrino audito kompanija „Grant Thornton Rimess“.

Visi geros valios žmonės, norintys prisidėti prie akcijos „Maltiečių sriuba 2012“, dar gali tai padaryti iki sausio 10 d. skambindami arba siųsdami žinutę trumpaisiais numeriais (1416 – 2 Lt, 1418 – 10 Lt). Norint paaukoti didesnę sumą, arba aukojant iš užsienio, tai galima padaryti pervedant pinigus į specialią projekto banko sąskaitą: LT294010042403974431. Daugiau informacijos: www.maltieciai.lt

Pernai, akcijos „Maltiečių sriubos 2011” metu, visoje Lietuvoje surinkta 258 210 Lt. Už šiuos pinigus buvo vykdomi Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai „Maistas ant ratų” 15-oje miestų ir „Socialinė priežiūra namuose” 4-juose miestuose, skirti vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Maltiečiai jau nuvežė apie 50 tūkst. porcijų karšto maisto vienišiems senukams į namus, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių. Už suaukotas lėšas maltiečiai ir toliau tęs šią veiklą.

Apie Maltos ordiną ir Maltos ordino pagalbos tarnybą

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120- yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, o taip pat – nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba MOPT yra Maltos ordino socialinės pagalbos organizacija, įkurta 1991 m., dabar vienijanti daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai Lietuvoje vykdomi projektai yra: „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15 -oje miestų, „Socialinė priežiūra namuose“ projektas 4-iuose miestuose, taip pat – socialiniai vaikų dienos centrai 8-iuose miestuose, veikia jaunųjų maltiečių organizacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: