Organizatorių archyvo nuotr.

Vaikystė – naujų patirčių ir įspūdžių kupinas gyvenimo tarpsnis. Pirmaisiais savo gyvenimo metais vaikas įvairias būdais stengiasi susipažinti su jį supančiu pasauliu ir pasisemti kuo daugiau gyvenimiškų patirčių. Vaiką supanti aplinka tiesiogiai lemia besiformuojančią vaiko asmenybę bei ugdo įvairius įgūdžius, o vaikų darželis yra ta aplinka, kurioje vaikas praleidžia nemažą savo vaikystės dalį. Tad vaikų darželio pasirinkimas – itin atsakingas žingsnis nuo kurio ir prasideda savarankiškas dar visai mažo vaiko kelias. Kiekvienas vaikų darželis remiasi skirtinga filosofija ir praktikoje taiko skirtingus ugdymo metodus. Tad kokį darželį reikėtų pasirinkti, kad mažoji atžala turėtų ne tik spalvingą ir žaismingą, bet ir vertingomis gyvenimiškos patirtimis bei žiniomis praturtintą vaikystę?

Naratyviniai žaidimai – tai įvairiapusiškas vaiko ugdymas

Vaikystėje mažosios asmenybės tikrai gali pasigirti neribotomis fantazijos galimybėmis. Naratyvinis žaidimas – būtent vaikų fantazija paremtas žaidimas, kurio dėka vaikams formuojami itin svarbūs gebėjimai, tokie kaip motyvacija, komunikabilumas, kūrybiškumas, tolerancija bei kiti vertingai asmenybės formavimo procesams pasitarnaujantys įgūdžiai. Naratyviniai žaidimai tikrai sužadina vaiko smalsumą bei skatina susidomėjimą. Būtent dėl šios priežasties šiuos užsiėmimus praktikuoja darželiai, kurie siekia išugdyti ne tik edukacine, bet ir socialine bei kūrybine prasme išprususias asmenybes.

Privatus darželis Kaune “Istorijų namai” yra vienas tokių, kuris pasirūpina visokeriopu vaikų ugdymu ir sėkmingai taiko naratyvinių žaidimų metodiką. Žinios apie pasaulį mažam vaikui perteikiamos itin subtiliai, pasitelkiant į pagalbą įvairius edukacinius žaidimus ir sužadinant natūralų vaiko smalsumą. Turint tokį pagrindą vėlesniuose amžiaus tarpsniuose vaikams paprasčiau mokytis akademinių žinių – skaitymo, rašymo ar pasaulio suvokimo.

Asmenybės ugdymas – svarbiausias inovatyvaus darželio tikslas

Net ir nepriekaištingas akademines žinias demonstruojantys vaikai mokykloje kartais patiria emocinius sunkumus, negeba tinkamai bendrauti su klasės draugais. Visa tai – netinkamo ankstyvojo ugdymo pasekmės. Norint jų išvengti labai svarbu įsitikinti, jog vaikų darželyje yra tinkamai diegiamos socialinės žinios. Savimi pasitikintis, neužguitas, mokantis bendrauti bei gerbiantis savo darželio draugus vaikas yra stiprios asmenybės pavyzdys, kuris pats geba formuoti tinkamus įpročius bei priimti jo naudai pasitarnaujančius sprendimus tiek socialiniame tiek asmeniniame savo gyvenime.

Darželio pasirinkimas – tikras galvos skausmas daugeliui tėvų. Juk kiekvienas tėtis ir mama savo vaikui nori suteikti pačią gražiausią vaikystę bei užtikrinti maksimaliai jo besiformuojančios asmenybės labui pasitarnaujančius ugdymo procesus. Renkantis darželį reikėtų nepamiršti, jog viskam gyvenime yra laikas ir vieta, tad itin ankstyvas ir disciplinuotas akademinių žinių ugdymas tikrai nėra pats racionaliausias pasirinkimas. Vaikų darželis turi suteikti vaikui vertingų žinių ir smagiai valiūkiškų atsiminimų, juk vaikystė – žaismingas gyvenimo tarpsnis, kuris labai greitai praeina. Būtent tokias emocijas gali suteikti vaikų darželis “Istorijų namai”, įsikūręs Kaune.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: