© Pauliaus Peleckio nuotr. / Fotobankas.lt

,,Mes esame visur“ – štai toks šūkis rugsėjo mėnesį garsiai skambės planuojamose LGBTQ+ aktyvistų eitynėse Kaune.

LGBTQ+ bendruomenei pabodo klausytis diskusijų apie tradicinės šeimos sąvoką, įvairių netolerantiškų homofobiškų pasisakymų. Kaip atsaką į savaitgalį vykusį ,,Didįjį šeimos gynimo maršą“ LGBTQ+ aktyvistai skelbia kovą prieš neapykantą ir priešiš nusistatymą.

Rugsėjo 4-oji – Tarptautinė kovos su homofobija, bifobija ir transfobija diena. Neveltui, būtent šiemet ypatingai svarbu jos neužmiršti. Šia proga ,,Kaunas Pride“ rengėjai organizuoja masines eitynes su tikslu padrąsinti laisvai gyventi savo gyvenimus ir siekia skatinti LGBTQ+ bendruomenių solidarumą.

© Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Pilietinės visuomenės iniciatyva „Kaunas Pride“ reikalauja pagarbos asmeniniam gyvenimui, lytinio švietimo, socialinės ir sveikatos apsaugos, translyčių asmenų pripažinimo, gyvenimo aplinkos ir diskusijų erdvės, kurioje nebūtų vietos patyčioms.

© Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Kaune planuojamų eitynių manifesto iniciatyva jau susidomėjo virš 2 tūkst. žmonių.  Renginio organizatoriai teigia, kad: ,,Mes esame visur, todėl nenorime slėptis. Mes esame visur, todėl norime laisvai gyventi savo gyvenimus be patyčių parduotuvėje, darbe, šeimos šventėse, be smurto gatvėje ir mokykloje. Mes esame visur, todėl neleisime prisidengiant tradicinėmis vertybėmis spręsti už mus. Mes esame visur, todėl reikalaujame teisinių ir socialinių garantijų visiems, nediskriminuojant pagal šeiminį statusą, lytinę tapatybę ar seksualinę orientaciją. Mes esame visur, todėl nebepakęsime neapykantos dangstymo „žodžio laisve“. Mes esame visur, todėl „Kaunas Pride“.

© Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Keisti konservatyvų visuomenės mąstymą, užbaigti neapykantos kurstymą bus renkamasi rugsėjo 4d., konkreti renginio vieta dar derinama su savivaldybe.

Taip pat skaitykite: Miesto pokalbiai: Tomas Vytautas Raskevičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: